Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policista, který postřelil pronásledovaného mladíka, byl obviněn (REDAKCE)

Policista, který postřelil pronásledovaného mladíka, byl obviněn
ilustrační
Foto: lh

Před třemi dny soud rozhodl ve prospěch policisty, který při pronásledovaní ujíždějícího vozidla postřelil ženu na sedadle spolujezdce. Neuběhl ani týden a je tu velmi podobný případ. Tedy opět unikajicí pachatel a policista jež použil zbraň. Okolnosti případu ale budou jiné. Budou mít tyto okolnosti zásadní vliv na rozhodnutí soudu?

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 06. 06. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu FLORENT 22:13:01 06. 06. 2008
default.png
varianta misto strelby Pro podobne pripady jsem si ponechal baterku,kterou jsem nafasoval v kongresovce. Kdyz pominu archaicke provedeni a rok vyroby nekdy, kdy Husak byl na brigade v elektru kdyz chodil do skoly, tak jsem z ni vyndal tuzkove baterie, ktere rozhodne nebyly alkalicke a prosli v roce 2002. Tudiz po jejich vyjmuti upadly vsechny perka a pak se rozsypal i cely vnitrek baterie. Ovsem proc to pisu... Baterku jsem si ponechal a v podobnem pripade ji pouziji misto sluzebni zbrane. Pouziji formulaci: Upustte od protipravniho jednani nebo bude pouzito baterky. Nasledne ji po pachateli hodim. Varianty jsou dve: Prvni, ze se trefim a pachatel se svali na zem a nasadim mu klepeta. Druha: Sice se netrefim, ale pachatel se svali take na zem, ovsem smichy nad tim co dnes policie fasuje a nasadim mu klepeta taktez. Vysledek stejny a vzhledem k tomu ze baterka neni zrovna nejlehci, uspech zarucen. Omlouvam se za sarkasmus ale proste nemuzu si pomoct. Mit dve, tak tu druhou poslu do kufru do ankety copak je to za zahadny predmet...:D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PEPEK-NAMORNIK 21:48:39 06. 06. 2008
default.png
Add. osz No já bych řekl, že po divadle, které předvedli u soudu s Benešovou, kredit osz, obecně, poklesl alespoň v mých očích hodně hluboko......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 21:22:57 06. 06. 2008
Andras.jpg
Ještě bych dodal, že o tom, jaký tady bude pořádek, a vymahatelnost práva, rozhodují ti nahoře. Je to jen otázka nastavení legislativy. Ale lidem na ulici ani příbuzným obětí, to nevysvětlíte....ach jo

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 21:21:05 06. 06. 2008
Andras.jpg
Pokud byl dobře napsaný ÚZ, tento pokus SZ nedopadne dobře. Snad. Alespoň já, vídím podle shora popsaného zákrok jako oprávněný. Ad 1 promile u řidičů: Dle nového přípisu ze OSZ Praha 2(který řeší dopravu) je hranice pro posuzování jako TČ hranice nad 1,3 promile. Pěkné co? Ale po tom co jsem četl, že neni kapsa jako kapsa, dle přípisu ze OSZ, mě snad už ani nic nepřekvapí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POMAHAT 20:34:08 06. 06. 2008
default.png
... ach jo :((

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 18:51:54 06. 06. 2008
default.png
státní zástupci Musím říct, že státní zástupci nejsou státní zástupci, ale jen tupci. V poslední době mi připadá, že jejich rozhodování se odvíjí ve stylu Vesecké, kterou by s okamžitou platností měli vyrazit, protože je zkorumpovaná mafiánka ve službách ODS. Bohužel s podobným chováním státních (zás)tupců se setkávám i při své práci,kdy při rozhodování kauz preferují vlastní rodinné příslušníky na úkor práva a pravdy. Pokud není po jejich, tak se snaží policistům jejich práci za každou cenu znepříjemnit.Třeba tím, že požadují potrestání určitého policisty, i když nejsou jejich nadřízení. Bohužel policejní ředitelé jím ještě jdou na ruku. Policejní kauzy jsou z jejich strany šetřeny a vyhodnocovány jednoznačně proti policistům, i když soudy několikrát před tím jejich verdikty zrušily nebo obrátily proti skutečnému pachateli. Připadá mi, že státní zástupci vedou válku proti policistům na úkor práva. Nemluvě o stylu výslechu policistů státními zástupci, kde dávají najevo svoji nadřazenost a důležitost. Co závěrem říci, státní zastupitelství je instituce, která v našem právním systému je absolutně nadbytečná, která neustále překrucuje právní normy ve svůj prospěch (viz.určení 1 promile u řidičů jako tr.č. atd.) a která svým amatérismem a mafiánskými metodami jasně dokazuje, že právo v České republice je neustále pošlapáváno na úkor slušných lidí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRE 16:03:53 06. 06. 2008
default.png
:-( Tohle už je opravdu neuvěřitelné ... stupidita, stupidita a stupidita nadřízených, inspekce a podobných...Nasazují tu život a za to se jim stát perfektně odvděčí. Co s tím?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio