Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Studium na policejní akademii

Ahoj všem, coby nováčka u PČR mě zaujala vysoká škola Policejní akademie v Praze. Studoval nebo studuje tam někdo? Jejich stránky nejsou pro mě úplně přehledné a taky tam pár věcí není aktualizováno, tak zkouším zjistit více touto cestou. Jak probíhá přijímací řízení? Našel jsem "příslušníci BS jsou přijímáni na základě prokázání schopností a nadání potřebných pro výkon služební činnosti vykonávané na služebním místě". Co to přesně znamená? Předem díky a pěkný zbytek dne! Petr
KOUZELNICEK :: Datum založení: 27. 02. 2021 :: celkem 33 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu STRANIX 20:08:35 28. 02. 2021
default.png
FOXX [2021-02-28 15:02:35]: Respektuji názor Liščí ženy, ale za mě nemá akademie nijak zvlášť špatnou pověst. Navíc v poslední době celkem ubrali na masovém náboru studentů a začíná se z toho konečně stávat výběrová škola.

Jistě jsou věřejné školy, které mají prestižnější cejch - příkladmo uveďme právnické fakulty. Nicméně pracovat u PČR a zároveň studovat práva není úplná selanka.

Já kdybych plánoval u policie působit dlouhodobě a zároveň nespatřoval své uplatnění výhradně jako vyšetřovatel na různých úrovních SKPV, volil bych akademii, neboť dle mého poskytuje pro výkon policejní služby nejvíce komplexní podklad.

Pokud tíhneš i k nějakému vyloženě civilnímu povolání (např. učitel), lze samozřejmě zvolit čistě civilní veřejnoprávní školu. Taková škola ti ale nebude u policie toliko ku prospěchu při výkonu služby, ani v rámci případného služebního postupu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FOXX 15:02:35 28. 02. 2021
Foxx.jpg
Ahoj Petře, správnou odpověď ti už dal apep. Nicméně za mě ti vřele, ale opravdu vřele, doporučuji vybrat si jakoukoli veřejnou školu. Už prvním varováním by měla být právě ta nepřehlednost a zastaralé údaje hned na webovkach školy. Zbytek, tedy ta realita na dane škole, je jen horší :-)) Neplytvej časem a energii zbytečně, najdi si užitečnější obor a školu s lepším renomé. Hodně zdaru. :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 14:58:33 27. 02. 2021
default.png
Jsou dva způsoby jak příslušník BS může být nyní přijat:
1. je doporučen vedení BS (policejní prezident, různí generální ředitelé atp)
2. pokud není doporučen, tak na zbývající místa jsou přijímáni příslušníci, kteří se přihlásí. Pořadí určují výsledky jejich maturitního vysvědčení.

Ano stránky školy jsou bohužel nepřehledné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio