Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Novinky.cz: Zaměřování ztracených lidí pomocí mobilu mnohdy nefunguje (REDAKCE)

Novinky.cz: Zaměřování ztracených lidí pomocí mobilu mnohdy nefunguje

Foto: Zaměření mobilu usnadňuje pátrání po pohřešovaných
Najít pohřešovanou osobu se dá už několik let díky možnosti zaměřit polohu jejího mobilního telefonu. Pokud ho u sebe má a je funkční, neměl by to být třeba pro policisty nebo horskou službu velký problém. Jak dokládá na nedávném případu server novinky.cz, tento systém však nemusí vždy fungovat.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 14. 04. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 01:32:03 16. 04. 2009
honzad..jpg
neplkej? vyborny argument! :-) ano, tak si v duchu zkus zamenit zamenene zkratky a argumentuj. Nebo je to tak ze "neplkej" je to jedine co s tebe v teto souvislosti vypadne? Nebo vlastne promin, ty argumentovat nemusis!! Tobe je krivdeno (uz po milonte, beot osudem ceskeho policisty zlratka je, ze mu je vytrvale krivdeno). Tys totiz chtel s odznakem a tonfou nafasovat taky pravo volat operatorum a zjistovat polohu neciho mobilu, co? A ti zli operatori/podnikatele (jiste sami vydridusi, ne-li primo vrahove z Wall Streetu) ti drze tuhle moznost odepreli, co? Takze jste jednou: Kdo by podle tebe mel mit pravo komunikovat s operatorem a zadat vyse uvedene? Vymyslis neco smysluplneho, nebo zustanes u sveho uderneho a chtyreho "neplkej"?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 00:43:29 16. 04. 2009
default.png
jejda V Bohnicích už je zase přístup k internetu honzade? Tvoje rozsáhlá odborná analýza problému má jeden háček, vůbec netušíš co je UOOZ a ÚZČ, tak laskavě neplkej.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 00:17:33 16. 04. 2009
honzad..jpg
Franto: jak ale zabezpecit, aby podobna vec nebyla zneuzita? Ja myslim, ze jednani operatora je zcela logicke. Chce mit presne a jasne rozhrani komu ty infomrace dava. To je zcela logicke, protoze pokud by je vydala neopravnene, hrozily by ji znacne sankce. To ze policie k tomuto kontaktu vyclenila jeden stycny urad (UOOZ) a velitel opatreni (nedej buh operacni dustojnik) o tom nemaji ani tuseni je bordel ve vasi firme. Stejne tak jako je bordel, pokud takto dulezity policista tim, (muz povereny stykem s operateorem) ma byt nekde nahaneny a neni k dispozici.. KDO by podle vas mel tedy za policii pravomoc tohle zadat po operatorovi? A jak si muze operator zkontrolovat, ze TEN volajici je opraveny tuto sluzbu pozadovat? ... to jako ze kazdy, kdo zavola z policejni linky by mel mit opraveni?? To snad ne... POkud by v policii nebyl bordel, tak velitel opatreni zada operacniho aby pozadal operatora mobilni site o idntifikace mista posledniho hlaseni stanice pohresovaneho. Ten obratem predava infomaci svemu kolegovi z UOOZ, ktery je k tomu opravnen a ten zada operatora ... to vse (draha infomace: velitel opatreni-operacni-UOOZ-operator) je otazka radove desitek vtrein, mozna 2-3 minut... POKUD NA STRANE POLICIE VSE FUNGUJE TAK JAK MA ... a v tom bude asi trochu problem... To, jak zkousite chaos ve vasi firme prelejt na udajnou nevstricnost operatora je zase jednou ukazka vasi neschopnosti nalejt si cisteho vina a hledat viniky vsude jinde, nez na vasi strane...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 23:22:53 15. 04. 2009
default.png
:-/ Abych řekl pravdu, tak si myslím, že je to hlavně pakárna, kterou si dělá pčr sama sobě, tím, že na takové jednání ze strany těch společností přistoupila. Pokud je ohrožen něčí život a zdraví, a policie potřebuje od nějaké společnosti pomoci, nechápu, na základě čeho se ten, kdo je k takové pomoci vyzván, odvolává na to, že chce, aby ho o to požádal ten a ten policista.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 22:06:20 15. 04. 2009
Danik.jpg
for appalacio věřím ti, ale to už si neumím ani představit. Jak říká Špunt, je to děs. Ale kdybysme na ty naše policejní absurdity nebyli zvyklí, tak nás to asi vcelku dostane víc. Zjistil jsem, že z čeho bych před nějakými pěti lety padal do mdlob, vztekal se a prudil všechny okolo mě, mě teď jen lehce rozesměje a jdu konat. Zrovinka dneska jsem dostal zpátky přestupkový spis, kde se od začátku jedná o občansko-právní spor(půjčené a nevrácené peníze se smlouvou) nabraný jen z alibismu. Já vyslechl obě strany a odkládám. Leč obě dámy z hnědočeského etnika jmenovali jakési své muže coby svědky svých tvrzení - pokyn - vyslechnout!!!! Říkám: PROČ???? když nic z toho co mi řeknou nemůže ovlivnit mé rozhodnutí? Zástupce: já vím, ale vyslěchněte je. Co říct víc?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 10:36:43 15. 04. 2009
default.png
re Appalacio V převážné části demokracií(a nejen tam),když stát přiděluje licenci ke zřízení a užívání GSM sítí, tak si stanoví podmínky (ber a nebo běž!). Tak že všude v okolí operátor poskytuje tyto informace pro potřeby státu "grátis", a samozřejmě za využitelných opreativních podmínek.Tak že tam např. nemusí v neděli shánět nějakého funkcionáře ze spec. čínností v hlavním městě,který má dosah, a aby povolil zaměření mobilu v průsečíku buněk někde v Krkonoších! Všude jinde jde především o záchranu života, a až poté o "profláknutí" nějakého pupíka kterého hledá žárlivá manželka. Bohužel jen u nás (tak jako i u dalších věcí) si jde ten český kapitalismus pana profesora, tak nějak svou cestou! Zřejmě mají operátoří GSM obavu, aby je ten pražský "vodník" nezačal stíhat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 22:25:23 14. 04. 2009
default.png
for Daník bohužel, i za tyto služby operátorům PČR platí a docela slušně... .-((

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 22:13:19 14. 04. 2009
Danik.jpg
přesně Zase další české specifikum, co jinde normálně funguje, je u nás nepřekonatelný problém. Všude jinde to jde maximálně cestou nějakého druhu místního operačního střediska, jen u nás abysme volali do USA pro schválení. Jó, holt to operátorům nesype penízky, tak co by pomáhali. Přitom to je věc, která by obrovsky pomohla v mnoha případech, ale vzhledem ke složitosti se to snad ani většinou nezkouší. Když si představím, jak někdo unese dítě, zoufalí rodiče volají, že má u sebe mobil, ať ho vysledujem!! A my řeknem, jó tak za hodinu až tři ho budeme mít, nebojte. Absurdistán!!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 18:29:08 14. 04. 2009
default.png
jak jinak Klasické papírové bludiště, nechápu, jak může operátor odmítnout žádost policie o pomoc, a odvolávat se při tom na to, že pomoc poskytne, až ho o to požádá jiné oddělení policie. Nechci si ani představovat, že by bylo třeba někdy vypnou mobilní sítě, při hrozbě bombového útoku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio