Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

To bylo na krev... (REDAKCE)

To bylo na krev...

Foto: Zastavit krvácení za každou cenu...
Nedávno mi vyprávěl kolega o případu dvou policistů, kteří pronásledovali pachatele pod vlivem drog.  Při honičce se jim mládenec rozhodl proskočit skleněnou výplní u zastávky MHD. Snad měl v tu chvíli pocit, že vzlétne a schová se v oblacích, leč nestalo se. V okamžiku si mládenec přivodil rozsáhlé tepenné krvácení. Jen díky duchapřítomnosti zakročujících policistů se podařilo krvácení zastavit, přivolat záchranku a zachránit tak mladíkovi život.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 29. 12. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu M4RTIJN 18:43:19 30. 12. 2008
default.png
2 Binkys: Kde sloužíš? Vím:)...alespoň kraj prozraď prosím :o) Já mám totiž spoustu výstrojních součástek, které jsem nenafasoval a pořídil si je za vlastní a tuším, že by se to někomu nemuselo líbit :o)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINKYS 17:59:32 30. 12. 2008
default.png
to jarda To co píšeš neplatí všude...naštěstí. I u nás je spousta útvarů, kde se vlastní a lepší věci pro službu používají!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 15:51:24 30. 12. 2008
default.png
for starsky: Máš pravdu, příště to budu mírnit ten můj černý policejní humor.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 14:09:19 30. 12. 2008
default.png
Dopředu upozorním, že jsem "Langrův policista". Do služby jsem nastupoval s určitými představami a ideály. Po zjištění, že investovat do vlastní výbavy (např. nylonový opasek, opaskové pouzdro na dokumenty, teleskop atd.) jsou vyhozené peníze, protože se nesmí používat, si rád přečtu podobný článek o existující výbavě policisty. Pravděpodobně ale v jiné zemi. P.S. gumové rukavice jsou samozřejmostí

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINKYS 08:34:29 30. 12. 2008
default.png
Co se týče gumových rukavic, tak to by opravdu měla být samozřejmost a každý by jimi měl být vybaven. Pokud nejsou na útvaru, tak jsou v každé sanitce a sestra je ochotně na požádání vydá. A co se týče osobní lékárničky, tak jsem si dal do vesty dva fáče, leukoplast, roušku!!! a škrtidlo co se používá při odběru krve a pár náplastí na lehké odřeniny. A myslím, že to bohatě stačí. Ale samozřejmě doufám, že to nebudu muset využít moc často.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SSIPAL 00:01:11 30. 12. 2008
default.png
Zaškrcení Jenom bych dodal že k zaškrcení končetiny v případě tepenného krvácení je nutné použít něco silnějšího (například pásek) a rozhodně ne například tenkou tkaničku - nevhodným zaškrcením můžete končetinu nevratně poškodit...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KULHOS 21:49:35 29. 12. 2008
default.png
Opasková lékarnička Musim uznat že taková opasková lékárnička nezabere ani moc místa a je v ní taková malý základ včetně pomůcek na ochranu osoby která pomoc poskytuje, kdo má tu možnost, sežeňte si ji, může vám kdykoliv pomoc a při nošení ani o ní nebudete vědět, já osobně ji používám a to i když jezdíme pořád v autě, jen máme to štěstí že každou chvilku letíme k nehodě, zatim jsem ji nepoužil, ale kdo ví, jednou to přijde

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STARSKY 21:16:00 29. 12. 2008
Starsky.jpg
To zhnusený věř že kdyby si mě osobně znal, tak by jsi věděl že nejsem přítel feťáků a podobných lidských odpadů, ale myslím si, že by jsi si měl znovu přečíst, co je vlastně ukolem policie? Pořád to jsou lidi. Ikdyž je to odpad společnosti pořád jsou to lidské bytosti a mají právo na život, pokud nevzali někomu ten jejich. Chápu tvůj policejní černý humor, nic méně si uvědom že toto je veřejný web a trochu slušnosti by neuškodilo. Ne každý rozumí policejnímu černému a drsnému humoru.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 20:05:12 29. 12. 2008
default.png
smažky pokud by tu smažku nechali vykrvácet, tak by určitě doskočil tam kam chtěl!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu M4RTIJN 16:43:55 29. 12. 2008
default.png
Lékárnička.. Už tu v některé z diskuzí byla zmínka o malé lékárničce na opasek. Příliš místa nezabere a dle mě je pro takové situace využitelná...neříkám ideální, ale lepší než nic.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio