Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Modro - Cervene majaky

Dobry den, rad bych se zeptal proc PCR nepouziva modro-cervene majaky na vozidlech? Napr. na Slovensku je maji a ta cervena je velice dobre videt i z dalky. Co jsem videl i v USA jsou stoboskopy ve svetlech, take velice viditelne!! Myslim ze by to zvetsilo bezpecnost policistu i obcanu.
HANZGRUBER :: Datum založení: 13. 11. 2009 :: celkem 36 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ULICNIK 13:51:39 25. 11. 2010
default.png
Musela by se změnit i legislativa, jelikož naže zákony znají pouze majáky modré nebo žluté barvy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 01:39:29 24. 11. 2010
default.png
CHIP [2010-11-22 17:12:13]:
Já bych taky nechtěl, aby mě řídil Blažek, i když, že by mi byl o moc sympatičtější, než Langer, nebo teď John, tak to ani ne. Ale současné fungování dvou policií, mi připadá fakt dost na hlavu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEPULCHER 20:26:47 22. 11. 2010
default.png
No debata ohledně majáků by mohla být přínosná, ale když na ně stejně nikdo nereaguje, stejně by to nepomohlo. Řekněme si na rovinu, když jsme spěchali k něčemu opravdu důležitýmu, kolikrát se našel někdo, kdo nás blokoval, vytlačoval a pod., protože neviděl majáky a neslyšel VRZ přímo za sebou a nebyl čas to tomu blbcovi ani vysvětlit třeba pokutou, protože jsme jeli k opravdu důležitýmu zákroku, kde mohlo jít o vteřiny...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 17:12:13 22. 11. 2010
Chip.jpg
To Fs2 Promiň, ale nenastupoval jsem k policii aby mě řídili takový odpadi jako Blažek s Kotroušem. Mimo to, policie má být ze zákona apolitická organizace. Tak jak jí mužr řídit volený funkcionář, jako je starosta? Fakt nemám zájem dělat hlídače pro pány radní...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 00:40:04 22. 11. 2010
default.png
CHIP [2010-11-21 20:08:22]: Lepší jedna metropolitní policie, než jedna policie, co nemá do čeho píchnout, a druhá, která zase nemá lidi na to, aby ty závážnější věci stíhala vůbec řešit jinak, než zatlučením, přehozením na přestupek, nebo odložením.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 00:36:31 22. 11. 2010
default.png
Současné osazení vrzem je asi stejně dostačující, jako je košile dostačující balistická ochrana, střelivo 9 mm FMJ je dostačující střelivo pro službu a matry jsou dostačující rdst :-))))

Škoda, že tolika lidem stačí k životu je dostačující, tedy známka za 4 :-/

Červená polovina majáků, byla zavedena hlavně pro lepší viditelnost, nikoliv, aby někdo viděl, kde je levá a pravá strana... třeba v Austrálii mají běžně světla na autě křížem, tedy jinak na střeše a opačně v masce.

Že je červená lépe vidět, to je taky prokázáno, takže není o čem. A z nějakého papíru z EU se normální stát nepo... stejně, jako Slováci, kteří mají dál jak červené majáky, tak i bílá auta s pruhem... to jen tady, se hned všechno natírá na modro a ještě se najde dost lidí, co tomu tleskají, jak je to šedé auto super do denního provozu :-/

Jinak použitá světla v masce, jsou totální shitky, proti tomu, co se běžně montuje... a když už, tak měla být před mřížkou a ne za ní... díky žebrování mřížky jsou tak světla vidět jen z malé výseče z předního pohledu. Ale dostatečné, je holt dostačené, takže pohoda.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 21:13:44 21. 11. 2010
Andras.jpg
CHIP [2010-11-21 20:08:22]:
Z tohoto důvodu zavedly kombinaci obou barev v SR. Souhlasím, že by červeno-modrá kombinace špatná nebyla ani u nás, ale jak říkáš, v současné době jest myšlenka na nové "majáky" utopií:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 20:08:22 21. 11. 2010
Chip.jpg
Probíhaly myslím nějaké srovnávací testy na barvu majáku. červené majáky jsou snad lépe vidět v mlze, takže by kombinace červena, modrá nebyla špatná. Ale myslím, že v současné době pálí policii větší problémy, než je barva majáků. Ale kdoví, až z nás udělají v metropolitní policii "agenty ABL", tak možná i na změnu majáku dojde:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHMELIK 17:08:06 21. 11. 2010
chmelik.jpg
Celkem zbytečné řešit podobné téma tady a v této době i kdekoliv jinde, nicméně pouze modré výstražné světlené zařízení se používá ve většině evropských zemí. Kombinace aktuálně používaná PČR je z hlediska viditelsnosti dle mého dostačující, maximálně bych namontoval bílé strobo do předních světel.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:44:56 14. 11. 2009
default.png
ta červená je tam ze zcela jiného důvodu a tím je směr jedoucího vozidla se zapnutým majákem. Červená je tuším vždy ke středu vozovky a modrá ke kraji, možná jsem to spletl. Amerika to zavedla skrz provoz na víceproudých komenukacích, kde není jasné kam záchranáři vlastně jedou. Je to taková menší praktická pomoc. Naši kluci říkali autům amerických policajtů "diskotéka", protože když je stavěli, hrála jejich auta všemi možnýma efekty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio