Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Praktická kriminalistika (REDAKCE)

Praktická kriminalistika
praktická kriminalistika
Foto: P. Kučera
Příručka "Praktická kriminalistika" byla sestavena a vydána Kriminalistickým ústavem Praha v roce 2006 a dá se říci, že se v současné době jedná o jedinou a velmi povedenou praktickou kuchařku pro příslušníky Policie ČR. Kniha velmi jednoduchou formou vysvětluje, co a jak na místě činu při praktickém zajišťování stop.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 29. 11. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu BORNTOF 17:13:32 04. 01. 2011
default.png
Studuji bezpečnostně právní problematiku jako civil takže nemám zkušenosti z výkonu služby a praxi atd. a proto bych možnost tuto publikaci prostudovat přivítal. Věřím, že není pouze pro nějakou skupinu ,,vyvolených".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CERTIK 18:18:23 17. 12. 2008
default.png
dotaz na koupi Publikace je pouze pro služební potřebu, byla rozdělována na jednotlivé útvary Policie ČR, bohužel jsem jí viděl i na aukro, viz příspěvky dříve .....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DELFINFILIP 16:47:31 17. 12. 2008
default.png
dotaz Kde se tato publikace dá koupit a či objednat, nebo koupit dík za odpověď.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KASPER 19:23:56 08. 12. 2008
default.png
Motivační manko Vážený pane ministře tak jsem si jako váš svěřenec ověřoval jak se vám daří ta, musím říci "Vaše reforma". To že jsem se z průměrně starýho policajta letos stal jedním z nejstarších Vám ani nebudu říkat (měl byste to věděr) Jen mi nejde do hlavy co s těma novejma kolegama u kterých se z pochopitelných důvodů zkrátila doba vyškolení na poldu na pět měsíců mám tady dělat. Na SKPV to jde šmahem do háje-tedy jsou zde zřizovány sborovny, hájovny, různé technické pracovny a jiné kanceláře odborníků z jiných oborů. Jenže kdo je seznámí s policejním životem, když ti nejzkušenější kvapně odchází - vlivem Vámi tak vychvalované reformy. Kdyby do toho občan viděl tak by mu bylo opravdu hodně zle. Navíc noví policisté jsou motivování opravdu "vysokými" příjmy. Pokud jsou ale na ulici mají i o dva tisíce víc nežli dělník, který uklízí v jistých nejmenovaných firmách v nedaleké průmyslové zóně. Pokud ovšem nepotkáte třeba řidiče vysokozdvižného vozíku - ten má s prominutím zase víc(má řidičák). Opravdu vysoký to předpoklad neúplatnosti a prestiže! Pokud vám to tedy připadá v pořádku neměl byste ve svých reformách zvážit i to, že politika vaší strany je natolik v neoblibě. Třeba pro začátek se přestat tak při... usmívat. Nám tady na ulici do smíchu není.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 21:52:27 07. 12. 2008
Pim Burger.jpg
certik Já to beru ze svého pohledu.Nejsem u PČR,ale zajímají mě tyhle věci.Proto sem taky chodím.Koupil jsem už několik knih zde doporučených a chci i tuhle.Zjistil jsem tu spoustu věcí,ale to neznamená,že začnu např.střílet na policisty nebo vykrádat bankomaty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CERTIK 21:22:28 07. 12. 2008
default.png
Pime, možná se čertím zbytečně, ale tu knížku nemá mít nikdo doma, je jen pro služební potřebu, není určena pro širokou veřejnost, tímhle to začíná a pak to končí úplatkama od vietnamců. Prostě by si každý měl tak nějak uvědomit, na které straně barikády stojí ....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MATY 17:22:26 06. 12. 2008
default.png
Ono v té příručce stejně není nic tak závratně nového. Když si nastudujete starý dobrý předpis krim 1-1 a krim 1-2, tak se dostanete prakticky ke stejným informacím. Nově jsou v příručce popsány pouze obory z výpočetní techniky, biologie, genetiky a další. Navíc stará dobrá příručka kriminalistiky obsahuje detailní odborný popis běžných předmětů denní potřeby a kdo chce napsat OMČ na úrovni, tak ji dodnes hojně používá, včetně mladých, kteří měli to štěstí a někde ji sehnali. Takže nic nového pod sluncem ale pánbůh za ni zaplať. Nic lepšího za posledních dvacet let se neobjevilo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 14:00:40 06. 12. 2008
Pim Burger.jpg
certik Se zase tak nečerti...:-))Myslim, že prodejem knížky nikdo neztratí svojí čest...:-))Prostě už jí doma nechce, tak jí prodá...:-)) Je to jen knížka...:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CERTIK 10:12:43 06. 12. 2008
default.png
Praktická kriminalistika Včera jsem tuto knihu náhodou objevil v aukci na AUKRO ....Vzhledem k tomu, že by se tato příručka opravdu neměla objevit na veřejnosti, prodává zde někdo z nás svoji čest za 70,- Kč ......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SALLYK 21:13:51 05. 12. 2008
default.png
Příručka Co se týče okresu UL, tak na technice knihu máme ale pochybuju, že došla až na oddělení. V případě zájmu není problém zapůjčit, takže kdo má zájem ať zavolá, nikomu hlavu neutrhnem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio