Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jak být laskavým a efektivním policistou (pětiminutový policista) (REDAKCE)

Jak být laskavým a efektivním policistou (pětiminutový policista)
ilustrační
Foto: Pragma
Poslední události v Litvínově svědčí o tom, že mnozí, zvláště služebně mladí policisté nemají dost sebekontroly, aby zvládali vypjaté situace bez emocí.  Dochází tak k častým excesům ze strany těchto jednotlivců, které pak mají za následek neoprávněnou kritiku celého policejního sboru.  Tyto události potvrzují, že punc policajta do člověka vypálí jedině dlouholetá zkušenost práce s lidmi. Mnohdy lze tento proces puncování uspíšit výběrem lidí s vhodnými vlastnostmi, a také studiem vhodné literatury.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 24. 11. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 18:31:55 24. 11. 2008
default.png
for UBS.Miloš ...na místě předpokládaného střetu v Janově, na konci, resp. na začátku sídliště, nás stálo 100, slovy sto nevyužitých policistů, od začátku až do konce bojů... i po opakovaných žádostech, že se rádi připojíme (vzdálenost cca 300m)nic, prostě nic... vím jak ti je... .-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 18:15:29 24. 11. 2008
Andras.jpg
Naprostý souhlas s milošem. V případě masového nasazení policistů pod jednotným velením jde především o kvalitu velení a o týmovou a sehranou práci. Nelze při takových zákrocích kritizovat jednotlivé policisty. Na jejich morálku a na celý průběh "bitvy" má obrovský vliv charisma a rozhodnost velení. Pravda je, že kvalitní velitelé PPJ odumírají. Je potřeba se učit, a nejlepší učitelé jsou dle mého jednoznačně v SPJ. Je to dáno historií a zaměřením tohoto útvaru, který je přímo specializovaný a dle mého nenahraditelný. A nakonec, po bitvě taky nekritizujete jednotlivé vojáky za to, že bitva byla prohrána kvůli nerozhodnosti, liknavosti, a ustrašenosti velení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu UBS-MILOS 16:06:34 24. 11. 2008
default.png
Ale pánové Autor tím chtěl říci,že hodnotit něco,co jste nikdy nezažili prostě nejde! Kritika ano a musí být,ale objektivní! Tento stres, který člověk musí zažít se rovná stresu vojáka,který zažívá válečné boje " viz autor psychologie D.Konstantin " To, že média uvádějí zkreslená čísla, na to jsme si zvykli a nijak mě to nepřekvapilo. Práci těžkoděnců je třeba hodnotit jako profesionální a na místech ať MMF, Janov, či další demonstrace a fotbal. řádění fanoušků byla a jsou plněna na 100% .Zde se shodneme na tom,že práce a selhání či úspěch padá na hlavu velitelů zákroku (organizaci,rozhodnost a předem důsledné mapování terénu). A proto jsem napsal, nehodnoťte něco, co v běžném životě zažít nejde. Mluvím z vlastní zkušenosti a kdo má zájem zde hodnotit ( TomanN ) naše řady a hlavně řady PJ jsou vám plně otevřené !!! Blbá argumentace co,ale v dnešní době z každé strany používaná.Bylo by dobré obeznámit vás, jakým způsobem se o zákrocích na těchto místech rozhoduje, ale bylo by to na samostatný článek. Zde vám kopíruji rozhovor s KPJ - jen příklad pro vaši představu : Ahoj všichni Bo.eři, tady bo.er XXX. Beznaděj, kterou jsem zažil v pondělí, se nedá ani popsat. Moje nenávist vůči ozbrojenému zboru zvanému PČR je stále větší, teda abych to upřesnil vůči vedení, čím větší plukovník, major, nebo nadporučík, tím větší kr.tén. Nevěřil, bych jak bolí u srdce, když kluci ve vysílačce volají o pomoc (Bo.er YYY), a my sedíme jak ko.oti v autě, když dáme relaci do vysílačky, že jsme volní, tak se nám nikdo ani neozve, velení dělá mrtvou rybu!!!! Kdyby jsme věděli, kde Ystovka byla, tak jsme za ní dorazili, hned jak žádala o pomoc, fakt mi bylo z toho na blití, když jsme se nakonec dostali na místo bojů, kde bojovala Ypsylonka, tak už na místě klid a několik zraněných kolegů, fakt mi z toho bylo smutno. Vedení se opět ukázalo,co je zač... poznámka: síla 14 mužů musela obklopit velení PJ aby jim nikdo neublížil; vodní stříkač se nevešel do uliček a měl sloužit jako posila,byl prázdný....atd. Měn.fond : YYY26. potřebuji zde posilu, mám zde málo lidí,žádám znovu o posilu.YYY1 vydržte vedení se radí,jakmile to bude možné,ozveme se vám. YYY26 o 5 min.později - jestli nedostanu posilu,budeme prolomeni. YYY1 opakuji,vydržte,ozveme se vám. o 15 min později YYY26 - prolamují nás a máme zraněné. YYY1 se ozývá po dalších 15 minutách - posila k vám míří v počtu deseti mužů, do jakého sektoru vám ji máme poslat....YYY26 - již nemusíte. A takto je to stabilně :-( PJ tedy není třeba jako celek kritizovat,protože jsou profesionální, jsou připraveni a ač je neobdivujete, jsou to muži na svém místě. To, že 70% mužů v ČR je v PJ naveleno z OOP, hlídkových služeb,to je věc druhá. Ano, je to jejich práce a za mou osobu tvrdím, jsou profíci které uznávají např. v SRN. Bohužel při stresové akci nezklamou muži v plastech ale povětšinu velení. Mějte se a někdy zase naviděnou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ROZAN 15:55:18 24. 11. 2008
default.png
pro TomaN Kdo nestíhá ve fabrice, která vyrábí auta a s odbory stávkuje, ať jde dělat něco jiného. Rozhodl se proto dobrovolně, tak proč si stěžuje a stávkuje. Že by analogie?. Tomane nejde o to, jestli zůstanu u policie nebo ne, ale o to, jestli si společnost, tedy i ty uvědomuješ, že služba, kterou sis objednal a prostřednictvím daní zaplatil, není podhodnocena. Jestli platíš dostatek daní, aby sis takovou službu mohl objednat. Jestlipak víš, že v těch plastech jsou kluci, kteří, normálně slouží na ulici, na útvarech a na tyto akce chodí místo toho, aby tys je viděl v okolí svého bydliště, místo toho, aby pracoval na objasnění krádeže tvého auta. Na útvaru, kde je normálně 15 policajtů jich je najednou pouze 10 i míň, z toho 4 ve zkušební době, kteří nemohou sami sloužit. Myslíš, že je to dostatek policajtů na zabezpečení tvých požadavků ve vztahu k policii? Mohl bych být cynik a prohlásit, že já odcházet nebudu a ode mne dostaneš pouze to, co sis zaplatil/ ani policie, stejně jako zdravotnictví není zadarmo/. Ale pro tebe mohu prolásit, že mi to jedno není

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TOMAN 14:59:06 24. 11. 2008
default.png
Je to vaše práce K vašemu textu: ...Kdo neoblékl plasty, kdo nestál v 15 mužích proti stům rozvášněným a ozbrojeným lidem, ten nemá právo mluvit o tom,jakým způsobem se v dané situaci má chovat. Je mi jasné, že se vám kritika nelíbí, ale podle mě, je to vaše práce, za kterou dostáváte od společnosti zaplaceno. Pokud tu práci nezvládáte, neděláte jí dobře nebo se vám na ní něco prostě nelíbí, tak jí prosím nedělejte. Tahle výmluva a snaha dostat ty, kteří nestáli proti davu v plastu je směšná a z mého pohledu prostoduchá. Takže opakuji: V tom plastu jste proto, že jste se pro to rozhodl sám, že jste placený profesionál, který takové situace umí nebo má umět zvládat a tak jste také okolím přijímán. Nehodlám vás vůbec litovat, ani nadbožsky uznávat. Rozhodl jste se sloužit pro tuto společnost jako policista. Jako jeden člen této společnosti mám právo vám říci svůj názor a to dokonce i tehdy, když jsem nestál proti davu v plastu. Protože na to z různých důvodů nemám, spoléhám na takové jako jste vy, že to zvládnete. Děkuji všem, kteří to takto chápou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 14:51:46 24. 11. 2008
honzad..jpg
Milosi z vetsi casti toho co pises bych se ztotoznil, ale ten konec se mi nezda: Pises: " Kdo neoblékl plasty, kdo nestál v 15 mužích proti stům rozvášněným a ozbrojeným lidem, ten nemá právo mluvit..." .. to je ale zavadejici. To je stejne, jako tvrzeni, ze kdo v zivote nerezal slepe strevo, nema pravo kritizovat kvalitu lekarske pece, kdo nikdy nenapsal clanek ci netocil reportaz, nema pravo kritizovat novinare a v dusledku, kdo nikdy nikoho nevzarazdil, nema pravo a praxi k tomu psat o vrazdach... Coz jak jiste uznas je blbost. Jinak pokud jde o Janov, tak oficialni zpravy hovori o cca 600 stech demostrantech a vice nez tisicovce policistu. Takze tvoje pocty "kdo nestál v 15 mužích proti stům rozvášněným" v tomto pripade vypadaji obracene. Plati-li (??) oficialni zpravy, tak na jednoho demonstranta pripadli skoro dva policiste!!! Ale tim spis se shodneme, ze pokud policie mela prevahu takrka 2:1 a presto to doapdlo tak jak dopadlo, tak jde o kolaps vedeni zakroku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu UBS-MILOS 12:47:51 24. 11. 2008
default.png
Víš Lukáši ...řekl jsem si, že na Janov a ostatní zákroky nebudu reagovat, ač jsem mluvil s kolegy dost dlouho o celém jejich zákroku a totálním kolapsu velitele zákroku. Budu psát jen krátce. Rozhodně zkušenost při zákrocích může v sebekontrole a rekci dát nejen osobnost sama, ale zároveň dlouholetá praxe, v tom se shodneme. Do nynější doby přebírá ČR jen samé demokratické prvky (což je samozřejmě v pořádku) ale v případě těchto zákroků, či oprávněného použití zbraně PČR selhává. Důvody jsou jasné a týkají se i zkušených policistů : strach jakéhokoli tvrdšího zákroku aby policista nebyl postižen. Je to špatný krok a bude trvat ještě hodně dlouho, než si vychová PČR (nekompromisní, tvrdší a zároveň spravedlivý a v mezích zákona) samotné policisty, velitele těchto zákroků, a managery kteří budou stát v těchto případech za svými podřízenými. Co se týče Janova, MMF a dalších (fotbal,demonstrace )tak asi tolik : Kdo neoblékl plasty, kdo nestál v 15 mužích proti stům rozvášněným a ozbrojeným lidem, ten nemá právo mluvit o tom,jakým způsobem se v dané situaci má chovat. ( tím nemířím na tento článek,ale všeobecně na rozmluvu na serverech kritizující zákrok PJ ! ) Přeji všem ve službě pěkný den a opatrujte se.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio