Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

iDNES.CZ: Policie ve Středních Čechách postihuje řidiče za upozorňování na policejní hlídku (REDAKCE)

iDNES.CZ: Policie ve Středních Čechách postihuje řidiče za upozorňování na policejní hlídku

Foto: Ilustrační

Přestupek, o kterém většina českých řidičů možná nikdy neslyšela - zneužívání dálkových světel - začíná postihovat středočeská policie. Bliknutí na protijedoucího motoristu dálkovými světly, aby si dal pozor na policejní hlídku, může stát řidiče až dva tisíce korun. Reportáž o tom, jak kontroly probíhají, přinesl zpravodajský server iDNES.CZ.

Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 13. 08. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GOOR00 22:32:11 13. 08. 2008
default.png
Princip Tak honzade s tvým tvrzením nemohu souhlasit. Informace, které jsou předávány rádii jsou velice zpožděné a hlavně ve většině případů ne každý poslouchá dotyčné rádio, ale abych došel k jádru. Informovat o přítomnosti ani o činnosti policie na pozemní komunikaci není zakázáno, pokud tak nečiní v utajení což ale dopravka nedělá. Ovšem takzvaný světelný maják nebo-li blikání dálkovými světly má přesná pravidla daná zákonem. Jejich zneužitím se dotyčný dopouští přestupku jako například u výstražných směrových světel. Já sice toto poblikávání nepokutuji, ale dotyčného řidiče zastavím a vysvětlím mu, že až se jednou čelně střetne s rychle jedoucím vozidlem, jehož řidič nedbá rychlostních limitů, tak to může být právě ten kterého problikal a policie ho tak nemohla dostat od volantu, aby nemohl nikoho ohrozit. Věř že spousta lidí si tuhle situaci vůbec neuvědomuje, že si probliká svého vraha nebo vraha svých dětí. A tom to celé je, jde totiž o princip, že zákony se mají dodržovat a ne hledat způsoby jak je obejít či podvést. Ale to musí začít každý sám u sebe a třebas tím, že nebude bezduchá ovce, která musí někoho problikat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 16:07:07 13. 08. 2008
Pim Burger.jpg
honzad. No nevim, co se týče hlášení v rádiích, tak bylo jasně ukázáno,že tam občas volají i policisté, aby nahlásili falešný radar a řidiči si pak dávají pozor i tam, kde nic není... A co se týče vybírání za bliknutí, tak mi to příjde taky jako zbytečná buzerace. Pokud někdo jede dvěstě, tak si bliknutí v protisměru ani nevšimne. Navíc sice nejsem dopravní expert, ale problém českých silnic není v blikání dálkovejma, ale v přeplněných silnicích s mizivou kvalitou, pití za volantem, bezohlední řidiči v silných autech a přetížené kamiony s unavenými řidiči. Tohle prosazování práva je sice hezké a efektní, ale nemyslím si, že příliš efektivní.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 12:37:53 13. 08. 2008
honzad..jpg
stredoceska parada... za bliknuti pokuta ale ze komercni radi ohlasuji pritomnost radaru tisicum lidi najednou, to nikdo neresi. zase ukazka, ze policie nezna pojem "jeden metr na vsechny". Ukazuje to na skutcnost, ze stredocska policie si troufne siknovat jednotlive ridice, ale na media, ktera v tom pripade zakon porusuji (mari cinnost police) podstatne masivneji si netroufnou. Sikanovani jednotlivcu a naopak pripos*nost vuci vlivnym (tedy i mediim), to je obrazek, ktery nabizi stredocska policie pod vedenim pana Kucery.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio