Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Hi-tech vybavení pro policisty: auta našlapaná elektronikou (REDAKCE)

Hi-tech vybavení pro policisty: auta našlapaná elektronikou
policejní vůz
Foto: www.policie.cz
Policejní vozy budou vybaveny lokalizačním a záznamovým zařízením, které dokáže nejenom nahrávat video a zvuk.Zařízení by chtěla nainstalovat ještě v průběhu letošního roku do 1 700 nových vozů. Vyčlenila na to 298 milionů korun, řekl novinářům policejní prezident Oldřich Martinů. Zařízení umožní policistům na místě vyřešit příslušné oznámení i vytisknout protokol.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 13. 03. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu TADEASB 18:33:55 15. 03. 2009
default.png
R489 Hodně dobře... :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu R489 15:53:35 15. 03. 2009
default.png
x1-ray: To je právě ono,že Tvoje DNA se dá snadno získat.V tom článku to psal i Vaňěk.Stačí vajgl,sklenička,žvejkačka. Jinak když použiju Tvojí logiku,tak proč by Vám slušnejm policistům měl vadit kdyby vás někdo 12 hodin nahrával?Pokud se nedopouštíte žádnejch nepravostí nemáte se čeho bát,ba naopak,pokud by jste z něčeho byli obviněni rychle by se ukázala vaše nevina ;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 15:18:28 15. 03. 2009
default.png
.-))) for R489..tvoji DNA nastražím kdykoliv a kdekoliv.. vlasy, chlupy, kousky kůže, sliny, plivance, nehty atd. .-))) jsi paranoik .-))) to platí i u otisků... na něco sáhneš a druhý to přenese jinam atd. tady jde spíš o to, mít databázi.. a tu případně porovnávat.. z té databáze nejde klonovat DNA, to platí i otisků.. ty fungují cca 100let... uklidni se a vem si prášek, je čas .-)))))))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 15:02:43 15. 03. 2009
default.png
R489 Prosímtě neblázni a přestaň být paranoidní. Nejsi žádný bizon pracující v utajení, aby se kvůli tobě (nebo jinému slušnému občanovi) rozjížděla akce s nastražením DNA na místo činu, navíc tak, aby místo činu a čas sedělo s tím, co jsi zrovna dělal. Asi moc koukáš na filmy s konspiračními teoriemi. Jo a ujišťuji tě, že pokud na tobě někdo bude mít "zájem", tak tvojí DNA stejně získá... Když píšeš, že jsi slušný občan, tak se přece nemáš čeho bát! Naopak oceníš, když se něco stane, že pachatel bude rychle dopaden a usvědčen.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEPULCHER 14:57:48 15. 03. 2009
default.png
Záznam Jo a pro vás, co jste o tom ještě neslyšeli, tak ty záznamy mají kontrolovat lidi v 7. platové třídě, takže taky vysokoškoláci co k firmě nastoupili loni. Navíc pokud nebudu moct třeba přestupci přehrát že projel na červenou a že to mám na kameře, tak je mi to všechno vybavení na nic a nejradši bych ho poslal i s lejnem na policejní prezidium, protože bych jim tím k tomu jen přidal to, co oni k mé práci dávají mě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu R489 13:30:09 15. 03. 2009
default.png
A hlavně jako slušnej občan nevidím důvod proč bych měl někde dávat svoje DNA nebo poskytovat moje daktylky.Nic sem neudělal tak proč?Tohle vidím jako velký zásah do mého soukromí a mejch svobod.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu R489 13:27:13 15. 03. 2009
default.png
Mě spíš jde o to že není zas tak nemožné získat něčí vzorek DNA a nastražit ho na místě činnu. Vycházím z článku od doktora Vaňka který je jedna z našich největších kapacit na forenzní DNA ;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 11:27:51 15. 03. 2009
default.png
for x1-ray njn, ono to spíš bylo na R489 .-)...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 10:44:52 15. 03. 2009
default.png
appalacio Byla to nadsázka a rýpnutí, proto ten dlouhý smajlík na konci víš? PS: Stejně nevím kdo by o DNA honzada stál...:-))))))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 10:21:17 15. 03. 2009
default.png
fro x1-ray no tak, takové nesmysly.. na toto téma (klonování DNA, zneužití) jsem četl nedávno velmi odborný článek... teoreticky je to možné, teoreticky je možné ledacos, ale v praxi nerealizovatelné, takže nevím proč o tom píšeš. Jinak jde spíše o politický problém, o nic jiného, jde o to, najít rovnováhu v demokracii co je ještě "špiclování" a o je ve skrze přínosná věc, která nebude lidi omezovat. Odebrání otisků a vzorků DNA je záležitost minut a nebyl by to z technického pohledu na věc nic těžkého (mít celorepublikovou databázi), ale je to politicky neproveditelné. Ohledně spekulací kamer a mikroportů ve vozidlech... ach jo, zase spekulace a spekulace. Mikroporty určitě bude zapínat policista před zákrokem, žádné 24hod odposlechy nebudou. To bude platit i o kamerách. Bude jen povinnost mít zapnuto, pří převozu podezřelého, nebo např. přední kameru, pokud bude policista hlídkovat a sledovat dopravu atd. Stahování záznamu bude možno i policistou, pro dokumentování přestupku, ukázání podezřelému. Zmínka o vyškolených pracovnících je v tom směru, že ti jediní budou mít přístup k originálu, možnost mazat a dělat zásadní operace atd.. hoši, hoši, to na krku je halva, tak to používejte..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio