Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Modro - Cervene majaky

Dobry den, rad bych se zeptal proc PCR nepouziva modro-cervene majaky na vozidlech? Napr. na Slovensku je maji a ta cervena je velice dobre videt i z dalky. Co jsem videl i v USA jsou stoboskopy ve svetlech, take velice viditelne!! Myslim ze by to zvetsilo bezpecnost policistu i obcanu.
HANZGRUBER :: Datum založení: 13. 11. 2009 :: celkem 36 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GHOST-COP 20:42:44 30. 12. 2013
default.png
KAJLOS [2013-12-30 08:37:31]: Tady k tomu něco je http://www.ar-zzs.cz/vystrazna-zvukova-zarizeni/informace-k-moznosti-pouzivat-zvlastni-vys...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAJLOS 10:37:51 30. 12. 2013
Kajlos.jpg
KAJLOS [2013-12-30 08:37:31]: pardon - neměly

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAJLOS 08:37:31 30. 12. 2013
Kajlos.jpg
Tak vám takhle jedu včera večer kolem 21:00 hod. na kole z práce a na novám mostě v Děčíně mě předjíždí blikající Tatra HZS ČR, která byla osazena fungl novými LED modrými a červenými majáky, no čuměl jsem jak blázen, podle dosud platných předpisů by se snad červené majáky neměli používat? Nutno uznat, že kombinace svítících LED červených a modrých majáku vypadala velice zajímavě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 09:47:48 14. 12. 2013
default.png
EM488 [2013-12-13 22:42:50]: Ne, vy jste to nebyli. Rozeznávat mezi "sboristy" :-) umím. Mám pocit, že šlo o nějaké moravské strážníky a možná to bylo někde u nějaké kašny, jeli na nějakou omladinu. Je to řádka let, co jsem to video viděl.
Jinak jste se vylhali velice bombasticky :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EM488 22:42:50 13. 12. 2013
default.png
I když je to dnes dávno promlčené, tak já jen doufám, že na tom videu nebyla naše nebožka Felicie a že jsme já s parťákem nebyli zaměněni za strážníky MP! :-D Protože my jsme kdysi od hasičů opravdu vyžebrali červený kryt a namontovali ho místo jednoho ze dvou modrých. Felda pak asi 10 hodin denní služby vypadala velice "americky", jezdili jsme s tím i na tísně. Jistý vysoký služební funkcionář, který se nás za to pokusil pokárat, sežral naši pohotově vylhanou verzi, že jde o ministerstvem řádně schválenou zkoušku a ani se neobtěžoval to složitě ověřovat. :-)

Mmch. dnes už je technologie zas o trochu jinde a většina modrých majáků z LEDek píchá do očí i za plného slunečního svitu, takže je člověk docela rád, že mu to blikající monstrum co nejdříve zmizí z očí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 18:24:33 13. 12. 2013
default.png
Kdysi (už to nemohu najít) bylo na YT video s českými strážníky, kteří měli Feliny s modročervenými majáky. Měli je snad Slovenska, ale..... Modrá je prostě dobrá, a hlavně zatím jediná možná.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARL 17:07:35 12. 12. 2013 blokovaný
Karl.jpg
Proč se pořád po někom opičit? Že mají amíci červenobílo modré majáky...no a co !!Najde se dost rektálních alpinistů USA, co vidí jen ten efekt, že jsou světoví.MOdré jsou vidět dostatečně. Tam jsou daleko důležitější věci. Třeba banální věc, proč musí policie řešit benzin do aut??!! Co toto je za republika... a měšťáci a obecní lopaťáci se serou do čeho je jim howno.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 21:14:46 26. 11. 2010
Chip.jpg
Tak to mě skutečně zajímá, kdepak mají tyto jednotky lepší výcvik?:-)Jen doufám, že nebudeš operovat slavnými pražskými "Hummeristy". Lidi kteří vylezou z auta, ověšení jako vánoční stromek a jdou k nám loudit zásahové výbušky, mě skutečně neuchvátí. Navíc jsem se párkrát účastnil střeleckého mistrovství MP a střelecká úroveň je při srovnání s mistrovstvím PČR, (s vyjímkou pár jednotlivců) skutečně mizerná.
Co se týká zajištění bezpečnosti, v tom s tebou plně souhlasím, městská má svoje nezastupitelné místo v bezpečnosti a já jsem poslední kdo by tvrdil opak. Jiná věc je ale snaha tlačit se za každou cenu do práce PČR.
To ani nemluvím o tom, že MP řídí starostové, jejichž znalosti práva, jsou povětšinou mizivé a při úkolování MP dochází k pak takovým excesům, že se pak člověk nestačí divit.
Co se týká sjednocení, chápu, že se na to měšťáci těší. Pro ně se v podstatě nic nezmění. Ale co človíček z PČR, který odloužil 13 let, za dva roky má nárok na výsluhu a teď ho někdo bude chtít zcivilnit? Co vysokoškoláci? Kolik tabulek u metropolitní bude vhodných pro ně? Nebo někdo, kdo se připravoval na zásahovou jednotku či kriminálku, čekal až bude mít odsloužená léta, nebo až dodělá vejšku, a najednou bác ho, je z něj civilista? Řekneš mu: "Tadáá, na URN, nebo NPC to sice nepůjde, ale můžeš s Gejzou jezdit v Hummeru!" To prosím nedělej, někdo s prudší náturou by ti mohl rozbít hlavu:-)
Nechápej mě prosím tak, že jsem proti měšťákům zaujatý. Dělají těžkou práci a já si jich vážím, ale představa sjednocení mě dohání k vzteku. Po vysoké škole, pěti letech v armádě a jedenácti v PČR, by se mi fakticky do Metropolitní nechtělo!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 13:27:05 26. 11. 2010
Andras.jpg
Chipe:
Samozřejmě že to co jsi napsal je pravda, a plně s tebou souhlasím. MP by měla být přednostně v ulicích a řešit drobné přestupky, a netvořit nějaké rádoby zásahové jednotky Delta atd....Na druhou stranu, tyto jednotky MP mají kolikrát kvalitnější výcvik než policisté z obdobných útvarů.
Dále, spoustu obcí si nedokáže již představit zajištění pořádku jak veřejného tak v dopravě bez městské či obecní policie. Jsou potřební i k měření rychlosti. DI na obvodech jsou už teď neuvěřitelně vytížené, a to nepočítám že nově mají i limity na ujeté kilometry, takže zajištění dohledu nad BESIPem v celém obvodu je již naprosto nerealizovatelné. Stejně tak, aby policisté na OOP stíhali řešit všechny prčoblémy ve svém obvodu. Teď, když se snižují stavy, a ruší oddělení. Bohužel je tomu tak, ale přijde mi, že PČR přestává stíhat plnit své povinnosti, a nedokážu si představit zajištění bezpečnosti v tomto státu bez MP. Toliko mimo diskusi o "majácích":-)

Jinak samozřejmě nepředpokládám, že by se v horizontu několika let vpřed někdo hodlal zabývat takřka bezvýznamnou změnou v legislativě, a investoval finanční proštředky do výměny VRZ služebních vozidel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 00:41:29 26. 11. 2010
Chip.jpg
Ale to je přeci o něčem jiném. Městská policie vznikla k plnění naprosto jiných úkolů, než Policie ČR. Má zabezpečovat veřejný pořádek v obci, nic víc, nic méně. Místo toho je od začátku vidět křečovitá snaha srovnávat se s Policii ČR, vytvářením pořádkových jednotek, různých "hokusůpokusů" o zásahové jednotky, atd. K čemu to povede? K protidrogové centrále městské policie, nebo k URN MP? Jsou to k sakru strážníci, ne policisté! (Jmenuje je tak i zákon) Mimo to, metropolitní má být v pracovním poměru, takže všichni policisté, kteří by tam byli "nastrkání" (nevím jak jinak označit povinné přesunutí ze služebního poměru do pracovního,protože žádný termín na to ještě neexistuje), by přišli o nárok na získaní výsluhy a ztratili by možnost přestupu k jiným útvarům v rámci PČR. Takže v budoucnu žádná zásahová jednotka, žádná kriminálka, nic takového, kariérní postup, nebo možnost nějaké zajímavější práce, veskrze žádná. Pokud by chtěli zpátky k PČR, znamenalo by to nové výběrové řízení a odsloužená léta.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio