Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

PRÁVO: Zkorumpovanou policistku zachránil před vězením prezident Klaus (REDAKCE)

PRÁVO: Zkorumpovanou policistku zachránil před vězením prezident Klaus
Ilustrační foto
Foto: policista.cz

"Braní úplatku povýšila na svoji živnost. Jedině nepodmíněný trest splňuje generální prevenci," zdůvodnil loni v dubnu soudce plzeňského krajského soudu Pravoslav Polák své rozhodnutí, kterým poslal dnes již bývalou inspektorku cizinecké policie z Karlových Varů Radku Kadlecovou (29) na dva roky za mříže. Zkorumpovaná expolicistka ale do vězení nastoupit nemusí. Dostala milost od prezidenta republiky Václava Klause. Informuje o tom včerejší vydání deníku PRÁVO.

Autor:
Publikováno: 07. 01. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 20:06:31 13. 01. 2010
default.png
re HONZAD ...to je jednoduchý, policajt nikdy drban nemůže být. Protože zpravidla po prvním trestu za úmyslný trestný čin už není policajt. A jestliže pokračuje v tr.činnosti,a stává se "drbanem" tak už jako civil. A v policejním slangu skutečně není drbanem někdo kdo jednou šlápne vedle! A to bez ohledu na rasu nebo profesi. Jestli se tě to dotklo, tak to mě mrzí. Někdy pomůže i výmaz z rejst.trestů, neboť mladí mají hov…místní a osobní znalost, tak že tě tak nebude nikdo nálepkovat!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 19:53:20 13. 01. 2010
honzad..jpg
J-Wayne ano, kastujes, kdyz pouzivas termin drban. posunme se tedy dal ve snaze vydefinovat, co znamena oblibene policejni oznaceni cloveka jako "drbana". Z toho co púises tedy chpau, ze "drban" je osoba, ktera ma zaznma v rejstriku trestu, ano? Takze netrestany clovek nemuze byt drbanem, chapu to spravne? Ze zdejsich debat jsem ale nabyl dojmu, ze drbanem jsou policisty v terenu oznacovani i lide, o kterych policista jeste nema v tom okamziku sanci vedet rozsah jejich trestnich a dokonce jsem slysel polictu hovorit jako o drbanovi o clevvku, ktery zadny zaznam v rejstriku nemel.. takze me to cele nehraje. Muzes mi tedy, prosim, presneji vydefinovat kdo je drban? Tim spise ze to je slovicko mezi policisty hojne uzivane, tak by v tom melo byt jasno...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu J-WAYNE 18:17:52 13. 01. 2010
J.Wayne.jpg
pro HONZAD Já někoho kastuju? Jsem si nějak nevšiml.. ale pokud máš ten pocit, tak mi poraď nějaký slušný výraz pro osobu která má trestní rejstřík na 4 stránky, opakovaně páchá trestnou činnost všeho druhu a u soudu je jako doma, příště ten termín použiji. Je odsouzená a vinná, trest dostala a tím to hasne. Nikdo tě nenutí aby jsi se mnou souhlasil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 18:04:56 13. 01. 2010
honzad..jpg
pro J-WAYNE jen technicky dotaz: kdyz ctu jak to lidi kastujes, ta mi to neda: do jake terminologicke kategorie zaradis tu odsouzenou? je to taky drban? Nebo policajt, byt zkorumpovany, nemuze byt drbanem? nebo jak to tedy je? docela me to zaujalo, to deleni sveta na hodne poldy a zle drbany

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu J-WAYNE 17:50:57 13. 01. 2010
J.Wayne.jpg
Nedá mi to nezareagovat. Samozřejmě korupci neschvaluji, aby mě z jejího schvalování následně někteří neobvinili. Tu holku jsem trochu znal takže něco málo o ní vím. Myslím, že v jejím případě bohatě postačí peněžitý trest, podmínka, zákaz činnosti a ostuda, kterou má. Milost se vztahuje pouze na nepodmíněný trest. Policie nikdy nebude mít v očích veřejnosti dobré jméno, jde o represivní složku takže tak či onak nás občané mít rádi nezačnou, a to ani v okamžiku kdy by se podařilo excesy některých "policistů" úplně vymýtit. Byl jsem osobně u spousty rozsudků soudů, kdy se recidivisti jen smáli, protože dostat např.6x podmínek je opravdu plivnutí do obličeje policistům, kteří drbana k soudu dostanou. Takže bych jí nijak zvlášť nepranýřoval, trest dostala jaký dostala a tím bych to ukončil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JONESIX 19:54:31 12. 01. 2010
default.png
Chorobně nemám rád korupci v našich řadách a proto každého takového odsoudím, takový člověk, nemá u nás co dělat. U pana starosty použila typickou výpověď, co používá pak hodně lidí u soudu, "oni mě k tomu donutili", má psychické potíže, nevyrůstala nejlépe a chtěla pomoci rodině. To by pak měl každý drban dostat milost, protože hodně z nich vyrůstalo v horších podmínkách než milá ex-kolegyně a krádežemi atd. pomáhali sobě v tíživé situaci. Držím soudci palce, že takovéto rozsudky vůči zkorumpovaným lidem bude pálit dál.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 18:21:05 10. 01. 2010
default.png
.....! Je to bohužel smutný příběh ,a ztráta pudu sebezáchovy. Psychické problémy asi měla, když začala na tom samém pracovišti dělat totéž, za co byli předchozí dva kolegové během krátké doby ve vazbě (i když jim nakonec museli vrátit i zabavené peníze). Stavět obžalobu jen na nejasném původu majetku a peněz, tak to by pravděpodobně muselo být Toskánsko vylidněné. Dáma evidentně neutírala v kanceláři prach, a přehlédla nainstalované kamery, tak že pan soudce „Machr“ neměl o důkazní nouzi, a nemusel stavět na jen na výpovědi nějakého skrytého Čou En Laye jako v předchozím případě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JUNIS 17:41:06 10. 01. 2010
Junis.jpg
Shovívavost a kolegialita Ale čert ví, jak to bylo s tou prezidentovou "shovívavostí". Přijde mi to prapodivné, že kvůli jakýmsi pochybným důvodům (údajné psychické problémy odsouzené - no ještě aby byla v pohodě, když ji chytli a navíc jí to dokázali) a ještě pochybnějším zárukám (např. od toho starosty, který se k tomu teď nechce znát) udělí milost. Jakým způsobem to zapůsobí na veřejnost? Připadá mi to jako mladická nerozvážnost nebo senilita, vzhledem k věku pana prezidenta spíše to druhé... - to Out: Zřejmě jsi to nepochopil. Hanta pouze napsal, že je to po právu. To není falešná kolegialita, to je pouhé konstatování faktu...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TAHAC 09:10:35 10. 01. 2010
default.png
Zavřít!!! A chudinku navíc k doznání donutili,představte si !!! Vždyť ona je nevinná ! Takováhle milost je akorát výsměch...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 08:09:55 10. 01. 2010
Out.jpg
Hanta Falešná kolegialita až za hrob:) Kdyby to byl obyčejnej drban tak se vsadím, že bys tu milost kritizoval, neb ve sboru se musí přece držet basa i s ex-kolegy/kolegyněmi, že... Tahle si tu image u nepolicistů nevybudujete, u mě teda rozhodně ne. Jinak že je to po právu jsem nezpochybňoval, jen jsem se jízlivě usmál nad tím, že veřejným činitelům, kteří by měli za své následky nést ještě větší odpovědnost, se takto tresty promíjí. Ale co už, máš pravdu, že na to prezident má právo. Však si taky o prezidentovi již dlouho myslím svoje...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio