Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Nehoda při honičce

Mnozí asi zaregistrovali zprávu o honičce policejního auta s ujíždějícím BMW v Krnově, viz. http://www.novinky.cz/krimi/180064-policiste-pri-honicce-v-krnove-srazili-a-zabili-zenu.html . Nechci dělat závěry čí to je vina, je zde pouze prohlášení jedné strany, tak je lepší si počkat na další vyšetřování, vytěžení případných svědků a výslech toho sraženého muže. Jediné co chci poznamenat je to, že ať bude vina na kterékoliv straně, tak je to neštěstí, jak pro rodinu té dívenky, tak také pro zasahující hlídku, jelikož oni budou žít s pocitem, že někoho zabili. Žádný chycený pachatel, ať byl jakkoliv nebezpečný, nemůže vyrovnat lidský život, toť můj názor. Přečtetl jsem si i diskuzi pod článkem, kde zaznívá i spousta kladných ohlasů vůči policistům, tak zde jsou ale i hlasy, že to měli ti "akční semírové" nechat být, že to měli předvídat atd. Policista má velkou zodpovědnost, protože na jedné straně je služební povinnost a sledování úspěšného zákroku, na druhé stran si dávat velký zřetel na to, aby při tom nebyl nikdo jiný ohrožen. Zde to bohužel nevyšlo a ať bude vina prokázána komukoliv (škoda, že ne tomu ujíždějícímu viz. sražené novinářské vrtulníky v USA, které monitorovali honičku), tak ti kluci s tím budou žít a já to rozhodně nikomu nepřeju a doufám, že tuto situaci už nebude muset prožít jiný z kolegů. Buďte na sebe a své okolí opatrní, život máme jen jeden a ti lumpové za něj nestojí.
HHONZA :: Datum založení: 26. 09. 2009 :: celkem 25 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KAREL-150 21:31:06 26. 09. 2009
Karel.150.jpg
Člověče, stala se tragická událost, slušelo by se vyjádřit lístost. Kam to hledíš, snad jen ke svému sobeckému já? Cožpak v sobě nenajdeš nic lepšího? Většina policajtů jsou prasata? Víš kolika kolegům je to nesmírně líto? Co jsou všechny uklizečky, nebo doktoři atd? Škatulkuješ lidi kromě podle profese i podle něčeho jiného? Odlož předsudky a pohleď do sebe. Buď příkladem a potom kritizuj, jenže kdyby jsi byl příkladem, nikdy by z tebe taková zášť nevzešla! Spousta předpisů je pro blbce, každý by měl v sobě samém najít jak se má chovat vůči svému okolí, ale ten kdo to nenajde, tomu musí ostatní psát předpisy. Sebestřednost lidí opravdu nezná mezí, nikdy mě to nepřestane udivovat!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN-CZE 21:26:31 26. 09. 2009
martin.cze.jpg
Další z mnoha on-line heroes? :o)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X-SAT 20:51:56 26. 09. 2009
X-sat.jpg
Všechna takto vybavená vozidla jsou standardně vybavena i pevně vestavěným VRZem - výstražné zvukové zařízení. Bylo-li spuštěno, musí na to být mrak svědků - v noci jen tak nezanikne...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MILOUS 20:43:51 26. 09. 2009
default.png
rocha slušnosti by neuškodila, ale je vidět že jsi pouze laik, a moc toho o policejní práci nevíš, tak to tě omlouvá.To co se stalo je smutné a kolegové v tom autě se jenom snažili dělat dobře svoji práci.A pokud se jedná o to auto i to auto splňuje vše co má mít k otmu aby mohlo pronásledovat další vozidlo. Jenom ti přeju a doufám,že tě to nikdy nepotká v běžném provozu co potkalo naše kolegy, potom bys mluvil jinak.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FIBER 19:49:12 26. 09. 2009
default.png
Ty jsi odborník na policejní vybavení a vyznáš se v tom co policie používá a jak co funguje?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CEJKIS 19:39:24 26. 09. 2009
default.png
Pro většinu bengaboys jsou předpisy jen cárem papíru. Ve služebních autech jezdí jako prasata a v soukromých jako zvěř neboť stačí jen při kontrole ukázat placku. A když už se něco stane, tak se to zamete pod koberec. Mimochodem to vozidlo bylo dle záběrů v na ČT1 modrá fábie s radarem s majákem připevněným magnetem a s kabelem nataženým skrze okno tj. nejdnalo se o pevnou nástavbu s majákem. Na střeše tak byl pouze maják nikoliv siréna. I přes to tisková mluvčí policie ČR řekla, že policisté pronáledovali vůz BMW se zapnoutou sirénou a majákem. Rovněž je divné, že sledovací vůz byl fabia s radarem, když tento typ standardně používá policie tak, že ho někde zaparkuje a měří. Nedivil bych se, když by je sestřelili při projíždění obce svou standardní rychlostí a pak si vymysleli pohádku....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu XJHX 18:24:38 26. 09. 2009
default.png
Pravda, pravda..Osobně bych bral policajty až od 25 let (minimum). Když vidím ty nevyzrále děti v těch uniformách, pak se nelze divit. Chce to rozumné lidi, vyzrálé a né mladé nevybouřené raply. Není to tak dlouho, co postřelil mladej kluk prchajícího chlapa (žije, ale bude mrzák)atd atd..Já osobně bych asi teda nechal pachatele ujet, než jet jak prase nebo střílet na ulici plné lidí...Možná se takto ušetří člověk slušného člověka a grázla chytne příště..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SSIPAL 18:22:35 26. 09. 2009
default.png
Nezajímá nezajímá. Místo neznám, ale podle popisu se to klidně mohlo stát i bez honičky a majáků, jako se to stává všude a často. Pokud někdo vstoupí do vozovky bez rozhlédnutí, ještě k tomu zpoza překážky, tak bohužel musí nést odpovědnost. Respektive by neměla být odpovědnost hledána za volantem auta. Kontaktovat další hlídky je jistě super nápad, ale kolik takových nablízku mohlo v noci být? A jaká je možnost spolupráce v případě, že by vůz přejel hranice? Přenést vinu na pronásledovanou osobu se mi nelíbí vůbec. Nevím proč by měl řidič překračující rychlost (drobný zlodějíček, etc) nést vinu za chybu na straně PČR, případně za náhodu (tento případ) a místo pokuty jít sedět za vraždu či co - čemu to pomůže, bude z něj lepší člověk? Když shrnu co jsem napsal - nevím jak to vypadalo na místě, ale pokud policisté nejeli zjevně neadekvátně k situaci (neprojížděli kolem končící diskotéky 130), vinu bych nehledal u PČR a nejraděj vůbec. Všech zúčastněných je mi líto, toho mladého páru samozřejmě nejvíc :-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu XJHX 18:16:25 26. 09. 2009
default.png
Kámo, už jsem Tě v jiným vláknu žádal, aby jsi na mě nereagoval, páč akorát se uchyluješ k nadávkám...Hele, pokud jseš nespokjenej, tak to změn, to že budeš jenom prudit na mě, tak se akorát ztrapňuješ. Když Tě něco sere, dělej to taky...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 16:51:12 26. 09. 2009
Karel.150.jpg
Zdravím zakladatele diskuze a děkuji mu za poměrně velmi objektivní hledisko. Chci vyjádřit upřímnou soustrast všem obětím této události, tedy nejenom rodině mrtvé dívky, ale všem, které tato událost zasáhla v hlouby jejich srdcí. Nemusel bych říkat více. Můj vedoucí vždy říká, ať necháme pachatele raději ujet než abychom rozbili auto, bohužel klade větší důraz na to auto než na naše nebo okolní životy. Přesto nelze než souhlasit. Na školení řidičů to posloucháme rok co rok, že budeme viníky mi a rok co rok zemřou nebo se těžce zraní kolegové nebo jiné nezúčastněné osoby nebo se jen rozbijí auta. Já pokud pronásleduji vozidlo, tak buď znám trasu a pak také vím, kde můžu očekávat malér, samozřejmě přechod a křoví u něj je takové místo a pak na pachatele ztrácím, výhodu pak mám v tom, že do éteru dávám průjezdy dalším hlídkám. Samozřejmě úmysl policistů byl dobrý, následek jejich jednání špatný. Špatný protože to dopadlo tak jak dopadlo. Tímto je neviním. Nezajímá mě, že jsou tyto situace náhoda, že tam třeba právě vkročil chodec a nezajímá mě ani dobrý úmysl při takovém následku. Proč? Protože byly zmařeny lidské životy. Když řídím, mám zodpovědnost a maják mi ji nebere ani nesnižuje, ale zvyšuje. Samozřejmě, že jsme lidé a tedy i omylní, ale pokud jde o životy, neměl by být prostor pro chyby. Jediný život, který smí být ohrožen je život policisty, je to naše přísaha a zákon. Nevztahuji to k této jediné události, protože podobných událostí je spousta, nicméně jsem chtěl vyjádřit přesvědčení, že nedopadený pachatel, je lepší než zmařené životy a zdraví osob a věřím, že ti co si tím prošli by mi dali zapravdu. A ikdyby podle konečné vyšetřovací verze nebyli policisté podle zákona vini, myslím, že jim to nebude dostačující útěchou. Ještě jednou upřímnou soustrast všem. Buďte opatrni na sebe i okolí!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio