Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

off-topic

Čím dál více se řeší k různým článkům příspěvky, které jsou, mírně řečeno, mimo mísu. Bohužel každý k němu někdy sklouzneme.. V případě soudných lidí se jedná o reakci na totálně zcestný komentář, který vkládají "známé firmy". Pak se samozřejmě stává, že daná problematika článku, a tím i vypuštěné zajímavé téma do éteru, se stává fraškou plnou osobních útoků, vulgarit a radikálních pravicových či levicových názorů, které tento web, reprezentující život nás policistů, diskreditují před veřejností.. Redakce už naznačila nějaký plán.. Co si teda o dané problematice myslíte? Máte nějaký proveditelný plán jak danou věc řešit?
MARTOO :: Datum založení: 31. 03. 2010 :: celkem 25 komentářů

Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MARTOO 11:14:02 16. 08. 2012
martoo.jpg
HAMMER [2012-08-16 06:16:49]:
Já se na SNB dívám pouze jako na bezpečnostní sbor, byť nezpochybňuji dobu, ve které žili. Stejně jako na Četnictvo, Stráž obrany státu i Policii a rovněž nezpochybňuji dobu, ve které působili. Represivní složky jsou vždy nástrojem nastoleného režimu, není tomu jinak i dneska.

Mám dojem, že první republika, stejně jako jejich represivní složky, jsou až moc idealizovány a naopak doba socialismu je až moc zavrhována. Je to dáno historickými souvislostmi, na které se objektivněji podívají lidé možná až za padesát let. Je to vidět třeba na druhé světové válce. Objektivní pohled na tehdejší dobu se začíná formovat až v současnosti.

Hammere otázka je co za čárku považuješ. Myslíš, že jen pokuty a KOčka jsou čárky? Napadlo Tě třeba někdy, že i chycení pachatelé a zpracované spisy jsou taky vlastně čárky? Takže v čárkách jsi taky frčel a já v nich frčím do současnosti. Otázka ale je, v jakých čárkách člověk frčí, jaké jsou policií preferovány a proč. To už je ale na jinou debatu. Možná milionkrát propíranou.

Ať semnou souhlasíš nebo ne, každá uváděná represivní složka byla zpolitizována a vždy bylo na každém příslušníkovi, zda se toho chytil a jak. Dneska je to úplně stejné. Zároveň každá tato složka měla kvalitní příslušníky, kteří makali a makají. Nedá se na ně zapomenout či je dokonce zavrhovat, jen kvůli tomu, že nosili takovou nebo makovou uniformu a měli své politické názory. To si prostě nezaslouží.

Jednou se může stát, že se nastolí nějaký nový režim a rovněž budeme označeni za příslušníky složky, která bude zavrhována. Každý na nás může hledět stejně jako třeba Denver a už nikoho nebude zajímat, že za dosti policisty zůstal kus vynikající práce. Opět se na nás budou lidi dívat pouze jako na nástroj zločinného režimu. Tak to prostě historicky je a každý, kdo slouží či sloužil u represivní složky s tímto musí do budoucna počítat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:23:54 16. 08. 2012
default.png
HONZAD [2012-08-15 14:10:30]: Jenže Honzo, oni ti staří četníci měli absolutní zastání veřejnosti a hlavně nadřízených. To se pak dělá pořádek jinak, než když musíš přemýšlet nad tím, aby jsi po svém zákroku nebyl už do půl těla z uniformy venku.

Četnictvo mělo svoje šavle a karabiny a umělo je použít. Všichni věděli, že pořádek sjednají přesně podle hles,a na hrubý pytel hrubá záplata. Dneska na daleko hrubší pytle chtějí různé pseudohumanisti přikládat pokud možno teplé slovo. Celé generace předků věděly, že lepší je přiložit k dílu ruku, protože je to rychlé a účinné a že se při tom urazí někomu hlava, to už k tomu patří. Jenom my chceme objevovat to, co je dávno vyzkoušené. Žijeme v hrozné době, kdy gaunerovi nemůže být naloženo tak, aby se pochcal a pak za to, že se pochcal.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:16:49 16. 08. 2012
default.png
MARTOO [2012-08-15 09:01:39]: Já jsem dobu, kdy SOS a četnictvo vzniklo nezažil, ani když vzniklo SNB. Já to mám jen od pamětníků nebo z knížek. Po roce 1948 ve službě nepokračoval u SNB nikdo, kdo s komunisty aktivně nekolaboroval. Bolševik si dal záležet, aby mu tam žádný slušný četník nezůstal.

Bylo by záhodno, aby jsi si o tom něco přečetl. Budeš nemile překvapený.

Tvůj brutální omyl je, že někdo "sloužil" kvalitněji, protože kdyby jsi napsal, že někdo dělal politiku KSČ v uniformě SNB kvalitněji, byl by jsi přesně tam, kde být máš.
Ta doba neměla s četnickou prací nic moc společného. Političtí vězni, hrdinové protifašistického odboje říkali: Gestapo zajímala při jeho nechvalně známých metodách pravda, ale StB při jeho metodách ještě horších ani ta ne.

Já nemíním hodnotit úroveň četnictva a současného spolku pro odměňování managerů člověka od člověka, ale systémově. Celý dnešní systém od náboru přes tělocvik, školení, povyšování, platy, vystrojování, ubytování atd atd. až po spisy je dneska špatně. Od četnictva nikdo nikdy hromadně neutíkal jako od PČR. Od četnictva neodcházeli maníci dobrovolně vůbec, leda zranění nebo vysloužilci. K četnictvu se nedostalo to, co se dneska běžně bere k PČR.

Já myslím, že lidi hodnotí a hodnotili PČR a četnictvo sami. Dříve autorita, pak nenávist, dneska opovržení.

Vidíš, ty jsi z těch čárek tak zblbnutý, že už věříš tomu, že čárky byly i v pravěku. Víš Martine, já si měl možnost s pár starými četníky pokecat. Ti na svoji službu neřekli jediného slova křivého, ale o čárkách se nikdy nezmínili, pokud nějaké byly, šly mimo ně, nikdo po nich žádné pokuty nebo podobné srajdy nikdy nechtěl. Oni museli mít prostě v rajónu pořádek, museli si umět samostatně poradit a když se něco stalo, museli už vědět, odkud vítr vane. To bylo celé a bylo toho dost na práci.

Je nikdo nemusel kontrolovat na nějakých KB sedmkrát za noc nebo stavět na nesmyslná DBA a podobně.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STENLI 21:06:06 15. 08. 2012
default.png
HONZAD [2012-08-15 14:10:30]: Timhle jsi mi připoměl, že kdysi jsem viděl na YT videjko z nějakýho ruskýho města, kde proti sobě stáli chuligáni CSKA a místního klubu v docela slušných počtech. Chvíli se to tam řezalo až nakonec na místo dorazil autobus, z něho vyskákalo cca 30 poldů , ale poldů !!! 190cm , 100 kg - prostě chlapi jak se patří ne ty naše čivavy. No dopadlo to tak , že 30 našich kolegů se rozeběhlo do davu a začali to tam pohlavkovat hlava nehlava ... zákrok trval podle popisku 2minuty a bylo po všem. Hooligans se rozutekli a bylo vystaráno. Na druhou stranu mě pak baví naše monster opatření , zvlášť když si v tesilkách stoupnu vedle kluků z SPJ oplastovaných od hlavy k patě a jsem tak nějak větší než oni. To pak i ti chachárci z bazalů jsou pro naše těžký soupeř :D . A zpět k četníkům, když si vemu, že tam sloužili chlapy s vojenskou disciplínou, prostě skutečná chlapy , tak pak to srovnávání počtů skutečně asi sedí .

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 14:56:26 15. 08. 2012
martoo.jpg
HONZAD [2012-08-15 14:19:59]:
Honzade, já nikoho a nikde za nic neodsuzoval. Jsou prostě některé kroky ze strany represivní složky, které se udělat musí a vzbudí nevoli veřejnosti. Represivní složka pak logicky tyto kroky za svoje nejlepší chvíle rozhodně nepovažuje.

Zda se jednalo o kroky správné či nikoliv, nemá cenu hodnotit. Byla nějaká doba a specifické okolnosti, které dneska těžko můžeme posoudit. Stejné je to i s blízkou minulostí a bude to tak s odstupem času i se současností.

Chtěl jsem svými příspěvky pouze poukázat na to, že každá represivní složka měla svoji dobu a své problémy, takže mi nepřijde vhodné je nějak porovnávat.

Co se týče přesily, věř mi, že já ji snad nikdy a nikde na vlastní kůži nepoznal. Vždycky jsme jako policajti byli v těžké menšině. Záleží kde sloužíš, zda je akce plánovaná či nikoliv atd.

Pokud uvádíš vybavení, viděl si třeba někdy záběry ze Summitu Nato či MMF? A to nemyslím ty hlavní prezentované. Pokud ano, některé policajty jsi tam mohl vidět jen s tonfou v košilích a brigadýrách.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 14:19:59 15. 08. 2012
honzad..jpg
a martoo: jen strucne PS: nemluvime o rozhaneni hospodske rvacky,
mluvime o zasazich a praci s davem a tehdy byl dav stejne (mozna i zdalek) vice) vasnivy jako umi byt dnes a mel k dispozici v podstate tytez prostredky a zbrane, se kterymi se pri stretu s davem setkavate dnes (snad krom pyrotechniky, to je relativni novinka)

.. jinak tech deset panu cetniku celilo a stalo proti nim vsechno (tyce, ruzne obusky, teleskopy, hole, sutry atd..) , na co vy dnes mate stity, helmy, zasahove obleky atd...
O tom, co byla standardni vystroj a vyzbroj cetnika (a nic jineho nemeli) si psat nemusime, o tom konec koncu i tady bylo myslim psano ve starych clanich dost.
Vidis ten nepomer v jejich a vasi situaci?
Takze fakt radej bych fakt na tvem miste zustal pri hodnoceni jejich vykonu na zemi..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 14:10:30 15. 08. 2012
honzad..jpg
No, kdyz pises: "některé věci si uvedené represivní složky do "výkladní skříně své práce" nedají." tak tezko rici co mas na mysli, ale rozhodne muzu konstatovat, ze jsem videl hodne videi (a dost i nazivo) za zasahu vas, "modernich policistu" proti ruznym skupinam a shromazdenym (kdy vas je tam nekolikanasobne vice nez byvalo cetniku, jste mnohonasobne lepe vybaveni a proti vam stoji nekolikanasobne mene demonstrantu) a to co tam docela casto tvoji kolegove predvadeji, tak pro to je termin "některé věci si uvedené represivní složky do "výkladní skříně své práce" nedají". velmi silny eufemismus.

takze ja bych byl na tvem miste s kritickym hodnocenim prace vasich predvalecnych kolegu hodne, ale hodne opatrny...

Osobne bych rekl (a myslim to bez urazek), ze vetsina z vas, kdyby (coby cetnici) stala v prumeru v peti, deseti lidech proti tem nekolika stovkam opravdu rozvasnenych demonstrantu, coz se treba za krize v pohranici stavalo co chvila, tak by se p....a strachy a vzala by drahu.
Vas, kdyz je pet az deset na miste a stoji proti vam par desitek opilcu, rvacu nebo jinych idiotu, tak jen monitorujete a nezasahujete, dokud nemate jistotu, ze mate za zadama dost sil a prostredku. ONI meli zpravidla tu jistotu, ze zadne posily v realu nejsou v dostupnem case k dispozici a presto ze zasahu neuhli a poradek vesmes zjednali. Takze bych fakt na tvem (vasem) miste pri jejich hodnoceni vazil kazdicke slovo...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 09:01:39 15. 08. 2012
martoo.jpg
HONZAD [2012-08-15 01:10:12]:
Honzade, po dopsání článku jsem si všiml, že může můj příspěvek vyznít tak, jak jsi napsal: "SOS a četnictvo může za nepokoje nezaměstnaných za první republiky".

Věřil jsem, že souvislost si dá každý dohromady tak, že se zaměřuji na průběh těchto nepokojů a činnost represivních složek, ne jejich viníka:o)

Jestli si viděl videa, četl či slyšel nějaké informace z těchto nepokojů, jistě by jsi mi dal zapravdu, že některé věci si uvedené represivní složky do "výkladní skříně své práce" nedají.

HAMMER [2012-08-15 06:41:38]:
Hammere určitě jsi ale nezažil dobu, kdy se SOS a Četnictvo rušilo a vznikl SNB. Ano, bylo jistě dost kvalitních četníků a policistů, kteří byli vyhozeni, ale taky jich dost ve službě pokračovalo. Rovněž nelze říci, že všichni, kdo nastoupil za doby SNB byly "vymaštěné" zrůdy.

Opět - někdo takový byl, někdo nastoupil a sloužil leckdy kvalitněji než někteří, kteří sloužili v dobách něco jako "demokracie" a je téměř jedno, zda za první republiky či v současnosti.

Jak chceš hodnotit úroveň četnictva a současné policie? Četnictvo jen zprostředkovaně a současnou policii jen podle špatných osobních zkušeností? To je trochu málo ne?

Autorita je individuální doménou každého policisty, ne celého sboru. Jak jsi v minulosti psal a já s Tebou v tomto plně souhlasil, každý si ji musí zasloužit a při každém svém vystupováním o autoritu bojovat. Takže zde bych rovněž četnictvo neidealizoval a policii nehanil. Nevěřím tomu, že četnictvo i SOS nemělo své ostudy.

Co se týče čárek, psal jsem pouze o našem státu, ne o zahraničí. Nevěřím tomu, že se za první republiky objasněnost nenaháněla, nechodilo se "na jistotu" k vodě pro pytláky atd. Někteří řadoví byli vychcaní vždycky, stejně jako ti slušní a stejně na tom byli i někteří velitelé.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:41:38 15. 08. 2012
default.png
MARTOO [2012-08-14 12:36:19]: Tak protože jsem jaksi bolševika zažil, spolehlivě můžu říct, že styl práce PČR je dodnes naprosto stejný co se týká cílů a způsobů práce. Bolševik totiž přišel s tím, že všecko se dá naplánovat, plán si stanovil a to na i počty zatčených atd. a pak ho plnil. Časem tento brutální systém vyměknul na počty zastavených aut, počty pokut atd. Čím větší binec v rajónu tím větší rizikové. Nikde ani slovíčko ani zmínečka a tím pádem sebemenší snaha protiprávní činnosti dopředu zabraňovat.

V roce 1948 došlo k masivnímu vyhození všech zkušených četníků, kteří otevřeně nekolaborovali s komunisty. Bez nároku na důchod, atd. Na jejich místa nastoupili ideově zcela vymaštění Zemani a podobné zrůdy.

Časem se policejní metody chtě nechtě (ono to totiž ideologicky ani Grebeníčkovi nešlo) vrátily a ti vymetenci
šli do ústraní. Ale na úseku každodenní pochůzkové činnosti a činnosti pořádkové služby se už nikdy nic nezměnilo.

Prvorepublikové četnictvo nebylo bez škraloupu a o tom se snad nebudeme bavit. Ale bylo o pět levelů výš než je tomu dneska. Co se nabírá dneska, to je už úroveň žumpa. Počínaje fyzickými přes zdravotní omezení a konče neschopností říct při začátku jednání s lidma "dobrý den". Toto se v žádném případě za četnictva první republiky, Martine, stát nemohlo. Ani náhodou.

Prvorepublikový četník měl takovou autoritu proto, že s lidma jednal, jednat uměl a jednal rád. Že si dělal svoji policejní práci, ne čárečky na důchodcích po kile za prošlou lékárničku. On si s nima sedl do hospody v uniformě a dal si pivo. On si všímal maličkostí jako jsou klíče od domu pod květináčem na parapetu a netížil si majitele domku upozornit na zhůvěřilost takového počínání.

Jaký to kontrast k dnešku: můžeš se podívat na jakoukoliv hlídku policistů. Nikdo z nich se ani neotočí za sebe, baví se mezi sebou, nevšímají si že v zaparkovaných autech, kolem kterých jdou, lidi odkládají spousty věcí jako lákadlo pro zloděje, že obchodníci mají otevřené dveře a nejsou v obchodě, že ve stojanu před školou je polovina kol neuzamčených atd atd. Toho je spousty.

To s těma čárkama, že se naháněly odjakživa: to je nejhlubší omyl omílaný blbci, co to obhajují, a nevěř tomu. Stačí se podívat do Rakouska nebo Německa, tam mají statistiky procent objasněnosti taktéž, ale nikdo o tom skoro neví mimo pár maníků co si procházejí výstupy práce policie. Tam je úkolem policie zajistit, aby se kriminální skutky nestávaly, nic jiného.

Tyhle kecy vedli nadřízení na poradách, když jsem začal s tím, že nejsem placený abych sbíral o pachatelích hovínka, ale abych zabránil pachatelům srát kam se jim zachce, vždycky se zakoktali a šlo to do autu, protože nevěděli která bije. To je marné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 01:10:12 15. 08. 2012
honzad..jpg
martoo: no nevim, cece, ale myslim ze tady: "I SOS i Četnictvo měly svoje problémy a zůstaly po nich historické kaňky (např. nepokoje nezaměstnaných za první republiky)." si v tom hodne ujel.

Za nepokoje nezamestnanych nemohli ani cetnici ani SOS. A naopak bych rekl, ze je i kdyz za ne nemohli (za ekonomickou krizi fakt cetnici nemohli) zvladali zpusobem a autoritou o ktere se vam ani nesni.

V prumerenm pomeru 500 - 1000 opravdu nasranych, tedy spis hladovych a tedy zoufalych (casto nemeckych) delniku stalo zpravidla ne vice nez 10-20 cetniku..... a zpravidla to cetnici zvladli!!! , pricemz zbroji jim byla hlavne jejich odvaha a autorita ( puska byla uz mezni)...

Vas je ve zbrani proti 50 ozralym rozezranym fotbalovynm fanouskum zpravidla nejmene mancaft ve stejnem i dojnasobem poctu jako oni ( v pripade prahy mancaft ktery nedela nic jineho nez tyhle specialitky) se vsema modernima vychytavkama za zady .... a pripadate si jako velci hrdinove, kdyz sundate 40 ozralych socek nebo milionarskych synku, kteri prijeli delat bordel....
k smichu pokud si nekdo takovy bere do huby cetnicky v dobe krize 30 let kteri stali proti stovkam zoufalych a hladovych lidi...

Sorry, ale to co si napsal je naprsto nesoudny blabol rozmazleneho kluka, ktery si bere do huby realitu a soudi lidi, jejichz realitu (a okolnosti stretu) zjevne neni naprosto schopen chapat

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio