Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

PRÁVO: Policie řeší o polovinu méně nehod, opilých řidičů ale neubylo (REDAKCE)

PRÁVO: Policie řeší o polovinu méně nehod, opilých řidičů ale neubylo

Foto: Nehod, ke kterým policie vyjíždí, oproti loňskému roku ubylo
Přestože za prvních 18 dnů letošního roku policie šetřila o polovinu nehod méně než loni, počet přistižených řidičů s alkoholem v dechu se snížil jen minimálně. Podle ředitele dopravní policie Leoše Tržila se tak zatím nenaplnily obavy, že řidiči zneužijí nová pravidla s hlášením nehod se škodou nad 100 tisíc korun a vyhnou se tak postihu, i když řídili opilí.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 21. 01. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ESPYRE 08:58:07 25. 01. 2009
default.png
Nic neomlátí, pojišťovny plní pojistné události, nešetří nehody a to samé u PČR, nehody do 100 000,- už nejsou nehody, ale pouze události v silničním provozu. Slovo nehoda se nesmí používat. Na konci roku se budou statistiky nápadně shodovat. Osobně se nemůžu zbavit dojmu, že jde o umělé snižování nehdodovosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BLESK 22:54:52 24. 01. 2009
default.png
iceman Věřím tomu, že pojišťovny to policii pěkně otřískají na konci roku o hlavu. To bude nádherný titulek- Policie lže, když uvádí, že je méně nehod. Nehod dle statistik pojišťovny bude daleko více než bylo loni, protože to bude nahrávat pojistným podvodům. Ti co by se třeba vybodovali a měli zákazy, budou jezdit vesele dál a dělat další nehody.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ICEMAN 16:05:40 24. 01. 2009
default.png
snižování nehodovosti????? Snížit nehodovost tím, že nebudeme šetřit nehody, ke kterým nás někdo zavolal, aniž by to bylo nutné, mi připadá jako pěkná zhovadilost. Já bych nehodovost porovnal na základě informací pojišťoven, kolik nehod likvidovali, protože to je jediné objektivní měřítko toho, kolik nehod se opravdu na našich silnicích stalo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SKERIT 08:56:38 23. 01. 2009
default.png
dechové zkoušky+odpovědnost nadřízených Převore, je to asi všude stejný, jen v bledě modrým. naše OSZ BO se zatím konkr. nevyjádřilo,ale předpoklad je ten, že úprava bude podobná jako u vás. Co se týká níže uvedených reakcí na můj příspěvek,budeme mít poradu prý s tím,kdo to vymyslel,tak se těším,až se ho na to zeptám. Ale možná že na slunci život je,akorát se to ještě nezjistilo...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PREVOR 23:05:45 21. 01. 2009
default.png
Dechové zkoušky Novela zákona č. 379/2005 Sb. nám na okr. Kladno opravdu zjednodušila práci a ušetřila státu peníze - bohužel jen teoreticky. Po 20ti dnech účinnosti této novely přišlo interní nařízení (po dohodě s OSZ), že na přestupek postačí pouze dechová zkouška avšak na tr. čin musíme brát vždy krev! Samozřejmě na náklady Policie (souhlas řidiče s dechovou zkouškou je vedlejší : (. Chápu toto opatření u hraniční hodnoty 1,00 promile až cca 1,20 promile, ale brát na krev chlapa co "nafouká" skoro 3 promile... to je opravdu krok zpět.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BLESK 20:48:14 21. 01. 2009
default.png
skerit Taky očekávám kdo bude ten první obětní beránek. Jenom pevně doufám, že to nebudu zrovna já. Nejhorší na tom je, že si někdo za tohle pěkně nabije hubu a vedení to nebude. Až opravdu dojde na to lámání toho chleba,........

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 17:56:44 21. 01. 2009
default.png
4 skerit ....Až přijde na lámání chleba, prý za porušení ZPPP vezme někdo nahoře odpovědnost na sebe...... To je největší fór za poslední dobu - asi 30 let :-)))))))))))))) To je jako věřit v to, že na slunci je život :-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SKERIT 15:05:29 21. 01. 2009
default.png
méně nehod? Nevím jak jinde, ale na Brně-venkově se toho dosáhlo pokynem vykašlat se na ZPPP o šetření dopravních nehod. Nehody se zpracovávají jako obyčejný přestupek v drtivé většině případů a ve statistice se vůbec neevidují. Navíc shora přitvrzují - už nemáme u dodatečně nahlášených nehod jezdit na místo, kde se staly, stačí vytěžit účastníky a nafotiti auta. Výslovně nám bylo řečeno - vykašlete se na ZPPP, je špatně napsaný. To je unikátní. Až přijde na lámání chleba, prý za porušení ZPPP vezme někdo nahoře odpovědnost na sebe. Už přestávám rozumět smyslu policejní práce dopravní policie, konkr. nehoďáků.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 14:32:00 21. 01. 2009
default.png
statistika Taky tu statisiku můžeme obrátit. Pokud je o polovinu méně nehod (evidovaných), tak je jednou tolik opilců za volantem a jen ta řešená část byla oznámena.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio