Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

´Policie ukazuje více svou neschopnost než schopnost,´ říká reportérka (REDAKCE)

´Policie ukazuje více svou neschopnost než schopnost,´ říká reportérka
Po natáčení se začínají ozývat stále další a další policisté..
Foto: Tomáš Svoboda
V minulých dnech vysílala televize Nova reportáž o „Vlašimské kauze“. Skutečnost, že se dění ve středočeské policii věnoval nejsledovanější  publicistický pořad v zemi, by měla vést zamyšlení zejména policejní generalitu. A my jsme se zatím rozhodli podívat do zákulisí celého natáčení. Zajímalo nás totiž, jak celou kauzu a vůbec situaci v policii vnímá autorka zmiňované reportáže:  Jana Neumannová, reportérka pořadu Na vlastní oči.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 28. 04. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu NASEPTAVAC 22:45:22 29. 04. 2008
default.png
sebereflexe je nutná A pohled zvenčí nám jen prospívá. Někdy ti novináři píšou nesmysly, nemají ani zdání o problému který zpracovávají. Asi jde o hloubku studia předmětu reportáže nebo jen o téma; tohle bylo asi autorce blízké a přiznejme si, že to celkem vyhmátla.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARLOS 10:55:18 29. 04. 2008
default.png
pro Dana Milý Dane, autorka článku nikde neříká, že většina policistů patří mezi špatné policisty. Jsem policistou mnoho let a moc dobře vím, že problém z Vlašimi není ojedinělým problémem ale problémem velmi častým. Šikanování podřízených patří jen k vrcholu ledovce všech problémů, které policie má. Autorka správně podotkla, že policie je velmi slabá a nedůvěryhodná navenek a jako příčinu uvedla vnitřní problémy policie - nedůvěra vůči nadřízeným, nekompetentnost vedení policie - nejen té středočeské, nedodržování zákonů atd. Jak můžeme po někom požadovat dodržování zákonů, když ani sami nejsme schopni být příkladem. Na policejní stanici zmizí záznamy videokamer a pan Kučera zůstává v klidu. Proč by ne, když nejpíš sám dal příkaz k jejich odstranění? Proč by prošetřoval pochybení nadřízených paní Lhotákové, jsou to přece jeho kamarádi, kdežto paní Lhotáková je obyčejnou policistkou?? Možná by bylo opravdu lepší, kdyby oddělení stížností a IMV byla mimo policii složená z lidí, kteří nemají s policií nic společného. Pokud si v současné době stěžuje občan na řadového policistu, tak se ho stejně na stížnostním nebo inspekci nikdo nezastane. A proto by zcivilnění IMV pro řadové policisty nic hrozného nepřineslo. Kdežto pro vedení policie by nastaly krušné časy. Na IMV by neměli své známé a nemohli by tak manipulovat s vyšetřováním. Paní Lhotáková by měla rozhodně větší šanci domoci se svých práv.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAN 22:23:19 28. 04. 2008
default.png
honzade, Všichni máme možnost volby, tak se zvedni, dej žádost do civilu a uvidíme.... Netvrdím, že jde vše v poho, ale jaký si to uděláš, takový to máš... Jde o můj názor, jen se o něj dělím, nikomu ho nevnucuji.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 18:31:48 28. 04. 2008
default.png
o policii Redaktorka má pravdu, je to nezkreslený pohled z venku, tak jak to cítí obyčejný občan nepostižen policejní prací.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 13:09:48 28. 04. 2008
honzad..jpg
dane, to je legracni. 2/3 zdejsich diskusnich prispevku maji obsah brutalnich a tvrdych kritik na pomery v policii. A pisou je sami policiste. Ale kdyz jen naznakem a nepomerne mirneji totez zkonstatuje i nekdo z venci (nepolicista).. a jeste navic zenska!! fiiiha ... najdnou tolik loajality ke sboru..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAN 10:20:15 28. 04. 2008
default.png
petruny problém = celá policie je špatná? Mám teď tady z toho všeho dojem, že se opět budem bavit o tom, jak je policie hrozná a jak vše odkládá a nic neřeší. To trochu sklouzává od toho, o čem reportáž byla. Krom toho víme, jak ráda TV N..A překrucuje informace a velice ráda policisty spíše pranýřuje než vyzdvihuje. A za další...v reportáži toho mnoho nebylo zmíněno a proč tedy? Jak se k celé věci staví kolega z hlídky...? No celá kauza na mně působí hodně zvláštně, jak ze strany vedení ( tam tedy celý postup nechápu ), tak ze strany aktérů. Jde pouze o můj subjektivní názor a neznám všechny fakta, tak to nehodlám dlouhosáhle popisovat a hodnit. To mi nepřísluší. Ale jak se říká, pro jedno kvítí slunce nesvítí a ja jsem u PČR spokojen. Někdy je to horší, ale dělám tu práci, pač ji mám rád a jinak by to snad ani nešlo. Potom mi tedy vadí, když se propírá celá policie a ne jen to co nefunguje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio