Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Nováček u četnictva a zásah u hospodské rvačky (REDAKCE)

Nováček u četnictva a zásah u hospodské rvačky
Generál Josef Ježek, svého času nejvyšší velitel četníka Bohumila Hoška
Foto: Muzeum Policie ČR
Ty, kteří demokratickému Československu sloužili již před 90 lety – československé četníky, se pokusíme připomínat v nepravidelném seriálu. V tomto jeho díle nám bude pomáhat vrchní strážmistr četnictva Bohumil Hošek a to črtou, kterou napsal k 20. výročí vzniku Československa pro Masarykův četnický vzdělávací a podpůrný fond dne 15. června 1938 v Hořovicích:
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 19. 03. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PIM-BURGER 13:28:53 19. 03. 2009
Pim Burger.jpg
dusan Jen malá hnidopišská oprava;oD - nejvyšším velitelem vrch.strážm.Hoška byl až od roku 1939 a to ne z titulu zemského četnického velitele v Praze, ale z titulu generálního velitele četnictva, který byl v hierarchii ještě nad zemským velitelem. Zemských velitelů bylo původně pět, od roku 1928 pouze čtyři. Generální velitel četnictva byl vždy jenom jeden.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio