Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Speciální Pořádková Jednotka opět zabodovala (REDAKCE)

Speciální Pořádková Jednotka opět zabodovala

Foto: ilustrační
Ministr vnitra přiznal, že Policie ČR neměla informace o tom, jaké nebezpečí hlavnímu městu hrozí v podobě fanoušků Dinama Záhřeb. Zvláště pak ze strany chorvatských ultrapravicových Bad Blue Boys.  Tito chorvatští rowdies možná očekávali ničím nerušené plundrování hlavního města ČR. Narazili však na profesionály v podobě pražské Speciální pořádkové jednotky.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 05. 10. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LU-C-KY 19:57:42 16. 08. 2009
default.png
Je to fakt pěkně napsaný článek. Mám jeden dotaz, jak je možné se dostat k SPJ? Předem děkuji za odpověd :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIPIN 15:11:54 11. 10. 2008
default.png
Je to supr článek fakt je dobře napsaný,všechny jmenované akce mám za sebou kromě posledního roku a půl,to jsem šťastně v civilním sektoru,na SPJ jsem byl cca 10 let,je pravda co se píše v článku-proč odchází policisté i z této elitní jednotky a je to škoda,jenže i podle pana presidenta(co prohlásil na ČT 1 dne 23.07.2006)peníze jsou vždy až na prvním místě,a má pravdu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DVOUVTERINAK 08:38:47 09. 10. 2008
default.png
to Meloss cus, dík moc za radu.. dle Tvé přezdívky mám pocit že už jsme se párkrát potkali... s jerrym bysme na SPJ moc chtěli, ale bude to asi záděr, jelikož sloužíme ve stejný smeně acelkem nás je na OHS k výkonu 17.., bojim se toho abych nevlezl někam na OOP do 4 TT a pak tam zkejsnul a dělal papírovýho čerta... každopádně ještě jednou dík za radu

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MELOSS 22:53:17 08. 10. 2008
default.png
to dvouvterinak a jerry Zdar chlapy, predem chci podekovat Lukasovi za pekny clanek o SPJ, fakt se mi hezky cetl. Jsem na SPJ jiz 4 rokem a zatim si nemohu ztezovat, jen k tem painballovým pistolym opravdu je sice mame, ale ne k oznaceni pachatelu (coz je skoda), jak jiz napsal s.lv. Ted k dvoufterinakovi, pokud jsi z LBC a slouzis na OHS tak mas smulu jednine nekam na OOP do 4 TT a pak k nam. A znam par lidi jak na OHS tak v LBC co znaj SPJaky a ty ti kdyztak poradej nebo daj kontakt, jinak nic jako prestup v Teplicich neni. To jerry problem to je se k nam dovolat to mi muzes verit a pokud mas zajem zkus sem napsat kontakt nebo odkud jsi, zkusim Ti pomoc. Jeste jednou diky za clanek hezky se cte jen doufam ze vyhruzky o 3 a 4 TT je jen blabol. Zdar

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VOGON 22:58:51 07. 10. 2008
default.png
to Zdenal Zdenale, slyšel jsi velmi dobře. V brně opravdu vzniká SPJ a opravdu do ní zařazují samé nováčky. Pro upřesnění týká se to již běhů F56, F57, F58. 56 a 57 končíme v listopadu a 58 nastoupili v září. Já osobně jsem z jihočeského kraje a měl jsem tu čest s budoucími členy SPJ Brno absolvovat moto GP Brno 2008. Jsou to v skutku udatní hoši. Průměrná výška je okolo 175 cm a váhově se pohybují kolem 70-80 kilogrami. Z důvodu tělesných proporcí dostanou tito kolegové místo ochraných pomůcek dokonale padnoucí "čerňáky", jenž přisebemenším pohybu prasknou v rozkroku, pokud nešťastnou náhodou nevyfasují kombinézu v které se buď ztratí nebo jim rozřízne .ulky. Nejspíše budou chodit všude pěšky, protože Budou mít nehorázně vyské měsiční příjmy (cca 13.600,- Kč čistého), tudíž si mohou zakoupit osobní sportovní vůz luxusní třídy a jezdit za své. Samozřejmě dostanou ubytování v přepychovém bytě o jedné místnosti s pěti postelema a nejlépe aby za něj platili alespoň 3.000,- měsíčně. Proč také ne, jsem mladí a žrát nemusíme, navíc proč bychom nejedli když nám tento krásný stát dá na stravu 12,- Kč/den - samozřejmě odpracovaný. Místo donucovacích prostředků si za městem natrhají klacky a vzhledem k tomu že naše schopnost ovládat služební střelnou zbraň po pěti měsících na ZOP spočívá v tom neprostřelit si nohu při tasení vyrobí si místo ní k pasu prak. A vzhledem k tomu že taktický krok našeho drahého pana neministra ohledně odstranění generačního špuntu (rozuměno dostat od policie všechny jenž slouží déle než tři roky) byl a ještě bude velice zdařilí, nejspíš budou tito tím nejlepším co bude Policie moci nabídnout pro vnitřní ochranu všem zájmům společnosti. Tímto nechci jakkoli urážet, zesměšňovat nebo ponižovat kolegy, kteří jsou či budou zařazeni do SPJ Brno, ale spíše chci vyjádřit svou upřímnou lítost nad jejich budoucími několika roky a z hlouby duše doufám že žádný z nich nepadne jako další oběť současné politiky natvrdlého Íčka, PP kde snad vůbec nikdo neví jak vypadá přímý výkon služby, celé naší vlády, kde snad nikdo neví o co go.., mediální honbou za likvidací policie a mnoha dalších nepříznivých tlaků naší společnosti. Doufám že všichni někde splašíte peníze aby jste si mohli dokoupit všechno co je potřeba pro přímý výkon v SPJ a že se všichni dožijeme těch slvětlých zítřků. A také bych nerad aby si někdo špatně vyložil to o naší schopnosti ovládat střelnou zbraň. Učitelé na škole dělají co mohou aby nám vštípili co možná nejvíce a nemůžu proti nim říct nic špatného, bohužel současný systém jim nedává příliš možností - ať jde již o čas, prostředky nebo materiál který jim v podobě nás dodal současný sběr k Policii aby z něj vytvořili použitelné policisty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JERRY-O 18:48:45 07. 10. 2008
default.png
...jestě se tady nikdo nevyjádřilk tomu jaka je možnost se k SPJ dostat, dříve to šlo rovnou ze zopky ale po příchodu nového sl.zákona je vše na pytel a trošku obtížnější...doufám že někdo z kolegů z SPJ nám dannou problematiku objasní, jinak dovolat se tam telefonem je tkařka nemožné(zkoušim to nekolikrát měsičně a nevim jesltimaji přečíslováno nebo ...)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu S-LV 17:58:05 07. 10. 2008
default.png
paintballové pistole ???? K jinak pěknému článku bych rád dodal, že SPJ Praha a pokud vím, tak ani žádný jiný útvar u PČR paintballové pistole pro označování nejagresivnějších osob N E P O U Ž Í V Á !!! Ačkoliv je to obrovská škoda.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZDENAL2 17:19:12 07. 10. 2008
default.png
SPJ Brno Zdar kolegové. V Brně vzniká údajně nová speciální pořádková jednotka. Bude to prej jednotka ze samých nováčků po zopce. Nevíte o tom někdo více? Zdar a sílu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DVOUVTERINAK 16:50:55 07. 10. 2008
default.png
to karlos: to já vim, nesloužim týden.. jen jsem chtěl vědět jeslti tam třeba nemáte "přestupní" 4 TT jako na to mají třeba u ZJ v Teplicích..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARLOS 16:41:42 07. 10. 2008
default.png
pro dvouvteřinák: Ze 3 TT nemáš šanci dostat se do 5TT. Jedinou šanci máš s VŠ.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio