Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

iDNES.CZ: Policie ve Středních Čechách postihuje řidiče za upozorňování na policejní hlídku (REDAKCE)

iDNES.CZ: Policie ve Středních Čechách postihuje řidiče za upozorňování na policejní hlídku

Foto: Ilustrační

Přestupek, o kterém většina českých řidičů možná nikdy neslyšela - zneužívání dálkových světel - začíná postihovat středočeská policie. Bliknutí na protijedoucího motoristu dálkovými světly, aby si dal pozor na policejní hlídku, může stát řidiče až dva tisíce korun. Reportáž o tom, jak kontroly probíhají, přinesl zpravodajský server iDNES.CZ.

Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 13. 08. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PIPIN 16:30:52 19. 08. 2008
default.png
pro goor00, já radší kvůli tomu odešel do céčka a mám svatý pokoj,dělám sám na sebe,když makám tak vydělám balík když nedělám tak mám málo ale u policie ať děláš nebo ne,pořád máš stejně a to mě nějak už nebralo

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 09:46:37 15. 08. 2008
default.png
RE: pipin A to je právě důvod, proč nemám žádné odměny. Protože ať mi nařídí kdo chce co chce já nejdříve posoudím, jestli je to zákonné a pak zkontroluju celé auto a pokud nic jiného nenajdu nebo je to stejný nesmysl tak ho vyřeším domluvou, která ale nejde zapsat do Lotusu. A protože nadřízení nechtějí žádný svůj blábol dát písemně, aby je nikdo za nic nemohl postihnout tak ani toto mi písemně nedá. A může mi dejchat klidně na záda, a že náš vedoucí vymýšlí hodně nesmyslů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIPIN 09:12:47 15. 08. 2008
default.png
pro goor00, já ne,naštěstí jsem už rok v céčku a jsem spokojený civilista po 15-ti letech u organizace.Víš ono se to tady dobře píše,že by jsi to nedělal,byl bych moc zvedavej kdyby Ti takový rozkaz dal a přišel Ti na kontrolu jestli to děláš jak on chytrolín vymyslel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 00:34:42 15. 08. 2008
honzad..jpg
Franta2: jo, vystihnul si to zcela presne!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 23:55:16 14. 08. 2008
default.png
RE: pipin No popravdě řečeno z dopravky jako takové mohou nadřízení udělat pitomou organizaci, ale co se týká jednotlivce tak záleží na každém co dělá a jak. Nikde není napsáno, že když mě vedoucí pošle dělat blikající řidiče, že je dělat budu. Pokud mě někdo pošle pokutovat nesmysli tak přinesu pokuty za cokoliv jiného, ale ne za nesmysli. Je to něco jako, když náš pomatený vedoucí vyžaduje pokutovat nedodržení bezpečné vzdálenosti. Taky bys to šel řešit? I když je to nesmysl?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIPIN 19:59:03 14. 08. 2008
default.png
Takže z dopraváků udělali jejich nadřízení pěkné pitomce a zas to odnesli kluci na ulici-čtěte na www.autorevue.cz

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 16:31:24 14. 08. 2008
default.png
Záleží, co je cílem měření Myslím, že jsou různé způsoby, jak měření brát: 1. Prvence - Učíme řidiče, že se tam a tam pravidelně měří - třeba na úseku častých DN. Tam je na místě varování DZ a viditelně umístěná hlídka v blikání ani rádiu pak není problém. 2. Represe pirátů silnic - Chceme pokutovat ty, kteří jezdí jako blázni a ohrožují ostatní - tam je na místě civilní auto s radarem a kamerou, které bude takové piráty měřit za pohybu a to všude možně. Tady upozorňování blikáním není pravděpodobné, stejně jako info z rádia. 3. Výběr pokut - Chceme mít maximum čárek a vyybraných peněz - zašijeme civilní auto do křoví na neoznačeném, přehledném úseku silnice, nejlépe s několika jízdními pruhy a o kus dál budeme kostit hlava nehlava všechy. Další hlídka bude dělat peníze na těch blikajících... tedy ne na všech, jen na těch slušných, kteří se k přestupku přiznají. Ti pro které je dělání přestupků sportem, ti moc dobře vědí, kdy lze blikat podle zákona a v klidu se na to vymluví. Zdá se, že někde volí to třetí a ještě se tím chlubí v novinách.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 11:13:02 14. 08. 2008
honzad..jpg
goorOO: Dva dulezite aspekty: 1) Pokud zrovna pokutovani blikajicich ridicu je ta spravna cinnost, kterou se podle dopravni policie ma snizit nehodovost a pocty mrtvych na silnicich, tak panbuh s nami. Ostane citat z clanku hovori za mnohe: "Někdy pokutujeme víc řidičů za blikání než za rychlou jízdu," přiznal Ulrich. 2) Pokud mas nahodou pocit, ze povest policie je u verejnosti cim dal horsi, tak se na tom podili presne takove akce. Za chvili mohou dopravni policiete pokutovat chodce, kteri na vesnici prechazi silnici bliz nez 50 u prechodu, jelikoz se dopousti prestupku a muze je ohrozit ten motorkar, co prave obci projel 150 km/h a púolicista nad tim jen krci rameny, jelikoz ho nedohoni...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PU 10:40:21 14. 08. 2008
default.png
§§§ "Podle šéfa lounské dopravní policie Rudolfa Náhlovského si sankci zaslouží ten, kdo blikne víckrát za sebou." Trošku stydno v té uniformě, nemyslíte?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIPIN 09:24:24 14. 08. 2008
default.png
Promiňte ale toto je vrchol idiocie a buzerace řidičů,který papaláš toto vymyslel aby se zase zviditelnil,nejhorší na tom je,že to odnesou kluci na ulici,kteří ty lidi pokutujou aby papalášek měl čarky za činnost a byl hezký u vyšších papalášů.Tak se není čemu divit,že normální policisté ke konci překlenovacího období,kteří mají 10-15 let odslouženo vemou nohy na ramena a utečou od takové organizace.Jsem bývalej polda a věřte tomu,že bych tu pokutu nezaplatil a moc dobře víte proč a nikdo by na mě nemohl.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio