Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Inspekce šetří policisty, kteří zasahovali proti vrahovi (REDAKCE)

Inspekce šetří policisty, kteří zasahovali proti vrahovi
ilustrační
Foto: redakce

Inspekce ministra vnitra prověřuje, zda policisté nepodcenili nebezpečí, když na Chomutovsku zasahovali proti pachateli, který zastřelil policistu a muže vietnamského původu. "Pokud uznáme, že policisté pochybili, dostane to na starosti státní zástupce," řekla serveru Aktuálně.cz mluvčí inspekce Martina Lídlová.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 16. 09. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAS 11:51:48 23. 09. 2008
default.png
Langer dela ostudu policii Skutecne je to ostuda, co tenhle populista dela s policii. Misto toho, aby nechal lidi kolem toho policisty v klidu a radeji provedl systemovou analyzu toho problemu a navrhnul, jak lepe chranit policisty. Spise by policie mela vyjadrit verejnosti, ze nepodporuje ministra vnitra a ze mu neveri a snazit se od odvolani lidi z vedeni a prosazeni systemovych zmen. Takovou zmenou napr. je vyhodnocovani vybaceni policie (napr. policejni akademie by mohla delat odborne posudky na vybaveni policie, na motiricke uziti, kvalitu materialu a tak). Vsude ve svete univerzity tyhle studie pro stat delaji a u nas se "studie" udela leda tak na zaklade presvedcovani lobystu. Proto jedina cesta z tohohle marasmu na MV CR je zmena vedeni a zmena systemoveho pristupu a prubezne testovani nejlepe na policejni akademii, jako na nezavyslem univerzitnim prostredi.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JUP 21:34:34 19. 09. 2008
default.png
Jen taková drobnost k neprůstřelným vestám. Nevím, co máte na vašich odděleních, ale já když na sebe tu vestu hodím, tak se stávám nepohyblivým terčem. Nemůžu prakticky vůbec řídit auto a v případě potřeby nejsem schopný normálně střílet z pistole, max. jednoruč, protože nedám v předpažení pořádně ruce k sobě. Tedy střílet můžu jednoruč v případě, že se mi podaří pistoli přes tu vestu vytáhnout. Nedostanu se pořádně k baterce ani k druhému zásobníku. Kdo už v téhle vestě zkoušel nějaké pohybové kreace jako třeba prolézání oknem nebo lezení přes plot, už si ji na sebe radši nebral. Neznám nic lepšího než stát při nějaké akci u cesty v uniformě, neprůstřelné vestě, reflexní vestě (pozor, zásadně s pokrývkou hlavy, to je VELMI důležité) jako živý nepohyblivý a dobře viditelný terč. Je vidět, jak si nás vedení váží. Na vybavení, nebo spíš nevybavení, teď doplatil náš kolega. Místo toho, aby se strhl vichr na MV nebo PP a našli se peníze na lepší výbavu, hledají se viníci někde jinde a bude se dokazovat, že chyba je samotných policistech. Je zřejmě jen otázkou času, kdy budeme po vzoru západnějších kolegů běžně stavět řidiče s rukou na odjištěné pistoli a v nepr. vestě, protože si to prostě praxe vynutí, ale kolik z nás ještě doplatí na neschopnost vedení uznat svoje chyby. A přitom by stačilo tak málo. Možná jen místo recepcí s obrovskou televizí koupit pár neprůstřelných vest.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LONGBOW 19:21:19 18. 09. 2008
default.png
Kostovi Nevim odkud jsi,ale garantuju ti, ze ti lumpove z IMV budou rejt do hlidky a ne do nadrizenych. PReci ti nahore jsou bez chyby,ze o nich vubec pochybujes.Za to, ze nejsou vesty, za to muze chyba systemu,ne oni.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAGNAT 19:14:56 18. 09. 2008
default.png
Vážený Ivane Langře snad ministře vnitra Chtěl bych vidět Vás jak by jste se zachoval v zákroku proti vrahovi, který střílí z krátké zbraně?!!!Možná by postřílel i půlku policejního prezidia i s ministerstvem vnitra, ale to by pak držela smutek celá ČR, že?!!!!!!. Po boji je každý generál!!!!Pakáž

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOSTA 18:17:30 18. 09. 2008
default.png
možná jsem najivka, ale třeba ta IMV vyšetřuje zda někdo z vedoucích (VO, OD, OŘ) něco svým neodborným rozkazem nepo_ral a nezavinil tak smrt našeho kolegy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LONGBOW 11:44:45 18. 09. 2008
default.png
Komu se z toho chce blejt,necht zajde poblejt dvere Ivanovi na letnou,treba po tech zvratkach uklouzne a rozbije si hubu..a treba se mu i rozsviti v hlave :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BYVALY 07:52:21 18. 09. 2008
default.png
Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAVE007 23:59:31 17. 09. 2008
default.png
Nechápu, proč pan Langer neutne vyšetřování IMV. R. Jedlička splnil svoji přísahu, položil za zdraví a životy občanů svůj vlastní život. To nejcenější co měl. Více již pro společnost udělat nemohl. Nemůžu pochopit, že se v tom někdo dokáže vrtat. Ani po své tragické smrti nemá klid.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAJASAN 21:55:42 17. 09. 2008
KajaSan.jpg
NO JAK JINAK.... Dámy a pánové...tak nějak se to dalo čekat, kdy se kluci od lovců lebek proberou a začnou šťourat co, jak a proč. Kdyby se ti naši slavní MANAŽEŘI trocha zamysleli, ale to né...U nás na okr. Vsetín (ano neměl bych jmenovat, ale je mi to uplně jedno) už se kontrolovalo zda jsou vesty v autech...no tam nám jsou platné, říkal jsem si...Pak jsem jen tak před vedoucím řekl, že bych chtěl svoji vlastní, pod košili, ale bylo mi sděleno ať si koupím...no a tak to funguje v celé republice. Za pár dní si tu přečteme, že Roman J. pochybil, že neměl vestu, mohl žít apod. kecy...a vše zas zapadne do starých známých kolejí...Tak co, má tahle práce smysl, když nás zaměstnavatel není schopen vybavit a ochránit... a vyhazovat peníze za drahé a neúčelné reklamy POMÁHA A CHRÁNIT...Tak s tím budem něco dělat nebo to tak necháme? Nazdar a pevné nervy s MANAŽERY!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LONGBOW 17:21:55 17. 09. 2008
default.png
IMV Ja bych jen dodal, ze se tu bavime konkretne o 6. oddeleni IMV. Je to banda lumpu,kterou zajima jen carka do statistiky anic vic. Osobne bych je vsechny vyhazel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio