Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Italské policejní Lamborghini (REDAKCE)

Italské policejní Lamborghini
Italské policejní Lamborghini
Foto: auto-news.cz
Italská policie již delší dobu využívá na dálnicích služeb domácích supersportů z dílny Lamborghini. Nyní do jejich stájí přibylo několik nových a opravdu rychlých kousků, které vycházejí z rychlého Gallarda.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 28. 10. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DAVE007 08:44:04 28. 10. 2008
default.png
Dotaz Ještě bych využil tohoto tématu, protože je o vozidlech a chtěl bych se zeptat, zda-li něco víte o nových služebních vozidlech. Můj vedoucí přijel z poslední porady a říkal nám, že 1.11.2008 má dostat SJmK nová služ. vozidla a to Š Octavia s motory 1.8 a 2.0 TSI a údajně by se mělo něco dostat i k nám na OŘ a velitel tvrdil, že i na náš obvod. Samozřejmě vždy se najde někdo, kdo bude tvrdit, že na obvod je takové auto zbytečné, což tvrdí jeden z OŘ a dle něj, by měl vozidlo dostat on, protože on je dopravák, který již nasluhuje a proto je nejzkušenější. Doufám, že se služ. funkcionář zamyslí a řekne si, že toto jsou ideální vozidla pro přímý výkon a ne na ježdění na porady. Já osobně vlastním Š Octavii r.v. 99 s obsahem 1.8 T 20V, která má výkon 110 kW. Nechci dělat z pana dopraváka špatného řidiče, ale troufám si říci, i když nemám naježděno dopředu to, co on nacouváno, ale jsem mladší, mám větší postřeh, reakční doba je nepoměrně kratší, vím jak brzdí 4 kotoučové brzdy, vím jaké to je, když auto zrychluje z 0-100 km/h 9s a také vím, že s tímto vozidlem není žádný problém jet na 3. rychlostní stupeň 150 km/h. A argumentovat to tím, že budeme honit auta a riskovat je nesmysl, protože riskujeme právě tím, že se snažíme dohonit přestupce a nebo jet na signál s Felicií, se kterou se nedá bezpečně předjet, nebrzdí, v zatáčkách plave a to nebudu mluvit o bezpečnosti posádky. Kdež to s Octávií 1.8 TSI bezpečně předjedu, rychleji zabrzdím, vozidlo má i ABS, ESP, Airbagy a ostatní věcičky, které vám zajistí několikanásobně větší bezpečnost a navíc budeme moci zastavit piráty silnic a nebudeme muset pokutovat slušné lidi za přestupky, kterými bezprostředně neohrožují BESIP, aby byla nějaká výslednost, ale budeme řešit ty, kteří svojí jízdou ohrožují ostatní účastníky silničního provozu. A může se tím alespoň trochu zvětšit prestige PČR, protože se nám lidé nebudou do očí smát, že máme rezavou Feldu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAVE007 08:13:18 28. 10. 2008
default.png
Jde vidět, že v Itálii ví, jak na piráty silnic. V ČR by nám byly asi na nic, stačilo by nám, kdyby na dálnice nakoupily např. Subaru Impreza WRX nebo Mitsubishi Lancer EVO XII nebo IX s hračičkama, které má italské Lambo. Ona pořizovací cena Subaru včetně všech policejních hračiček by se nedostala přes 2.000.000,- Kč, ale toto vozidlo by bylo akceschopné na našich dálnicích, nemluvě o tom, že mají bezpečnostní rám, tak že bezpečnost policistů by byla také splněná. Horší je na tom ale fakt, že by taková vozidla skončila jako obávaná dálniční Mondea - zaparkovaná v garáži a jezdí s nimi velitel na porady, protože řadoví by je mohli nabourat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINGO 23:02:54 27. 10. 2008
default.png
No, možná když pražská MP bude mít hummery (jelikož samozřejmě v Praze je džungle, poušť i extremně neschůdný terén), tak jistě dříve či později se najde zdůvodnění i pro Lambo. Konec konců, čím větší nákupní cena, tím větší provize pro "zadavatele". A co by pan primátor, pan Blažek a pan Kotrouš neudělali pro větší bezpečnost pražského daňového poplataníka! Pokud to pomůže bezpečnosti, klidně nakoupí hummery i lambo!! Konec konců vznášedlo již mají, o vrtulníku a jízdní jednotce se uvažuje. Zkrátka jsme země ( a Praha jejím centrem) neomezených možností! Konec konců, vždyť pan primátor je budoucí předesda ODS a do jeho kolony by se takový krasavec hodil. Nebo ne?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 22:35:56 27. 10. 2008
default.png
No myslím si, že u nás by našli uplatnění u doprovodů prezidenta, ale na dálnici by se stejně nedostali. Spíš by stačily ty jejich hračičky jako radar atd. to kdyby bylo ve více vozech dopravky a ne jen 12 a více let stará auta se CCD, která se rozpadají už pod rukama.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu IS 18:45:41 27. 10. 2008
is.jpg
Však majáčky našich policejních felicií taky odolávají rychlostem, kterých naše supersporty dosahují. Lamborghini opravdu nevypadá špatně. To být u nás, tak to ani nepustí "do ulic" a nechají to stát v garážích aby se to neopotřebovalo. Však díky aspoň za oktávky....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 18:21:35 27. 10. 2008
Andras.jpg
Až tohle k nám dorazí, tak MP už bude mít odtahy aut na měsíci:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio