Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Dräger DrugTest 5000 (REDAKCE)

Dräger DrugTest 5000
Dräger Drug Test 5000
Foto: Dräger
Již delší dobu se snaží mnohé firmy vyvinout přístroj, který by spolehlivě zjistil přítomnost psychotropních a omamných látek v organismu člověka, řidiče. Po celém světě se totiž množí případy vážných dopravních  nehod, zaviněných řidiči pod vlivem drog.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 04. 08. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu FAIRNESS1984 20:49:57 05. 08. 2008
default.png
tester jak říká goor00, poměr řidičů jezdících pod vlivem alkoholu a PNL se srovnává. Dle mých zkušeností a také některých mých kolegů s jednorázovým přistrojem Drugwipe 5 jsem rád, že konečně někdo přišel na trh s takovým přístrojem. Ne jednou se nám stalo, že řidič měl test negativní a následně sám řekl, že měl joint s trávou. Tak doufám, že se přístroj co nejdříve objeví aspoň na větších odděleních, ať je možné ho vyzkoušet v praxi.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 22:46:57 04. 08. 2008
default.png
Tester Ne že bych byl pesimista, ale po zkušenostech bych řekl, že takovýto přístroj u PČR je hudbou daleké budoucnosti. Ne kvůli ceně ani možným dalším nákladům, ale proto co je psáno na konci článku "nepochybně by jej policisté v přímém výkonu služby využili". Mám takový pocit, že není nějak zájem zákonodárců, aby jsme pracovali efektivně. A co kdyby jsme navíc chytily jejich syna? No hrůza domyslet. Ale jinak souhlasím v současné době se například u DN kontroluje jen alkohol a pouze v odůvodněných případech, kdy je zřejmé užití drog řidičem se provede test pomocí drugwipu. A protože se poměr alkoholu a drog za volantem rapidně změnil je na čase takový nějaký přístroj začít používat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio