Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Novinky.cz: Zaměřování ztracených lidí pomocí mobilu mnohdy nefunguje (REDAKCE)

Novinky.cz: Zaměřování ztracených lidí pomocí mobilu mnohdy nefunguje

Foto: Zaměření mobilu usnadňuje pátrání po pohřešovaných
Najít pohřešovanou osobu se dá už několik let díky možnosti zaměřit polohu jejího mobilního telefonu. Pokud ho u sebe má a je funkční, neměl by to být třeba pro policisty nebo horskou službu velký problém. Jak dokládá na nedávném případu server novinky.cz, tento systém však nemusí vždy fungovat.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 14. 04. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 15:59:11 21. 04. 2009
default.png
je to jen o lidech je to jen o lidech, o tom žádná, postupy znám, jen jsme dával do placu dvě osobní zkušenosti za poslední dobu, jedna byla s pracovníkem, který má na starosti jednání policií a druhá zkušenost s kolegy... právě vzhledem k tomu, by mohla být dána možnost OS tyto informace vytěžovat, aby zde byl minimální počet prostředníků. Někdy je každá minuta drahá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MORP 07:30:17 21. 04. 2009
default.png
for appalacio tak to už jsme opět u lidí, nevím, kde sloužíš, ale u nás to problém není, ani když potřebuješ konzultaci po pracovní době, nikdo tě na dosahovým MT neseřve. A pokud jsi u operátora jednal s klientským centrem, jsou jak kolovrátek a mají stanovené postupy, které musí dodržet, takže to řeším, že mi CIS dá číslo na někoho "rozumějšího" a ptám se jej.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 10:24:47 20. 04. 2009
default.png
for Kubelák ty jsi to taky trochu pomotal, že? To spíš vypadá na trochu uraženou ješitnost.-) když už nejsi u sboru... for morp.. možná jsi neměl problém ty, já měl problém vcelku nedávno a o víkendu sehnat někoho z ÚZČ a hlavně aby se mu chtělo...hmm docela práce...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KUBELAK 07:55:00 20. 04. 2009
default.png
Neplkej Honzade, musím s tebou naprosto souhlasit, i díky komentáři od Morpa. To že nějaký akční operační nebo velitel opatření zavolá na operátora a chce zaměření,je naprosto směšný. A pak se ještě cítí uražen! U policie jsem pracoval 13 let, hledat holku na Praze 4 Jižní Městě s přesností na 100 metrů není žádná legrace. Jestli se nějaký řadový pracovník T-Mobilu nestačil do dvou měsíců vyjádřit a marnil tak práci policisty, je stejně jako u policie hlavně "o lidech". Fakt je, že zaměřování pomocí mobilů je skvělá věc, která se kvůli špatný legislativě začala využívat nedávno. Jestli se za to platí nebo ne je opět chyba legislativy a ne operátora. Bohužel je policie stále neprofesionální a v mužstvu panuje špatná nálada. Nic se nezměnilo. Slunce v duši...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MORP 22:45:11 19. 04. 2009
default.png
Nevím,jaké máte zkušenosti ostatní, já osobně prostřednictvím UZC neměl nikdy problém... pokud vedoucí zásahu, nepředpokládám,že to byl řadový policista nezná postup,který platí více jak 5 let, nehledal bych chybu v systému... Jinak na OS mají dosahový mobil UZC a ti vyjdou vstric kdykoliv..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 22:35:07 17. 04. 2009
default.png
Bože, honzade, ty se ale fakt s...., tedy hrabeš do všeho. Odpovědí jsi dostal dost. Já bych v těchto případech postupoval jednoznačně. Tr. řád a tr. zákon je nejvyšší právní předpis u nás, když pominu ústavu, samozřejmě. U nás se prostě především hledá, aby to nešlo a jak hodit policii klacky pod nohy. A to ve všech oblastech. Mohu zmínit např. některé lékaře apod. Na vymýšlení takových přístupů jsou všude právě sami "honzadové". Houby, měl by platit požadavek podle zákona a do 8mi dnů vyřídit jak se tam praví. Pak pořádková pokuta při neodůvodněném průtahu. A to by se poměry změnily. A že musím žádat přes spec. útvar. To mi nevadí a nevím, proč se to tady propírá. K tomu bych taky něco dodal co se mi nelíbí, ale je to interní záležitost a řadě chytráků je do toho houby.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 00:13:14 17. 04. 2009
default.png
honzad: To je asi stejné, jako zastavení provozu na trati, když je v kolejišti nějaká překážka.... na to taky není třeba nějakého delegovaného odborníka na přejezdy, který by jako jediný, mohl volat na dráhy. Není možné bezdůvodně předjímat, že někdo porušuje zákon (že policista volající z operačního 158, není policistou, ale podvodníkem, který se zmocnil linek operačního střediska), a na základě toho mu v situaci, kdy hrozí nebezpečí z prodlení, neposkytnou pomoc, kterou požaduje. Pokud by taková logika platila obecně, tak by se linky 150,155,158 mohli rovnou zrušit, protože, jak má operační poznat, že oznamovatel je opravdu v nouzi. Takže by občané museli vše hlásit osobně:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 23:59:45 16. 04. 2009
default.png
honzad: Jen jedna poznámka: křivděno není policistům, ale hlavně těm pohřešovaným a jejich rodinám... možná, kdyby si někdy něco podobného zažil, nebo byl alespoň svědkem toho, když se někomu ztratí dítě, nebo nemocný příbuzný, možná by si psal jinak. Možná by to pomohlo i těm lidem z telekomunikačních společností, kdyby místo po telefonu s operačním, měli svoje postoje říct do očí, třeba matce, která neví, kde je její dítě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 09:46:56 16. 04. 2009
default.png
.-) for honzad.. no by úplně stačilo, kdyby do jejich systému měli povolen vstup třeba operační důstojník. Pokud by jsi věděl jak funguje služba operačních středisek, kdyby jsi věděl, že do jakéhokoliv systému policie má policista individuální přístup pod heslem, asi by jsi se takto hloupě neptal. Narážíš tady na "hloupé a neschopné policisty" a "chudáka operátora" hájíš ze všech sil. Já ti řeknu svůj příběh z doby tak cca před 2měsícema. Dělal jsem spis, kde byla poškozená firma T-Mobile. čekal jsem na jejich vyjádření přes 2měsíce a když jsem tam volal, že mám pachatele a tudíš oni jako poškozená firma by si měla hejbnout, tak mi řekli, že je nějaká policie nezajímá a až to bude, tak to bude. Dále nechápu, proč se takové služby mají platiit. Nebo by jsi jako poškozený byl rád, kdyby ti za to, že se ztratíš, nebo se ztratí tvoje dítě pak měl zaplatit třeba 2tis jen proto, že to mám stát zpoplatněno od nějaké tel. operátora?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TIN 02:54:13 16. 04. 2009
default.png
Honzad Kamarade dej si facku a už sem nepiš protože tvoje argumenty teda stoji za to! Je vidět že nejsi od fochu to bys měl úplně jiné nazory než špekulovat nad blbostma a zastávat se kryplů!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio