Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policista zlomil veliteli nos, soud ho za to nepotrestal (REDAKCE)

Policista zlomil veliteli nos, soud ho za to nepotrestal
ilustrační
Foto: redakce
Chebský policista Jaroslav Dohnal vyhrál v pátek i druhou bitvu se svým nadřízeným. Soud ho nepotrestal za loňský incident, při kterém vedoucímu obvodního oddělení v Aši Zdeňku Kunciterovi při vzájemné potyčce ranou pěstí zlomil nos. Státní zástupce ho obžaloval z trestného činu násilí vůči nadřízenému.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 09. 11. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 16:37:24 10. 11. 2008
default.png
For John Naprosto přesně a výstižne, naprostý souhlas vidět vždy vše černobíle nelze. Je nepopiratelné, že takové jednání je nepřipustné. Soud rozhodl jak rozhodl a podle toho by se rovněž mělo v dané věci vůči policistovi dále postupovat. Je však nepopiratelné, že většinu vypětí a psychické zátěže a frustrace u policistů nezpůsobují střety s pachately či setkávání se závadovými sociologickými jevy, ale špatné komunikační schopnosti managmentu, autoritativní jednání, zveličování drobných nedostatků, přehlížení závažných nedostatků u osob tzv.tažných, nedostatek sebereflexe, bazírování na nepodstatných pro policejní práci třeba byrokratických postupech tzv.papirování a v neposlední řadě špatný osobní příklad, kdy nadřízení pranýřují podřízené za věci, které sami porušují či obcházejí. Manager, který má vždy a za všech okolností pravdu není manager ani nadřízený je to prostě ..b. V neposlední řadě bych k odpovědnosti vždy hnal i lidi odpovědné za výběr mladých policistů včetně, psychologů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158CQB 08:51:24 10. 11. 2008
default.png
vypalovačka Vážení kolegové, může někdo z Vás s rukou na srdci napsat že se do takové situace nikdy nedostal ? ti kteří v této situaci nikdy nebyli můžou hovořit o velkém životním štěstí a nemůžou chápat pocity policisty, který už má pohár trpělivosti a frustrace plný. Nijak bych to nedramatizoval, nedošlo k žádné vážné ujmě na zdraví ani ke škodě na majetku. Utrpělo pouze Ego onoho postiženého pána, který má funci vedoucí tj. od slova vést, ne nakopávat, podrážet, ponižovat, šikanovat a terrorizovat. Musím uznat, že pokud v dnešní době u moderního ozbrojeného sboru přetrvávájí právě takové mocenské manýry, které zažilo pár policistů, jsou stejně odsouzeníhodné jako úder do nosu pana Vedoucího. Takže každá mince má dvě strany. Pokud nezmizí hulvátské chování nadřízených, je zbytečné volat o profesionálním chování podřízeného policisty. V opravdu profesionálních sborech se toto nestává, protože tam jsou profesionálové na obou stranách jak nadřízený tak podřízený !!!! No a na závěr, násilní není argument, ale co jiného zbývá když už je člověk zahnán do kouta ? Myslím že pan Vedoucí dostal výchovnou lekci a že se poučil, takových Vedoucích je v ČR zajisté více..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STARSKY 13:18:39 09. 11. 2008
Starsky.jpg
Franta2 Je to můj názor a hotovo. Zkrátka nevěřím, že takovej starej polda, co se bojí o svý teplý místečko, by jí první vypálil mladšímu kolegovi v plný síle. Ano mohl jej k tomu vyprovokovat, mohl jej k tomu dokonce vyzvat, však to známe sami. " Tak mi ji napal jestli na to máš apod." To však neznamená, že se ten policista neměl držet a udržet v klidu. Když není s blbcem rozumná reč, tak nediskutuji, ale hlavně udržím své nervy, nebot pokud je neudržím tak se z tebe může stát něco daleko horší. Násilí je legitimní pouze proti násilí nikoliv jako argument!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 12:29:31 09. 11. 2008
default.png
rychlé soudy Starsky: A podle čeho si poznal, kdo koho napadl, jako první? Nebo to určuješ podle toho, komu tekla krev a komu ne? S takovouhle logikou, že špatný je ten, který druhého více zranil by si musel jít sednout, každý, kdo překoná útok větší mírou násilí, než mu hrozí... což je často jediná možnost, jak se ubránit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu IVANF 11:53:04 09. 11. 2008
default.png
Velitelé by měli mít alespoň základní znalosti řízení lidských zdrojů. Nemusí to být hnedka vysoká škola stačil by kurz před nástupem do vedoucí funkce. Prospělo by to oběma stranám a předešlo by se spoustě trapných situací. Slušnost se vytrácí a nevyplácí jak mezi lidmi tak u PČR.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STARSKY 11:52:46 09. 11. 2008
Starsky.jpg
Pro Kapesnick To co jsi popsal mě zcela jasně přesvědčilo že sloužíš u PMJ. To co jsi popsal je zcela bežná praxe na PMJ a za dobu co jsem tam sloužil jsem to samé zažil asi tak 10 x ale toto lze řešit jednoduše. Pokud s nadřízeným nesouhlasím, tak to mužu řešit diplomaticky v kanceláři za zavřenými dveřmi s klidem. Později např. stížností, ne tak že se dostaneme na stejnou stranu jako trhani a to tím že porušíme zákon. KOlega Dohnal si odsouzení zaslouží a to plným právem. Nelze napadat svého nadřízeného i když si to zaslouží to by pak mohli nadřízení napadat nás a to to mužeme rovnou raději rozpustit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAPESNICK 10:17:47 09. 11. 2008
default.png
Možný úhel pohledu... Pánové, vojensky organizovaný sbor je jedna věc. Druhá věc je třeba, když Vás operační posílá na tíseň, dává Vám informace (má se jednat o rvačku na nože). Do toho volá váš velitel (evidentně potřebuje nutně nahlásit činnost naší hlídky, blíží se konec služby. Vitípávám, omlouvám se operačnímu a prosím ho, jestli mi může zopakovat 70% jeho zprávy a že jedu na místo. Operační začíná opakovat a do toho se znovu ozývá to tůůůůůůůůt - velitel. Vytípávám. Znovu prosím operačního o zopakování (už si vážně připadám jako u blbečků na dvorku). Operační trpělivě opakuje. Řekne první část první věty a ozývá se tůůůt. Příjímám hovor a říkám pouze "Jedu na tíseň" a pokládám. Prosím oparačního opět o zopakování (zapomněl jsem podoktnout, že do toho hledám ještě v mapě, protože ta ulice mi nic moc neříká). V tu chvíli prozvoňujě velitel parťáka na mobil a v zápětí se znovu ozývá tůůůůt. Naštěstí se mi asi na po padesáté podařilo příjmout zprávu od operačního celou a tak hovor na přímo přijímám a říkám "Jedu na tíseň, potřebuju slyšet otevreny kanal". Pokládám a dávám operačnímu, že jsem na místě. Po vyřešení případu se odhlásím operačnímu a podám mu zprávu. Ihned po potvrzení ze strany operačního následuje hovor na přímo, na ručku mi volá velitel. Vyslechl jsem si řeči o tom, jak jsem ho ponížil, co si to dovoluji a že jsme stejně udělali za ten den hovno. Jak to ve mě vřelo si dokážete všichni představit a chutě jsem měl ne nepodobné těm kolegy Dohnala. Neodsuzoval bych ho pánové tak, jak to děláte. Poučení na závěr: Svodkování a statistika má přednost před zvárným vyřešením případu, ochráněním života a zdraví lidí atd. atd. Jen ať si to občané přečtou a ví, jak se věci mají.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LONGBOW 09:44:39 09. 11. 2008
default.png
A co z toho ...?? Jednoznacne,jak vas velitel zacne stvat,vemte na ho na prochazku do koupleny,rozbijte mu nos a hlavne bez svedku.....a co dal?? Preci uklouzl v koupelne.....a mate vyhrano :-D:-D:-D:-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STARSKY 09:16:40 09. 11. 2008
Starsky.jpg
Kritika je duležitá Avšak nezapomínejme kolegové, že jsme pořád bezpečnostní sbor. Napadení tím více nadřízeného je pro policistu nemyslitelné. Vždy je více možností jak nadřízenému ukázat že s jeho postupem nesouhlasíme.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAGORCZ 02:50:31 09. 11. 2008
default.png
? No hlavně ta katička pojišťovny, co kdyby... Prověřit se to musí:))) Jinak velmi smutný příběh, p. Dohnal to provařil u mě na celé čáře

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio