Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Byty pro policii-ano nebo ne?

Dobrý den, ..mám syna u PČR a ráda bych se zeptala na bydlení pro policisty, zda existují ještě přidělování bytů policistům a jak to vlastně je s pomocí ohledně bydlení těmto lidem, kteří chtějí sloužit lidem práva a povinností i pořádku. Děkuji
GARBO :: Datum založení: 17. 08. 2009 :: celkem 25 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu XXX 18:38:27 17. 08. 2009
default.png
Za minulého režimu i řadový policista dostal rezortní byt, většinou do několika měsíců. U svobodného to také nebyl problém. Jako svobodný jsem ubytovnu neplatil, cestu jsem dostal zaplaceno. Dneska některé požitky stát zrušil. Příjemný večer rentiér z České Lípy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 15:53:03 17. 08. 2009
default.png
Vážená pani, když shrnu to co níže napsali kolegové( a vaši původní otázku), tak již žádná vyčleněná bytová výstavba pro přísl. Bezpečnostních sborů neexistuje. Ty „Havlovské krrrálikárny“ (viz.paneláky) skončily rokem 1989. Dispoziční právo k bytům, které měly jednotlivé resorty bylo zrušeno, a byly převedeny na obecní samosprávy, a posléze z větší části rozprodány. Občas některý obecní (městský) úřad přidělí obecní byt některé potřebné profesi (např.obvodní lékař, příp. zubař apod.) , již méně často je to policajt. Ještě nedávno se dalo zažádat u FKSP o bezúročnou půjčku na rekonstrukci, příp. pořízení bytu.Jak to však je nyní to je otázka…..?! V zahraničí (i v tom západním) tento systém přidělování služ.(firemních) bytů nadále existuje a je vázán na zaměstnání. U nás to však bylo považováno za soc. přežitek. Předpokládám, kdyby byl služ. poměr vázán i k "dekretu" na byt, tak by taková migrace u PČR nebyla.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NEPO 15:05:24 17. 08. 2009
default.png
Docela jsem se pousmál nad tímto příspěvkem. Milá dámo, žijeme již v jiné době a jakmile Vašeho syna "pohltila" policie, již nemůže nic závratně výhodného očekávat. Při náborových rozhovorech musí náboroví experti snášet téměř modré z nebe a slibovat téměř zázraky, jinak by "ptáčka" policie nechytla. To Vám poví drtivá většina policistů, kteří byli přijati z posledních náborových kampaní. Jejich vystřízlivění, po ukončení základní odborné přípravy, bylo téměř ihned. S každým takto nově náborovaným policistou, s kterým jsem hovořil, mi potvrdil, že ze slibovaného se splnilo jen minimum. Ale abych psal k tématu. Pokud Váš syn bude sloužit mimo své bydliště, s největší pravděpodobností dostane ubytovnu, kterou v prvních třech letech (od nástupu k PČR) za něho hradí policie. Po těchto třech letech už bude tuto ubytovnu hradit ze svého platu, tak jako i veškeré cestovní a stravovací náklady. Nutno podotknout, že na mnoha ubytovnách, které nejsou ve vlastnictví policie, bude Váš syn ubytován s běžnými občany, většinou s cizinci z různých končin světa, dále s osobami, které nemají vlastní bydlení, často ani práci a různě se "potloukají" po ubytovnách, a také dost často s nepřizpůsobivými občany, krátce řečeno s cikány. Soužití na těchto ubytovnách je mnohdy jen se sebezapřením. Sice se v poslední době ubytování policistů na ubytovnách zlepšuje, ale jen na těch, které patří policii, případně resortu MV. To platí ale jen v těch prvních třech letech. Pak Váš syn pravděpodobně o tuto ubytovnu příjde a bude mu nabídnuta jiná, již výše popsaná. Nechci Vás tímto strašit, jen jsem Vám poipsal realitu u policie. Když budete hledat v ostatních diskusních příspěvcích v historii, již se zde několikrát o ubytování policistů diskutovalo, a je tam popsáno mnoho z toho, co byste potřebovala vědět. Přeji Vašemu synovi, ať je z něho dobrý policista, takové naše společnost potřebuje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 14:45:57 17. 08. 2009
Out.jpg
Zdravím, dnes již žádné systematické přidělování (natož výstavba nových) bytů pro policisty není. V Praze je pár městských částí které čas od času přidelí svoje obecní byty příslušníkům Městské policie hl. m. Prahy a PČR, avšak nedělám si iluze že by ten byt dostal obyčejnej mladej kluk co někde šlape chodník. Osobně znám jednoho jediného policistu co bydlí ve velkém a hezkém přiděleném obecním bytě. Leč to je ředitel obvodního ředitelství:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-CISAR 14:23:57 17. 08. 2009
default.png
Dobrý den, nic takového jako přidělování bytů policistům neznám. Voják se stará, voják má. Někde např. v Praze je možnost bydlení na ubytovně, ale byty nikde policistům nedávají a dávat nebudou. Pokud se nepletu, tak policie ani žádné byty nevlastní, tak není ani z čeho rozdávat. O financích ani nemluvím.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio