Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Kolik skončí poldů k 31.12?

Zdravím, chtěl bych se zeptat,jestli někdo nemá přehled o počtu poldů, kteří odejdou do "c" dle starého zákona k 31.12, zejména Praha a Brno. Teoreticky by měli dát výpověď v září či říjnu (čili v dohledné době), aby v přechodném období mohli odejít..
XJHX :: Datum založení: 11. 09. 2009 :: celkem 21 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu OO 17:18:19 17. 09. 2009
default.png
Musíš ještě chvilku počkat, ale určitě na Tebe příjde později taky řada.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POOKY 14:36:42 17. 09. 2009
Pooky.jpg
plague: Ono, u policie nikdy nevíš na čem jsi, protože ti nikdo nic neřekne :-) některým neštastně štastným jedincům to přišlo dopisem, že je stop náboru.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PLAGUE 14:12:17 17. 09. 2009
default.png
nestraš :) co v případě že mi chybí už jen zdravotní? termín mám za 5 dní a nikdo mi neoznámil že by se to rušilo

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POOKY 11:59:34 17. 09. 2009
Pooky.jpg
Pomahat_a_Chranit: Je pouze stop náboru, tedy dodělávání testů, jelikož mají mnoho uchazečů kteří už testy mají hotové, tak pro ně platí ta druhá věta :-) bohužel patřím mezi ty co mají testy hotové ale nemají termín nástupu :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POMAHAT 11:22:45 17. 09. 2009
default.png
jak rika Pooky.Je stopstav, ja uz o te stopce vim necelych 14 dnu z5...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POOKY 09:33:49 17. 09. 2009
Pooky.jpg
Cituji náborové stránky: Nábor je v současné době v celé České republice pozastaven. Noví policisté budou přijímání jen v rámci přirozené personální obměny.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HLAVEN 11:11:15 15. 09. 2009
default.png
Já bych k tomuto tématu uvedl, že služba u PČR se pomalu a jistě stala nesnesitelnou, alespoň tedy pro mě a z tohoto důvodu jsem odešel po necelých 15 letech služby začátkem tohoto roku do civilu. Je to otázka volby a otázka každého jednoho policisty jak se rozhodne. Moje zkušenost je ta, že na útvarech zůstávají nováčci, protože jim nic jiného nezbývá a starší kolegové před důchodem, co se již bojí změny. Samozřejmě jsou vyjímky i ve středním věku. Každý svého štěstí strojvůdce. Já osobně šel k MP a finančně se mám s rentou o hodně líp než na spisech u policie a navíc čistá hlava. Jinak mezi dnešními nastupujícími strážníky je většina bývalých policistů, bachařů, celníků a vojáků. Tam kde pracuji je bývalých policistů celkem dost a jsem za to rád, alespoň se nemusím na ulici ničeho obávat. Od strážníků naopak odcházejí mladí bez renty k PČR a tomu také rozumím a naprosto to chápu. Dnešní situace na ulici je taková, že za 4 služby jsem osobně neviděl ani jedno policejní vozidlo. Všude zasahuje už jen městská policie, jelikož státní policie nemá lidi. Můžu mluvit za Prahu 4. Nicméně všem co se rozhodli zůstat přeji pevné nervy a hodně zdraví i toho duševního.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:59:29 14. 09. 2009
default.png
odejodu ti, co jsou schopní se prosadit, nebojí se... a zůstanou jen ti, co zůstat musejí protože nic jiného z nevhodné školy pro život neumí nebo ti, co jim vyhovuje počkat na konec šichty. XXX píše o zácviku nováčků, já ho celkem, uklidním: nebude to tak horké. Nováčky už nemá ani kdo zacvičovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 22:36:48 12. 09. 2009
default.png
No nevím kolik odejde ke konci roků policistů, ale v každém případě se musí rozhodnout do konce října, aby mohli využít přechodného období! Tedy rozhodnout v předvolebním čase, kdy vítěz voleb může říci, že se z ekonomických důvodů zastavuje (v lepším případě snižuje) vyplacení příspěvků za službu a další soc. dávky! A co s načatým večerem…..! Dost možná, že cca 30 – 45 letí vysloužilci seženou práci, ale vřele doporučuji aby si předem oběhli pracák a nějakou tu firmu, a zjistili si kolik daleko mladších zájemců hledá práci (a to nejen kvůli razítku ohledně podpory, ale skutečně jí hledají!!!). Nevím přesně co očekávali zákonodárci od zák.361…(spíše tandem Langer – Gross), a co zůstalo z původní předlohy kterou připravovali lidé kteří znají velmi dobře výkon bezp.služby (např.Tomek, Kotlan a další). Také se mi nechce porovnávat systemizace, ale spíše přibylo více různých ….náctiletých pplk. a plk., a naopak ubylo tisíce důstojníků na zákl. útvarech (příp. jim byla snížena hodnost), a část jich odešla do civilu s pachutí křivdy! Tento problém však paralelně řešila nová systemizace (SPM). Je pravda že každý nemá na vysokou školu (ostatně všichni poldové jí asi mít nebudou nikdy), je také věcí každého, za jak dlouho se bude cítit vyhořelý (zákon 361… umožňuje službu do 65 let věku). Zákon 186/2002 Sb., byl jistě „sociálně spravedlivější“ ( zná však tento pojem „tržní“ hospodářství??!). Tak že „rentiérům“ vyměřil max. 120 % vyměřovacího základu důchodu, což ke konci platnosti zák.186 činilo cca 12 500,-. Tak že ti „vyhořelí“ kteří byli prozíravější (nechci psát vychc…) počkali až nastane účinnost 361….! Neboť i ti z nejnižších pater polic hierarchie jsou na tom lépe (viz. platové tabulky). A samozřejmě jako i u důchodů, tak se ty nůžky (jako i v řadě jiných států s podobným soc.systémem) rozevírají podle toho na jakém postu kdo pracoval a kolik si v rozhodném období vydělal. Neřeším zde, jestli je to spravedlivé. Ostatně jeden bývalý bankéř a senátor bere cca 90 tis. důchodu. To muselo být přesčasů…..!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu XJHX 20:36:14 12. 09. 2009
default.png
Konec služebního zákona je velké lákadlo skončit, takže ty počty končících chápu. V civilu si práci najdou a spolu s výsluhou na tom budou lépe. Za ty nastoupí noví, je jich tolik, že nábory jsou pozastavené..Takže se to přirozeně obmění. Každý má svůj důvod a nějakou vizi, to co nabízí náboráři je celkem lákavé, celkem na to jdou dobře (no ale, slibem nezarmoutíš...).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio