Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Hi-tech vybavení pro policisty: auta našlapaná elektronikou (REDAKCE)

Hi-tech vybavení pro policisty: auta našlapaná elektronikou
policejní vůz
Foto: www.policie.cz
Policejní vozy budou vybaveny lokalizačním a záznamovým zařízením, které dokáže nejenom nahrávat video a zvuk.Zařízení by chtěla nainstalovat ještě v průběhu letošního roku do 1 700 nových vozů. Vyčlenila na to 298 milionů korun, řekl novinářům policejní prezident Oldřich Martinů. Zařízení umožní policistům na místě vyřešit příslušné oznámení i vytisknout protokol.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 13. 03. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu TADEASB 21:28:49 13. 03. 2009
default.png
:D Jak to tak čtu, tak se skoro nabízí otázka - co byste teda chtěli? Když byly oktávky, tak se tu našli jedinci, kterým vadila barva nápisu "pomáhat a chránit", passaty zavrhli prakticky všichni, když jste nová auta jakžtakž přijali, tak jste nadávali (někteří), že tam nejsou kamery. No a teď kamery budou a opět (světe div se), 90% z vás se to nelíbí... Jaká by podle vás byla ideální kombinace? Nechci provokovat, jenom mě to zajímá, protože mít kamery vzadu i vpředu, PC, tiskárnu, internet... Co víc si přát? Nebo si fakt myslíte, že po každé šichtě se na záznam vrchnou nadřízení a budou ho celý od začátku až do konce sledovat? Tři kamery a dva mikroporty od začátku až do konce? Není potřeba nijak velká znalost matematiky, aby si každý spočítal, že by bylo potřeba ještě víc nadřízených, než v současnosti je...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAPESNICK 21:06:52 13. 03. 2009
default.png
Pro Dave007 To o cem pises, ze Ti nejvic chybi (tedy palubni PC s tiskarnou) bude soucast celeho toho systemu, takze podle me to zatracujes zcela predcasne a hlavne bez zjisteni patricnych informaci. Jinak co se audiozaznamu tyce, podle me to bude tak, jako driv kdyz se pouzivali zaznamove systemy, cili ze zde bude nutnost osobu, proti niz budez zakrocovat seznamit s tim, ze je vase konverzace nahravana, ale kazdy policista bude mit moznost zapnout/vypnout audio zaznam dle sve vule.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 19:39:15 13. 03. 2009
default.png
(_._) Odešli neschopní a nastoupili všeho schopní! Jsem zvědav jak dlouho to bude fungovat, když nejsou schopni zabezpečit aby fungovala technika v kancelářích.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TOMY 19:35:35 13. 03. 2009
default.png
laický názor No já eště nejsem policista, ale už to tu sleduju dost dlouho na to abych si udělal obrázek o realitě u sboru :-)) Takže netvrdím, že tohle přinese jenom samé klady a pozitiva :-), ale jen bych chtěl rýpalům podoktnout, že podle článku bude kamera mezi př. sedačkama, takže policisty snímat nebude (jenom třetího vzadu :-)) a záznamy z kamer by se měli nechat prohlížet v tom PC tabletu...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 18:58:12 13. 03. 2009
default.png
černá skřínka s pečetí No, ta černá skřínka opravdu věci urychlí, když záznam z ní nepůjde normálně stáhnout, nebo z něj udělat fotku, ale bude na to třeba nějaký technik z PP, který určitě nebude na dosahu nonstop. Ideální to třeba bude, když bude na kameře přestupek a člověk bude potřeba fotku k oznámení, nebo nedej bože, že by na kameře byl zachycený pachatel, který bude na útěku... to pak bude ta kamera hodně platná, když se k záznamu z ní nikdo rychle nedostane. Kdyby to mělo sloužit hlídce, tak to nebude zapačetěný, naopak to, že bude ke kameře dálkový přístup z operačního, to jasně ukazuje, že to má hlavně kontrolní funkci. A pak to udělá radost i všem drbanům, protože jen minimum záznamů bude v souladu se zákonem, ve smyslu různých výzev atd.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MURAY 18:21:17 13. 03. 2009
default.png
Pokud bude nekdo monitorovám 12 hod deně, myslím, že podstav policistu bude mnohem větší, než byl minulý rok. Pánové tam nahoře nemají asi co dělat a vymýšlí blbosti a zase to odnesou ti řadoví policisté.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ELEPHANT 18:01:37 13. 03. 2009
default.png
kamery a mikrofony Se svým parťákem si v autě povídáme o soukromých věcech. Rodina, koničky, sprosté vtipy :-D apod. Pokud bych měl být celou dobu nahráván jako nějaká testovací krysa, pak je pro mně asi lepší odchod od Policie ČR. Pokud má sloužit tento systém policistům k lepší dokumentaci, pak pan ministr ani pan policejní prezident jistě nebudou namítat nic proti tomu, že by policista zapínal kameru a nahrávání teprve při zákroku, případně těsně před ním. Pokud má ovšem systém sloužit k buzeraci a neustálému špiclovaní policistů, tak zcela jistě budé management proti tomu, aby stav (off, on) závisel na vůli policisty. Myslím, že nikdo se zdravým rozumem nesnese být 12 hodin jako krysa ve skleněném terrariu. Bohužel managementu Policie ČR chybí důvěryhodnost v očích policistů. Budou mít tedy co dělat, aby policisty přesvědčili, že jde o pojistku pro ně. Myslím, že pokud policejní prezident nedá jasně najevo, že tato technika nesmí být používána k zastrašování a špiclování policistů, bude si za chvíli shánět policisty v zemích třetího světa.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAVE007 17:29:07 13. 03. 2009
default.png
To není pro moji ochranu a nebo pro usnadnění práce. Je to pro pouhou buzeraci. Na co mi je kamera, která snímá vnitřek auta? Kdyby místo toho nakoupily notebooky, který by byly natvrdo v autě, abych mohl vypisovat ETŘ rovnou na místě, nemusel si vše napsat rukou a pak to přepisovat na OO do PC a poté vše vytisknout a objet si opět lidi kvůli podpisům, urychlilo by nám to práci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TUCET 17:27:29 13. 03. 2009
default.png
... ti někdo říkal, nebo máš nějaké oficiální vyjádření od někoho, že ty mikráky budeš muset mít zapnuté nonstop celou šichtu? pokud by tak bylo, tak samozřejmě by to byl hnus, ale dokud to neni ofiko, tak bych se zatim zbytečně nerozčiloval ;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAWELEK 17:24:08 13. 03. 2009
default.png
mikroporty? to by mě zajímalo, jak chtějí pánove z vedení tohle ošéfovat, aby nás přinutili mít ty mikroporty zaplé... nevím, ale osobně se mi moc nelíbí, že bych měl být celejch 12 hodin služby nahrávaný... jak to vidíte Vy?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio