Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Kolik skončí poldů k 31.12?

Zdravím, chtěl bych se zeptat,jestli někdo nemá přehled o počtu poldů, kteří odejdou do "c" dle starého zákona k 31.12, zejména Praha a Brno. Teoreticky by měli dát výpověď v září či říjnu (čili v dohledné době), aby v přechodném období mohli odejít..
XJHX :: Datum založení: 11. 09. 2009 :: celkem 21 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu XXX 19:52:42 12. 09. 2009
default.png
Jak se dívám v položce výsluhy - intervence u vlády, shlédnuto přes 3000 osob.To něco signalizuje. Jak jsem se dočetl, tak ke konci srpna 2009 odešlo cc 800 policistů do C. K tomu přičíst polovinu z uvedené položky, dále policisté ve všech funkcích, může to být třeba přes 3000. Za poslední dva roky odešlo zbytečně 9500 policistů, dle mého názoru za posledních 5 let, ccc 15 000 policistů. Pro řadové policisty zákon číslo 361/2003 Sb, je paskvil, původně chtěl zákonodárce na oltář vlasti 300 hodin za dáčo.Zákonodárce doufal, že odejde masa plukovníků. Odešlo jich málo. Také proč. Neúměrně se jim navýšily platy, peníze za vedení. Ještě bych pochopil velitele na úrovni bývalých okresů, ale ne hafo vysokých policistů na MV a ministerstvu vnitra. Stalo se to, co je pochopitelné. Plukovníci zůstali, slouží dále, jak čtu na diskusích, webovkách, je jich dost i s důchodem. Já jim to přeji, každý by toho využil. Ale odešla zbytečně mladá a střední generace policistů, včetně mě. Kdo odcházel, tak ze svobodné vůle, není to pro každého jednoduché. Stačilo nechat příplatky dle starého zákona č. 186/92 Sb, aby se nerozevíraly sociální nůžky mezi řadovým policistou a vrchností. Někdo nemá na vysokou školu, nebo na vedoucí posty. Každá funkce má svoje. Pak čtu, že 22 procent policistů je nespokojeno s reformou police ČR, kariérním řádem. Civilisté pak škodolibě píší na webovkách, policista po 10 letech odcháží, v tom vojna, škola, berou 5-600,-Kč měsíčně x 12 měsíců x 35 let. Bere se nástup v 20 ti letech. Já jim fandím, protože během 5 ti let další služby mohou omarodit, úraz, nebo narazit na nepochopení velitele, sloužit dále za stejných podmínek. Není to jenom můj názor, několik diskusí k tomu zde bylo. Většinou odchází mladíci ve věku 30 ti let, práci bez problému najdou, krize, nekrize.Já jsem po 25 letech vyhořel, ale stav policie, změny , popřípadě k horšímu se nás rentiérů též týkájí. Jak se říká, jednou polda, navždy polda. Také jsem sloužil hafo nočních, soboty, neděle, svátky, nesvátky ,3 povodně jsem zažil. Nevadilo mi to, ale každému vadí direktivum ,neplatit příplatky, nasluhovat svátky, když se slouží za dáčo. Je to neúcta zákonodárce k řadovému policistovi.Četl jsem zde na webovkách, že optimální výslužka tak po 15 ti letech.Sloužit 25 let v přímém výkonu je dosti dlouhá doba, každý po 40 let věku ještě rád hrábne po sociální dávce. Jinak je škoda každého policisty, co odchází do civilu. Stačilo málo, nahoře trochu myslet, udělat pořádný zákon výhodný pro všechny. Pak by nebyl problém s odchody po 10 a více let. Je pravdou, že naberou mladíky, ale zkušený plicista pak má s elévem ve službě zamotanou hlavu. Sám jsem to zažil. Napsal jsem toho hodně z pohledu bývalého policisty, pak jako civilista. Nechci zde chytračit, napsal jsem, co jsem zažil. Vidím, že zde bylo na této položce cc 450 shlédnuto, tak mne to nedalo něco napsat. Příjemnou službu , dejte na sebe ve službě pozor, s pozdravem rentiér z České Lípy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio