Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policista zlomil veliteli nos, soud ho za to nepotrestal (REDAKCE)

Policista zlomil veliteli nos, soud ho za to nepotrestal
ilustrační
Foto: redakce
Chebský policista Jaroslav Dohnal vyhrál v pátek i druhou bitvu se svým nadřízeným. Soud ho nepotrestal za loňský incident, při kterém vedoucímu obvodního oddělení v Aši Zdeňku Kunciterovi při vzájemné potyčce ranou pěstí zlomil nos. Státní zástupce ho obžaloval z trestného činu násilí vůči nadřízenému.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 09. 11. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 12:41:29 11. 11. 2008
default.png
For Starsky Máš hodně pravdu, ale tak jednoznačné a kategorické to není. Přidám ještě pro Honzada, já policisty nerozlišuji na dobré či zlé, nebo podle věku, jsou profesionálové, dále ti co tu práci dělají a dělají ji poctivě i když na to nemají tzv. buňky a ti ostatní(preferuji první dvě skupiny). Osobně si myslím, že v tom morálním marasmu ve kterém žijeme a stačí se podívat na samotného našeho ministra, kdyby jsme si všichni najednou začali zametat před vlastním prahem tak naši republiku zasype hrouda prachu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 09:50:08 11. 11. 2008
default.png
Před rokem, se k tomu diskutovalo ve vlákně : "Policista napadl svého nadřízeného." Je to na poslední straně DISKUSE. Tam jsem napsal: Pro mne nic nového. V minulosti mne jako velitele napadl pořízený a srazil se schodů. Ze stejného důvodu. Neunesl kritiku. Nestalo se nic. Skutek byl okvalifikován tak, aby "spadl" do Havlovy amnestie a ten dotyčný slouží dodnes. Pohoda,jazz. 21:14:24 19. 10. 2007 K tomu dodávám.Vůbec nešlo o nějakou aroganci a nic, co se tady naznačuje. Běžný požadavek velitele ke spisu, který podřízený opakovaně neplnil. Takže nemohu ani náhodou souhlasit s tím, že nadřízený si zaslouží fyzické napadení.Obecně. Tehdy byla vypjatá doba - konec roku 1989. Nikdo nevěděl, co bude, nadřízení se oběma rukama drželi židlí, takže nemohli psát ani telefonovat, natož se ze židle zvednout. Vojenská prokuratura před zánikem. Já jsem nemarodil, ač jsem klidně mohl. I laik ví, jak se člověk cítí po pádu ze schodů z patra do mezipodesty-cca 10-15 schodů. Skluzavka to rozhodně není. Jelikož bylo "šedo a temné ticho", hrdě jsem zvedl hlavu a z místa odešel na vlastní žádost, i když mne ta práce bavila a měl jsem pocit, že ji nedělám špatně. Podotýkám, že jsem nebyl odejít a nemusel jsem. S odstupem času vím, že to byla chyba. Měl jsem to překousnout a odejít měl ten, kdo vše způsobil. No, za tu dobu jsem slyšel leccos, i chodbové řeči a omluvy, že mne tenkrát nepodrželi, a že to byla chyba, ale dotyčný tam slouží stále. Taky proč by ne, je „čistý“. A ten pocit nespravedlnosti je ve mně dodnes. Jediný z kolegů, kterého při náhodném setkání nepozdravím nebo mu neodpovím na pozdrav. Už to bude pomalu 20 let, ale prostě mi to nejde. Ještě snad pro upřesnění. Jsme oba už nyní "generační špunti" plus-mínus ve stejném věku. A pro john158cqb: píšeš.....Nijak bych to nedramatizoval, nedošlo k žádné vážné ujmě na zdraví ani ke škodě na majetku. Utrpělo pouze Ego onoho postiženého pána....dostal výchovnou lekci.... Já tedy nevím, kdo z nás neumí číst. Byl jsi na vojně, že připouštíš takovou anarchii? Nejsme u armády spásy, na fotbale, hokeji, mateřské školce či na učňáku. Prober se! Za zlomený nos se běžně lidi posílají k soudu pro § 221. Záměrně se nezmiňuji o otřesu mozku - víme své-že? A s tou výchovnou lekcí? Bavím se tady vůbec s kolegou-policistou? Nebo s někým, kdo si zrovna na ulici šluknul? :-) Já si párkrát velitelování zkusil. Dohromady asi 6 let jak na dopravce tak OOP. Asi 11 let jsem už zase řadový četník. I když jsem všechny bitvy vyhrál. Válku stejně prohraješ. A když to sleduji, tak mi velitelování nechybí (až na ty noční a,upřímně, skok ve velitelských platech s novým zákonem). Tedy podle mého by jsi ty velitele s takovými názory rozhodně dělat nemohl. Sorry.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 01:57:23 11. 11. 2008
default.png
.... Také již něco pamatuji, ale napadení velitele ve službě (úmyslně uvádím ve „službě“) , se zase tak často nestává. I když je pravdou, že není čím se na veřejnosti chlubit. Dotyčný policajt ještě vše uvedl na pravou míru, tím že napadl „policajta starého režimu“, tudíž si to jistě zasloužil. Tím jistě některým lidem zabrnkal na tu správnou strunu (doufám, že ne i panu sudímu, že Honzade). Ještě že neslouží u pana Kvíčali, neboť dost chráněných ústavních činitelů získalo své tituly a profesní praxi za minulého režimu. Co kdyby to náhodou také „neuřídil“, neboť ne všichni jsou k …cajtům zdvořilí!. Kolegové kteří se s tou nakládačkou ztotožňují, zřejmě perspektivně ani nedoufají, že také mohou někomu velet (např. ve funkci dozorčího, nebo min.jako velitel hlídky, opatření nebo zásahu), a dostat se do podobné situace. Mládí již sice není problém pana Dohnala (37 let), zřejmě ale ten nával demokracie nějak neustál. Nenasazuji na mladé, a namnoze se jich zastávám . Co jim však bohužel dost často chybí, je vojna, internát nebo kolej. Lépe řečeno soužití v kolektivu a vše co s tím souvisí. Také se zde žongluje slovem „profesionální sbor“. Přál bych dotyčnému zažít prušácký dril a jednání při výcviku policajtů a hasičů západně od našich hranic. Prostě ber, a nebo běž ! Na nějaký “ keci“ co není zakázáno je dovoleno, a nebo odporovat nadřízenému si nikdo nehraje( když se jednou pro tuto řeholi rozhodl). Dotyčný vedoucí udělal chybu, že vůbec přistoupil na podobný způsob verbální komunikace. Problémového policajta měl dát k dispozici okresnímu řediteli. V Praze by ho jistě na rok rádi uvítali. V lepším případě dojíždět z Aše na OOP Kynžvart je také dobrý kauf. To zde pouze popisuji možnosti 361.., a oblíbenou praxi celníků blahé paměti. Již po půl roce dojíždění z Chebu do Mikulova si to každý raději „napsal“ sám! Přeji všem ten optimismus, že až odtáhnou „staré struktury“ tak bude lépe. Bohužel však znám dost mladých ambiciosních absolventů PA , a troufám si tvrdit že některým pícníkům bude ještě hůře. P.S nejsem na funkci s příplatkem za vedení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BRUCE-DICKINSON 00:21:47 11. 11. 2008
default.png
strasky Vedoucí OOP bývalý policejní potápěč. No koment!!!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158CQB 00:11:07 11. 11. 2008
default.png
Starsky for starsky : Myslím že za 10 let u této firmy jsem probranej až až.. Policista má samozřejmě chránit život zdraví majetek, chovat se důstojně, to zejména platí pro vedoucí pracovníky, ne jen pro nás, kteří jsou základem tohoto spolku. Takže pokud se tak šéf nechová, riskuje jednu do zubů, sám jsem tomu byl jeden čas velmi blizko a měl jsem to i promyšlený... Stejně tak bych riskoval já, kdybych mlátil lidi na potkání jen protože mně serou..taky bych byl stíhanej a vyšetřovanej.. Nemluvíme zde o frustraci Starsky, nad tu se snad každej z nás dokáže povznést, ale mluvím zde o latentním šikanováním a terorizování tzv. Bossingem. BTW : Až zažiješ šéfa, kterej výrazným způsobem pomohl tvému kolegovi k sebevraždě zastřelením tak jak jsem zažil já, pak budeš mít třeba na věc jiný pohled. Pokud tuto zkušenost nemáš, je to mlácení prázdné slámy..to je to o čem mluvím..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BRUCE-DICKINSON 00:08:26 11. 11. 2008
default.png
Starsky Píšeš o chování nastoupivších policistů v roce 91 a více. Nastoupil jsem v roce 92 a můži Ti říct, že po roce školy jsem nastoupil na OOP a k déle sloužícím kolegům jsem měl a doteď mám úctu, chovám se k ním slušně,ale co teď nastupuje k Policii je děs, je to oprsklé, drzé, a pokud řekneš zobákovi copříjde na OOP po 2 měsících ze školy, aby zašel zadržené osobě pro stravu, tak tě pomalu pošle do prdele, co po něm chceš a že tu ON od toho není. Holt je to asi tím generačním špuntem. Staří a zkušení odcházejí, amladé fíky nemá kdo učit štábní kultůru, když ani nebyli na vojně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BRUCE-DICKINSON 00:00:00 11. 11. 2008
default.png
Omlouvám se za pravopis, ale vzhledem k pozdní noční hodině se nějaka chybička vloudí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BRUCE-DICKINSON 23:57:56 10. 11. 2008
default.png
Po zrušení hranic a nastolení Schengenu jsem odešel z ciziny na OOP.Z tak arogantním hovadem(nový vedoucí OOP) jsem se ještě nesetkal. Pro něho byli všichni hlídkaři povl a přítěž, po půl roce neodejít, tak jsem mu ji taky kanclu natáhl. Nevím, čím to je, ale mám dojem, že rychlokvašky na OOP se neumí k podřízeným chovat. Netvrdím, že šef se musí z každým bratříčkovat, ale nějaká úcta být musí. Pokud si chce vedoucí OOP něco dokazovat tím, že chodí po hlídkárně a kontroluje odpadkové koše, zda v nich nejsou vajgly, není u mně manažer a vedoucí, ale zakpmlechovaný papuč, který doma seká latinu a vybíjí si zlost na mužstvo. Nedivím se kolegovi, žemu jednu natáhnul, asi holt zasloužil a kalich přetekl.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STARSKY 20:56:33 10. 11. 2008
Starsky.jpg
Pánové Pánové Já snad nevěřím vlastním očím !!! Proboha proberte se. Policista má chránit zdraví a ne se vymlouvat na to že si to nadřízený zasloužil. To jako zmlátím svojí ženskou doma, protože mne frustruje a taky je to v pořádku protože si to zaslouží??? O čem to tady mluvíte? A když jste tady naznačili ty generační problémy!! Tak si tak jako já zjistěte statistiku trestné činnosti policistů, kteří nastoupili do roku 91 a po něm. To se opravdu nedá srovnat. To co nastoupilo po roce 91 má nesrovnatelně jiné chování u sboru než do roku 91. Sloužil jsem pod různými vedoucími ale musím říc že ti co mají za sebou dvacet a více let jsou sice přísní a unavení ale nejsou podrazáci a pod.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 17:54:36 10. 11. 2008
honzad..jpg
Catani.. uz jsem se chystal zajasat, ze s tebou a johnem musim souhlasit.. ale ta tvoje skoro posledni veta: "V neposlední řadě bych k odpovědnosti vždy hnal i lidi odpovědné za výběr MLADÝCH policistů včetně, psychologů.! me zase vzala elan. To vyzniva zas a opet jako ta pisnicka, ze mladi jsou iditoi, povl a stari v pohode, ti nemaj chybu, neb jsou stari.. Zajimave tady ale je, ze zrovna tato debata se tyka chyb a spatneho rpsitupu funkcionaru.A ti, zpravidla, zadni mladici nejsou !!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio