Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Práce Policie vs. soukromý sektor

Chtěl bych požádat někoho, kdo pracoval déle v soukromé sféře a pak se rozhodl vstoupit do řad Policie, jestli lituje, jak by postupoval nyní, klady zápory apod...(mraky lidí to tady težce kritizuje, také i na jiných diskuzích, možná že nemakali jinde v soukromém sektoru u jidáše, pardon českého podnikatele a neuvědomují si, že lidi dřou třeba za 10.000 hrubého také bez proplacených přesčasů a bojí se, že by o práci mohli přijít a na nějaké renty můžou zapomenout...ve stylu, nelíbí se ti? přede dveřmi je dalších deset).Uvítal nezaujaté stanovisko..díky předem
MALOMERKY :: Datum založení: 18. 10. 2009 :: celkem 31 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DENVER 18:43:04 19. 10. 2009 blokovaný
default.png
Ted se tady jednoho policajta zastanu.Nedávno sem mněl možnost s jedním 165 centimetrů vysokým policistou mluvit.Byl moc příjemnej a laskavej a rozhodně se nezdálo,že by mněl v sobě nějakou agresivitu.Takové policisty PČR naopak potřebuje!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 18:38:58 19. 10. 2009
default.png
Hammere, nevím proč jako bejvalej policajt nadáváš někomu do blbů za výši pokuty. Když jsi takový chytrolín, tak jsi neměl odcházet od policie. Mohl jsi učit mladý jak se chovat sociálně! Třeba by tě ten zemědělec - mechanizátor na KS Brno pochválil. Takovou pokutu bych taky za to co popisuješ určitě nedal, jenže já jsem s takovou malou prasklinou (údajně způsobenou pnutím) neprošel na STK, a nikdo se mnou nebavil. Bylo to kousek nad palubní deskou, a nepřekáželo to ve výhledu! Výměna skla mě vyšla na 3600,- , a to bylo sklo z vrakoviště v Německu. Jen by mě strašně zajímalo, kolik si „opískoval“ provozovatelů (vlastníků) vozidla např. za sjeté gumy, únik oleje apod., když dobře víš, že kdyby řidič odmítl jízdu s takovým traktorem, tak dostane padáka! Myslíš, že když ten tvůj kámoš půjde ke správnímu řízení že si pomůže (kromě dalšího poplatku za správní řízení)?! Neřešil bych tzv.“tvrzení proti tvrzení“, ale co si vystěžuje když tam ta prasklina je ( v mém případě technik argumentoval, že se to naprasklé vrstvené sklo může za jízdy zbortit)!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 18:23:48 19. 10. 2009
default.png
Naprostý souhlas s věkem minimálně 25.let, znovu zpřísnit lékařské prohlídky a fyzické testy, rozhodující pravomoc o přijetí a nepřijetí ponechat na VO OOP, pro které je policista přijímán a důsledné prověrky minulosti a pověsti uchazeče, zkušební výkon praxe v době 3 let, kdy je možno policistu bez udání důvodů propustit. Není jiné cesty než se vrátit k řádnému výběrovému řízení a místo deseti pajduláků přijmout jednoho chlapa policajta. Nikdo si totiž neuvědomuje, že v současné době probíhající náborové řízení, následné nedostatečná příprava v policejních školách jenom degraduje samotný pohled společnosti na policisty a snižuje samotnou autoritu policie. Není nic horšího, když 160 cm vysoký, 20 letý playboy a princ pátečních diskoték, staví do laťě třesoucího chudáka důchodce, kterému přikazuje ukázat nůžky v lékarníčce, nebo pozoruje pachatele za plotem jak krade, protože plot je nepřekonatelná překážka a pachatel může mít zbraň a to jsou ty poměrně neškodné příklady.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MALOMERKY 17:13:25 19. 10. 2009
default.png
Také se klaním k názoru, že by se měli brát vyzrálejší lidé od věku 25.let a jenom skutečně, pokud možno kvalitní lidé. Né děti ve věku 19.let, nebo "loosers" z pracáku, co nikdo nikde nechce..Kamarád, co by na personálním štábu a tam zeptal funkcionář namátkou (když dotazoval po sobě 3 nezaměstnaných), kolik lidí pracuje někde maká, prý se jich přihlásila sotva 1/3 všech přítomných uchazečů...To je podle mě tragédie

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:07:55 19. 10. 2009
default.png
AMEN!!!! Proto říkám, že nábor by měl probíhat až od 25-ti let věku a ne nezaměstnané, ale lidi, kteří vědí co tojí chleba venku a jak se člověk musí otáčet. Dopoledne mi volal kamarád, že mu dal nějaký idiot v modré uniformě policie dva litry za prasklinu na čelním skle auta ve stírané ploše v délce 4 cm na služebním autě, přičemž ten hoch neumí říct ani bé takže nedržkoval a nemá v kartě jediný záznam a sklo prasklo někdy v noci, není to viditelně od kamínku. On s ním jel do práce. Navíc mu ten ynteligent řekl, že auto je nezpůsobilé provozu na poz. komunikacích a že když nezaplatí, dojde na správním o papíry. Chtěl bych vědět, z čeho ten blb navlečený v mundůru policie usoudil, že prasklina 4 cm bezprostředně ohrožuje bezpečnost na pozemních kiomunikacích, jak praví vyhl. 341/2002 Sb. k zákonu 56/ 2001 Sb. Chtěl bych vědět, proč dal tomu člověkovi bez záznamu v kartě řidiče kostící strop za závadu na vozidle, které není ani jeho. To si ten vypatlanec myslí, že zaměstnavatel bere ohledy na nějaké závady na vozidle dokud toto jezdí a točí se mu kola, nebo že zaměstnanec řekne zaměstnavateli to a to mě sprav a má to v rychtyku nebo co? Nezlobte se, ale doporučím kámošovi, aby si podal stížnost. Kolega u mě není někdo, kdo se chová jako lupič.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 21:29:44 18. 10. 2009
default.png
No abych řekl pravdu, tak všude je něco dobré i něco špatné. Já osobně začínal u soukromníka za 6tis. čistého. Končil jsem se 14tis. Dělal jsem i ve Škodovce v MB za cca. 16-18 čistého. Ale když jsem pak nastoupil k policii měl sem na škole 9,5tis. v 8 třídě. Což samo o sobě vypoví zda jsem šel rejžovat peníze. Nicméně si myslím, že by každý měl mít zkušenost z práce v soukromém sektoru, ne proto aby si nechal líbit cokoliv od nadřízených s tím, že může být rád za to co má, ale proto aby se naučil jednat s lidmi a poznal že ostatní občané to nemají taky lehké. Až bude plnit pro své nadřízené čárkový systém a bude ukládat pokuty v ohromných částkách za prkotiny a závažných přestupků si všímat nebude, protože je s nimi větší práce a žádné či mizivé odměny. Jednoduše řečeno, když mám lidem pomoci nebo je trestat musím je poznat, abych mohl vnést do systému trochu lidskosti a nejednal jako stroj. A k tomu práce, před nástupem k policii, přispěje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:13:00 18. 10. 2009
default.png
protože klasika zedník má skutečně u našich firem desítku a nazdar. Jiná řemesla už jsou s penězi nahoru a když k tomu přidáš zcela jinak honorované melouchy které děláš sem tam, jsi na tom u soukromníka stejně jako u policie, ale za daleko méně hodin. Čím je práce více odborná, tím máš taky více zakázek. Sádrokartony dnes dělá každý (no dělá, spíše prasí) včetně Ukrajinců, ale na instalatéry, topenáře, vodaře, elektrikáře, tam se mladí nehrnou a cizinci nemají šanci, protože musí skládat zkoušky v češtině a to se jim asi nelíbí. Takže práce v těchto oborech je hafl, chce to praxi, udělat si revize kotlů nebo podobné věci a jít do toho sám, protože firma se nikdy samo nepředá. Zatím. Ono ti chlapi, co to tady teď dělají, nejsou žádní mladíci a tak do pěti let bude třetina z nich v důchodu. Mladí to nechtějí dělat (nevím proč) a tak holt ceny porostou. V Brně sehnat řemeslníka to je na tři čtvrtě roku až rok... Dneska, v krizi. Takže kdo jste schopen a ochoten dělat tyhle práce a máte kvalifikaci, vpřed, nebudete stíhat. Zbytek je fakt na vás. Já si nemůžu stěžovat na jednání, všechno je v pohodě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GRUBI 16:16:17 18. 10. 2009
default.png
Ja jsem zazil buzeraci v armade a tomu uz se snad zadna buzerace nevyrovna :-) ale jak uz bylo receno,chce to nadhled a klidnou hlavu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu REKREK 15:17:13 18. 10. 2009
default.png
U soukromníka jsem dělal 7 let a to za 14 500,- čistého. Zatím se mi nestýská po civilu a názory starších kolegů, kteří si myslí, že buzerace je jen u policie beru s nadhledem. Snažím se jim vysvětlit, že všude je něco naco se nadává. Znám některé starší kolegy, kteří odešli do civilu a teď by se klidně vrátili. Jsem u policie né moc dlouho ale zatím se mi nestýská. Doufám, že mi to vydrží a tato práce mě baví.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MALOMERKY 14:26:40 18. 10. 2009
default.png
Pochopitelně neznám situaci autora příspěvku, ovšem v mém případě bych si s policejním příjmem polepšil, beru u soukromníka méně, než bych bral u Policie (a jsem rád, že práci mám) a to troufám si tvrdit, že tohle platí kromě Prahy vesměs v celé ČR. U nás dojíždí do práce lidi pro 12.500 hrubého.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio