Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

off-topic

Čím dál více se řeší k různým článkům příspěvky, které jsou, mírně řečeno, mimo mísu. Bohužel každý k němu někdy sklouzneme.. V případě soudných lidí se jedná o reakci na totálně zcestný komentář, který vkládají "známé firmy". Pak se samozřejmě stává, že daná problematika článku, a tím i vypuštěné zajímavé téma do éteru, se stává fraškou plnou osobních útoků, vulgarit a radikálních pravicových či levicových názorů, které tento web, reprezentující život nás policistů, diskreditují před veřejností.. Redakce už naznačila nějaký plán.. Co si teda o dané problematice myslíte? Máte nějaký proveditelný plán jak danou věc řešit?
MARTOO :: Datum založení: 31. 03. 2010 :: celkem 25 komentářů

Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 14:19:59 15. 08. 2012
honzad..jpg
a martoo: jen strucne PS: nemluvime o rozhaneni hospodske rvacky,
mluvime o zasazich a praci s davem a tehdy byl dav stejne (mozna i zdalek) vice) vasnivy jako umi byt dnes a mel k dispozici v podstate tytez prostredky a zbrane, se kterymi se pri stretu s davem setkavate dnes (snad krom pyrotechniky, to je relativni novinka)

.. jinak tech deset panu cetniku celilo a stalo proti nim vsechno (tyce, ruzne obusky, teleskopy, hole, sutry atd..) , na co vy dnes mate stity, helmy, zasahove obleky atd...
O tom, co byla standardni vystroj a vyzbroj cetnika (a nic jineho nemeli) si psat nemusime, o tom konec koncu i tady bylo myslim psano ve starych clanich dost.
Vidis ten nepomer v jejich a vasi situaci?
Takze fakt radej bych fakt na tvem miste zustal pri hodnoceni jejich vykonu na zemi..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 14:10:30 15. 08. 2012
honzad..jpg
No, kdyz pises: "některé věci si uvedené represivní složky do "výkladní skříně své práce" nedají." tak tezko rici co mas na mysli, ale rozhodne muzu konstatovat, ze jsem videl hodne videi (a dost i nazivo) za zasahu vas, "modernich policistu" proti ruznym skupinam a shromazdenym (kdy vas je tam nekolikanasobne vice nez byvalo cetniku, jste mnohonasobne lepe vybaveni a proti vam stoji nekolikanasobne mene demonstrantu) a to co tam docela casto tvoji kolegove predvadeji, tak pro to je termin "některé věci si uvedené represivní složky do "výkladní skříně své práce" nedají". velmi silny eufemismus.

takze ja bych byl na tvem miste s kritickym hodnocenim prace vasich predvalecnych kolegu hodne, ale hodne opatrny...

Osobne bych rekl (a myslim to bez urazek), ze vetsina z vas, kdyby (coby cetnici) stala v prumeru v peti, deseti lidech proti tem nekolika stovkam opravdu rozvasnenych demonstrantu, coz se treba za krize v pohranici stavalo co chvila, tak by se p....a strachy a vzala by drahu.
Vas, kdyz je pet az deset na miste a stoji proti vam par desitek opilcu, rvacu nebo jinych idiotu, tak jen monitorujete a nezasahujete, dokud nemate jistotu, ze mate za zadama dost sil a prostredku. ONI meli zpravidla tu jistotu, ze zadne posily v realu nejsou v dostupnem case k dispozici a presto ze zasahu neuhli a poradek vesmes zjednali. Takze bych fakt na tvem (vasem) miste pri jejich hodnoceni vazil kazdicke slovo...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 09:01:39 15. 08. 2012
martoo.jpg
HONZAD [2012-08-15 01:10:12]:
Honzade, po dopsání článku jsem si všiml, že může můj příspěvek vyznít tak, jak jsi napsal: "SOS a četnictvo může za nepokoje nezaměstnaných za první republiky".

Věřil jsem, že souvislost si dá každý dohromady tak, že se zaměřuji na průběh těchto nepokojů a činnost represivních složek, ne jejich viníka:o)

Jestli si viděl videa, četl či slyšel nějaké informace z těchto nepokojů, jistě by jsi mi dal zapravdu, že některé věci si uvedené represivní složky do "výkladní skříně své práce" nedají.

HAMMER [2012-08-15 06:41:38]:
Hammere určitě jsi ale nezažil dobu, kdy se SOS a Četnictvo rušilo a vznikl SNB. Ano, bylo jistě dost kvalitních četníků a policistů, kteří byli vyhozeni, ale taky jich dost ve službě pokračovalo. Rovněž nelze říci, že všichni, kdo nastoupil za doby SNB byly "vymaštěné" zrůdy.

Opět - někdo takový byl, někdo nastoupil a sloužil leckdy kvalitněji než někteří, kteří sloužili v dobách něco jako "demokracie" a je téměř jedno, zda za první republiky či v současnosti.

Jak chceš hodnotit úroveň četnictva a současné policie? Četnictvo jen zprostředkovaně a současnou policii jen podle špatných osobních zkušeností? To je trochu málo ne?

Autorita je individuální doménou každého policisty, ne celého sboru. Jak jsi v minulosti psal a já s Tebou v tomto plně souhlasil, každý si ji musí zasloužit a při každém svém vystupováním o autoritu bojovat. Takže zde bych rovněž četnictvo neidealizoval a policii nehanil. Nevěřím tomu, že četnictvo i SOS nemělo své ostudy.

Co se týče čárek, psal jsem pouze o našem státu, ne o zahraničí. Nevěřím tomu, že se za první republiky objasněnost nenaháněla, nechodilo se "na jistotu" k vodě pro pytláky atd. Někteří řadoví byli vychcaní vždycky, stejně jako ti slušní a stejně na tom byli i někteří velitelé.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:41:38 15. 08. 2012
default.png
MARTOO [2012-08-14 12:36:19]: Tak protože jsem jaksi bolševika zažil, spolehlivě můžu říct, že styl práce PČR je dodnes naprosto stejný co se týká cílů a způsobů práce. Bolševik totiž přišel s tím, že všecko se dá naplánovat, plán si stanovil a to na i počty zatčených atd. a pak ho plnil. Časem tento brutální systém vyměknul na počty zastavených aut, počty pokut atd. Čím větší binec v rajónu tím větší rizikové. Nikde ani slovíčko ani zmínečka a tím pádem sebemenší snaha protiprávní činnosti dopředu zabraňovat.

V roce 1948 došlo k masivnímu vyhození všech zkušených četníků, kteří otevřeně nekolaborovali s komunisty. Bez nároku na důchod, atd. Na jejich místa nastoupili ideově zcela vymaštění Zemani a podobné zrůdy.

Časem se policejní metody chtě nechtě (ono to totiž ideologicky ani Grebeníčkovi nešlo) vrátily a ti vymetenci
šli do ústraní. Ale na úseku každodenní pochůzkové činnosti a činnosti pořádkové služby se už nikdy nic nezměnilo.

Prvorepublikové četnictvo nebylo bez škraloupu a o tom se snad nebudeme bavit. Ale bylo o pět levelů výš než je tomu dneska. Co se nabírá dneska, to je už úroveň žumpa. Počínaje fyzickými přes zdravotní omezení a konče neschopností říct při začátku jednání s lidma "dobrý den". Toto se v žádném případě za četnictva první republiky, Martine, stát nemohlo. Ani náhodou.

Prvorepublikový četník měl takovou autoritu proto, že s lidma jednal, jednat uměl a jednal rád. Že si dělal svoji policejní práci, ne čárečky na důchodcích po kile za prošlou lékárničku. On si s nima sedl do hospody v uniformě a dal si pivo. On si všímal maličkostí jako jsou klíče od domu pod květináčem na parapetu a netížil si majitele domku upozornit na zhůvěřilost takového počínání.

Jaký to kontrast k dnešku: můžeš se podívat na jakoukoliv hlídku policistů. Nikdo z nich se ani neotočí za sebe, baví se mezi sebou, nevšímají si že v zaparkovaných autech, kolem kterých jdou, lidi odkládají spousty věcí jako lákadlo pro zloděje, že obchodníci mají otevřené dveře a nejsou v obchodě, že ve stojanu před školou je polovina kol neuzamčených atd atd. Toho je spousty.

To s těma čárkama, že se naháněly odjakživa: to je nejhlubší omyl omílaný blbci, co to obhajují, a nevěř tomu. Stačí se podívat do Rakouska nebo Německa, tam mají statistiky procent objasněnosti taktéž, ale nikdo o tom skoro neví mimo pár maníků co si procházejí výstupy práce policie. Tam je úkolem policie zajistit, aby se kriminální skutky nestávaly, nic jiného.

Tyhle kecy vedli nadřízení na poradách, když jsem začal s tím, že nejsem placený abych sbíral o pachatelích hovínka, ale abych zabránil pachatelům srát kam se jim zachce, vždycky se zakoktali a šlo to do autu, protože nevěděli která bije. To je marné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 01:10:12 15. 08. 2012
honzad..jpg
martoo: no nevim, cece, ale myslim ze tady: "I SOS i Četnictvo měly svoje problémy a zůstaly po nich historické kaňky (např. nepokoje nezaměstnaných za první republiky)." si v tom hodne ujel.

Za nepokoje nezamestnanych nemohli ani cetnici ani SOS. A naopak bych rekl, ze je i kdyz za ne nemohli (za ekonomickou krizi fakt cetnici nemohli) zvladali zpusobem a autoritou o ktere se vam ani nesni.

V prumerenm pomeru 500 - 1000 opravdu nasranych, tedy spis hladovych a tedy zoufalych (casto nemeckych) delniku stalo zpravidla ne vice nez 10-20 cetniku..... a zpravidla to cetnici zvladli!!! , pricemz zbroji jim byla hlavne jejich odvaha a autorita ( puska byla uz mezni)...

Vas je ve zbrani proti 50 ozralym rozezranym fotbalovynm fanouskum zpravidla nejmene mancaft ve stejnem i dojnasobem poctu jako oni ( v pripade prahy mancaft ktery nedela nic jineho nez tyhle specialitky) se vsema modernima vychytavkama za zady .... a pripadate si jako velci hrdinove, kdyz sundate 40 ozralych socek nebo milionarskych synku, kteri prijeli delat bordel....
k smichu pokud si nekdo takovy bere do huby cetnicky v dobe krize 30 let kteri stali proti stovkam zoufalych a hladovych lidi...

Sorry, ale to co si napsal je naprsto nesoudny blabol rozmazleneho kluka, ktery si bere do huby realitu a soudi lidi, jejichz realitu (a okolnosti stretu) zjevne neni naprosto schopen chapat

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:12:51 14. 08. 2012
default.png
MARTOO [2012-08-14 12:36:19]: Ale to po přezutí gum v roce 1989 byl záměr....a v poslední době dochází k otevřené likvidaci policie a politici se už tim ani netají....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 12:36:19 14. 08. 2012
martoo.jpg
HAMMER [2012-08-13 21:25:46]:
Nevím jestli jde zrovna rok 1948 spojovat s počátkem úpadku bezpečnostního sboru. Ani jednu dobu bych rozhodně neidealizoval, natož je nějak porovnával.

Jak Stráž obrany státu, Četnictvo, Sbor národní bezpečnosti, tak Policie si prošla nějakým vývojem, který se samozřejmě svezl s politikou, ale některé věci se nemění a jsou nastolené podstatně déle, než si možná myslíme.

Vážně si myslíš, že za první republiky, protektorátu a poválečném Československu byl bezpečnostní sbor úžasný, lidmi milovaný, dobře řízený, pracoval jen pro lidi a pak najednou přišli komunisti a všechno bylo naopak a dodnes to tak trvá?

Mám za to, že čárky jsou výsledkem neustálého ulehčování práce nadřízených v systému hodnocení svých podřízených. Máš za to, že komunismus byl hlavní příčinou toho, že si nadřízení začali práci ulehčovat?

Je to v lidech, ne v samotném politickém zřízení. I SOS i Četnictvo měly svoje problémy a zůstaly po nich historické kaňky (např. nepokoje nezaměstnaných za první republiky).

Každá doba měla svoje a v každé době byli u bezpečnostních sborů špatní i dobří příslušníci. I dneska v době, kdy policie zažívá snad největší ekonomickou a personální nestabilitu od II. světové války, máš kvalitní policisty i mizerné. Hledat v tom počtu nějaký poměr by byl více než subjektivní pohled na věc.

Zrovna čárky se naháněly snad odjakživa, jen jejich druh byl jiný (např. Četnictvo mělo "svoje" rybářské lístky, policie má dneska "svoje" chlasty), stejně jako byly případy, které se zametaly pod koberec z důvodu agitace vlivných lidí.

Takže mi nepřijde vhodné nějaký z bezpečnostních sborů hanit a naopak jiný vyzdvihovat, jelikož většina z nás už sloužila pouze u PČR a už snad všichni zažili maximálně dvě politické zřízení.

Naopak s Tebou souhlasím v tom, že po revoluci policie nezvládla situaci hospodářské trestné činnosti a následky tohoto nezvládnutí budeme pociťovat hodně dlouho. Zda se jednalo o úmysl vedení policie či nikoliv, nemá cenu spekulovat. Oba víme, že se jedná o nedokázaný a nepodložený předpoklad. Je opět nutné brát v potaz historické souvislosti, které nezvládlo více státních orgánů.

Já jako hlavní vidím selhání parlamentu, který nedokázal včasně a účinně legislativně zajistit občanskoprávní a obchodní záležitosti, stejně jako trestněprávní záležitosti v oblasti hospodářské trestné činnosti. Dneska se tyto věci marně dohánějí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:25:46 13. 08. 2012
default.png
MARTOO [2010-03-31 00:12:21]: Nesouhlasím, tady už není co kazit. Policie od roku 1948 dělá jen čárky a plní nesmyslné plány. Nedělá nic řadové občany mimo to, že krčí rameny jak to nebo ono nejde.
Naprosto nečinná v případech rozkrádání hospodářství po sametové revoluci a to nebudu spekulovat o tom, kolik vedoucích se na tom celém organizovaně podílelo, takže zase tak nečinná není.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 13:01:31 13. 08. 2012
honzad..jpg
ocenuji: na d-fensovi policista ve svem clanku vysvetluje, brani a uvadi na pravou miru nelichotiva tvrzeni jineho prispevatele...

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012081204

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 19:54:14 01. 08. 2012
Chip.jpg
Pokud jde o zveřejnění telefonního čísla, či rozkrytí anonymity myslím že by to bylo v rozporu s občanským zákoníkem a provozovatele by mohli dostat mastnou pokutu... Mě občasné přiměřeně radikální názory některých pisatelů nevadí, aspoň veřejnost vidí, že jsme taky normální lidé. A to že mi Denver píše na osobní mail a vyhrožuje inspekcí taky překousnu, hlavně že je zábava :-)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio