Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Vlasy - jak má vypadat policista

Zajímalo by mě, co je mužům dovoleno nosit na hlavě za účesy, případně, jak dlouhé mohou mít vlasy. U policistek je to zřejmě jedno - barva, délka, ale muži zjevně musí být vylepaní. Často si říkám, zda ten či onen vyholený policajt není v soukromí tajným přívržencem skinheads. Mě by bylo úplně putna, jestli je to chlap a má vlasy svázané třeba v culíku (pokud jsou upravené), takový člověk je mi milejší než skinhead v uniformě. Je na to ostatně nějaký předpis, který upravuje vzhled? Mají být muži v tomto ohledu diskriminováni? Přeci jen nežijeme za první republiky.
TINAMA :: Datum založení: 02. 11. 2009 :: celkem 13 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JOHN158 14:33:35 13. 09. 2021
john158.jpg
podle mně má nejlepší sestřich Gogo..https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vlada-schvalila-navrh-povysit-jiriho-komorouse-na-gener...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu THECORY 23:24:41 22. 08. 2021
TheCory.jpg
Tak jestli tady někdo potřebuje délku vlasů ke zjištění, že muž a žena si nejsou fyzicky rovni, tak gratuluji...
Jinak uchazeč o práci u policie má možnost si vše v klidu a předem zjistit. Takže pokud není ochoten plnit a dodržovat pokyny, tak ho přece nikdo nenutí jít pracovat k policii. Může jít dělat tam, kde se to neřeší. Jsme snad dospělí, svéprávní a nastoupit do služby má také nějaké povinnosti. Není to jako v té pohádce "Tam jsou samý parády, přehlídky."

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 13:03:22 22. 08. 2021
default.png
Vlasy řeší příslušný pokyn a většina normálních lidi chápe, že policista s vlasy na ramena vypadá divně, stejně jako kolegyně s vyholenou hlavou. To samé vousy, u mužů Ok u u žen nic moc :-D

Každopádně dobrého policistu vlasy nedělají …. a kdo se nechá od drbana tahat za vousy, nebo za vlasy, asi udělal nějakou taktickou chybičku.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TOM_TOM 11:48:11 21. 08. 2021
default.png
Dobrý den, začal jsem se zajimat o problematiku tohoto přízpěvku a jsem moc rád, že jsem našel odpovídající forum na stránkách kde píšou policisté ve službě.
Vynechám-li nesmysly kdo jak vypadá (skinhead/mánička) což jsou ryze subjektivní názory, rád bych se zeptal proč má policista mít krátké vlasy.
Z přízpěvků jsem pochopil, že krátké vlasy budí respekt (pro mě irelevantní neboť se jedná o názor, nikoli fakt) a že jsou praktické.
Pokud tedy správně chápu kolegy jenž zde píšou, dlouhé vlasy jsou nepraktické pro případnou fyzickou konfrontaci. A protože ženy krátké vlasy mít nemusí, kolegové asi budou souhlasit že protože jsou fyzicky slabší, než zdatné kolegyně, v boji se zločinem potřebují výhodu.
Další co mě naprosto fascinuje je fakt, že nejsou zakázány plnovousy a naopak jsem viděl značné množství policistů s plnovousem. Chápu tedy správně, že pro případného pachatele je snazší policistu/policistku chytit za cop na zátylku hlavy, než natáhnout ruku k trupu policisty kde by se případný plnovous nacházel?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FLORENT 09:25:36 03. 11. 2009
default.png
Je to v podstate tak, jak psali kolegove. Kratke vlasy jsou v prvni rade prakticke, a pro uniformovane slozky dvakrat. Nikdo te za ne nemuze tahat, neprekazeji ti pod baretem nebo brigadou, pokud nemas 50kg i s posteli tak doplnuji respekt policisty.Navic vis, ze splnujes ustrojovy predpis, aniz by si ho musel cist. Jestli si dobre vzpominam, tak tam bylo, ze vlasy nesmi zakryt hodnost, nesmi presahovat pres limecek u kosile a nesmi presahovat pres stred ucha (nebo pres stred usniho boltce - uz opravdu netusim). Ja jsem jeden cas s manickou slouzil, jak byl panecku hrdy na to, ze ma na hlave prales. Dokonce odmital i nosit cepice, ze pry to doplnuje jeho vzhled playboye:D Problem byl ale hlavne v tom, ze jeho hlava poznala sampon tak mozna pred svatbou a to je pak pohled pro bohy:D Proto mily zakladateli prispevku ver, kratke vlasy nemaji u policistu nic spolecneho se skinheads, alespon u naprosto drtive vetsiny, ale je to prakticke, bezpecne, podtrhujici respekt a dle ustrojoveho predpisu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOSTA 05:58:20 03. 11. 2009
default.png
za dlouhé páčo tě může při případném zákroku pašík pěkně protáhnout všemi zákoutími ulice a vytřít prach tam, kam se ani údržba silnic nedostala.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAWELEK 00:35:30 03. 11. 2009
default.png
ZPPP k tomu vydaný určitě je a někteří kontrolní objíždějí hlídky ve svých rajonech a kontrolují, jestli se to dodržuje... nicméně, už jsem dlouho nikoho takového nepotkal ;) ale když tady byla zmínka o našich modelkách - ono, i slečny jsou v tom ZP řešeny, ale ruku na srdce, lépe vypadá, pokud se kolegyně o sebe stará, než nějaká strhaná, neupravená žena.. toť pouze můj názor.. a co se sestřihu u mužů týká - taky jsem pro sportovní sestřih.. nevypadá nic hůř, než vyčuhující vlasy z pod baretu :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu R489 00:18:04 03. 11. 2009
default.png
Co já vím tak to vždycky bylo aby se vlasy nedotýkali uší a límce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TINAMA 23:17:38 02. 11. 2009
default.png
No já jen, že mnoha lidem nesluší krátký sestřihy, či dohola, pak vypadaj jak joudové, zvlášť ti mladší a to rozhodně v nikom žádný respekt nevyvolá. Ještě bych měl prosbu, kde se ten předpis dá najít :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN-CZE 22:41:20 02. 11. 2009
martin.cze.jpg
To mi připomnělo, že jsem jednou na ZOP v jídelně viděl slečnu - zřejmě budoucí policistku - v čerňácích s páskem, na kterém byla obrovská stříbrná přeska Rip Curl :D :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio