Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

PRÁVO: Policie řeší o polovinu méně nehod, opilých řidičů ale neubylo (REDAKCE)

PRÁVO: Policie řeší o polovinu méně nehod, opilých řidičů ale neubylo

Foto: Nehod, ke kterým policie vyjíždí, oproti loňskému roku ubylo
Přestože za prvních 18 dnů letošního roku policie šetřila o polovinu nehod méně než loni, počet přistižených řidičů s alkoholem v dechu se snížil jen minimálně. Podle ředitele dopravní policie Leoše Tržila se tak zatím nenaplnily obavy, že řidiči zneužijí nová pravidla s hlášením nehod se škodou nad 100 tisíc korun a vyhnou se tak postihu, i když řídili opilí.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 21. 01. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu NPRAP-PAVEL 17:47:06 25. 01. 2009
default.png
Tak u nás na východě Čech jedeme s krví stále po staru. OSZ se dohodlo s našimi nejvyššími mocipány a pokud je dechovka přes promili, tak policie vždy vyzývá řidiče k lékařskému vyšetření a odběru krve (samozřejmě na své náklady). Takže jsme zase tam, kde jsme byli.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DR-CVACH 17:42:03 25. 01. 2009
dr.cvach.jpg
Pavel Bily Diky, PJB, zes upozornil na to, ze se tam o zadnym absolutnim snizeni poctu nehod nepise a trosku tomu rozcileni tady zase obrousil hrany. Naopak, ten clanek (a Trzil v nem) se snazi vyvodit nejaky zaver ze vztahu relativniho poctu setrenych nehod a absolutniho poctu zjistenych alkoholu - takze o zadnou manipulaci s poctem nehod nejde. V tom ctvrtym odstavci to tak sice vyzniva, ale rek bych, ze jenom pro toho, kdo ma nutkavou potrebu tam nejakej rozpor najit. V kontextu celyho clanku je to uplne jasny.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVEL-J-BILY 17:21:25 25. 01. 2009
Pavel J. Bílý.jpg
ad. počet nehod Je otázka, jestli to není vytržené z kontextu. Počet nehod a počet nehod šetřených policií není jedno a totéž a krom toho zmiňovaného čtvrtého odstavce se všude píše právě o těch šetřených, ne o celkovém počtu...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVEL-J-BILY 17:17:09 25. 01. 2009
Pavel J. Bílý.jpg
Espyre - já bych se na ně s chutí vybodl s nějakým kopírováním, ale ti filutové usoudili, že násilné překonání uzamčených dveří, které bylo uvedené v usnesení, bude nejspíš vysazní z pantů (alespoň podle toho, co mi napsala poškozená), a prý byl problém s vyplacením náhrady škody. Tak teď mají detailně popsané poškození dveří včetně obrázků a bude to snad bez problémů. V opačném případě by jaksi ztrácelo smysl platit pojistku. Proto si myslím, že by si měli na místo vyjíždět i zástupci pojišťovny (a rozhodně budu poškozeným doporučovat, aby si je tam volali), aby pak nedocházelo k nějakým zbytečným problémům.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ESPYRE 17:09:30 25. 01. 2009
default.png
Ve 4 odstavci se píše, že počet nehod se snížil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ESPYRE 16:59:42 25. 01. 2009
default.png
Pavel j. Bílý souhlasím s tebou, Policie mi někdy připadla jako servisní služba pro pojišťovny a to bylo špatné. Spolupráce ano, ale za určitých podmínek a pravidel. Mimochodem, já osobně bych nekopíroval části spisu pro pojišťovnu, likvidátor nemá nárok na kopii ze spisu. Ať si provede vlastní šetření, nebo počká na usnesení, které mu poskytne poškozený.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVEL-J-BILY 16:14:55 25. 01. 2009
Pavel J. Bílý.jpg
... nechci vám do toho kecat, chlapi, ale v tom článku se píše, že PČR ŠETŘÍ méně nehod, ne že se STALO méně nehod. Doslova tam píší "...máme zhruba o polovinu méně nehod ŠETŘENÝCH POLICIÍ...". A co se pojišťoven týče, doteď jsme byli jejich státem financovanou servisní organizací, což mi nepřijde zrovna OK. Tak ať si dělají svou práci z větší části samy, vždyť se jedná o soukromé subjekty s vlastními prostředky. Zrovna předevčírem si u mne byli z Generali kopírovat ohledačku a fotodokumentaci k vloupání do novostavby - jsem snad likvidátor pojistných událostí? Nebo jejich servisní pracovník? Nějaká rozumná spolupráce ano, ale dopisy typu "dodejte, prosím, fotodokumentaci k čj. OR..../TČ...." mne dovedou docela na*rat. Vloupali se vám do bytu? Fajn, PČR to nabere a snaží se najít pachatele a odcizené věci, ale jste-li pojištěni, zavolejte si zároveň svou pojišťovnu a ta ať si jede po své linii, ne aby pak remcali, že se jim tohle nelíbí a tamto je jim málo a příště nám to, milí policisté, připravte podle našich představ (a nejlépe každé pojišťovně trošku jinak)...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 16:04:50 25. 01. 2009
default.png
na druhou stranu Na druhou stranu je taky nutné říci, že to funguje všude stejně v Evropě, tak proč ne u nás. Nemluvě o tom, že do chřtánu pojišťoven se sypou nemalé peníze od lidí, tak proč by pojišťovny nemohly něco začít dělat, třeba si došetřovat nehody za pomocí znalců.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BLESK 13:33:54 25. 01. 2009
default.png
espyre Máš pravdu. Neomlátí, jenom z nás udělají zase blbce. Titulky v novinách budou- Policie vědomě lže, jenom aby měla lepší statistiky a mohla se plácat po ramenou, jak snížila nehodovost. A vzápětí vytasí pojišťovny pravdivé statistiky a ty budou ještě horší, než si ten největší optimista myslel. A vsadím se, že mrtvých na cestách bude minimálně o třetinu víc jak v loni.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 10:58:54 25. 01. 2009
default.png
RE: espyre No vzhledem k tomu jak se u naší firmy manipuluje se statistikou celá desetiletí, si nemyslím, že je to jen dojem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio