Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Pro lepší policajtský kafe (REDAKCE)

Pro lepší policajtský kafe
šálek dobré kávy
Foto: Internet

Jdeme na kávu? Dáš si kafe? Právě tato věta zaznívá denně v mnoha světových jazycích a předznamenává začátek osobních, pracovních nebo partnerských vztahů.  Nebo utužuje již fungující vztahy. Nepochybně je tedy káva společenský nápoj.  Jak se vlastně káva stala nápojem do společnosti?

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 14. 02. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 12:13:07 15. 02. 2010
Lukas Heinz.jpg
Ze zadku Gen špunt Nic co vyleze ze zadku nějakého tvora nebudu pít ani jíst. To platí i o Cibetkové kávě. A to i kdyby byla pozlacena. Můj názor je že je to kafe pro snobáky, kteří musí mít furt něco extra :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 11:35:11 15. 02. 2010
default.png
káva... Socky, to já piji výhradně Cibetkovou kávu, (57g. 1100,-) ukládám jí do vnitřního tresoru vedle Čízi, aby mi „nezvětrala“ (ha,ha, aneb Monte Santos 100 % Arabica z Liedlu).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ONDRA-S 11:29:08 15. 02. 2010
Ondra S..jpg
R489 No ono se mu to nabízí kafe, když vchod k nim na služebnu najde jen zkušený cestovatel po týdnu hledání!!:-))))))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu R489 10:56:09 15. 02. 2010
default.png
To Lukáš: Koukám Lukáši,s Tebou musí být radost sloužit :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 02:44:04 15. 02. 2010
Lukas Heinz.jpg
Pro navštevy mé domovské služebny Tento týden mám Ekvádor nebo směs Jihoamerických káv, všechno Arabika. Káva se podává, jenom když mám čas ji udělat a nemám hafec práce. Používám jenom třtinoví cukr, takže Péjáci nebudou držkovat, že ten hnědý nechtějí. Kdo chce normální cukr ten si donese. Smetana je jen pokud ji někdo z protisměny zase nevyžahnul. Nedotknutelná pravidla: a.) Nikdo, kromně mně, nepije z mého hrnku :-D b.) Nadobí si každý po sobě umyje c.) Nikdo, kromě mně nebude dělat kafe v kafetieru, pač všechno rozbijete a já ho nebudu kupovat znovu :-D d.) Hrničky sem kupoval za své, takže si je nebude nikdo odnášet domu :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 02:24:06 15. 02. 2010
Lukas Heinz.jpg
Fairtrade Abych vysvětlil co je Fairtrade obchod. Je to krámek resp. firma, která nakupuje suroviny od pěstitelů za ceny, jež dovolí pěstitelům v chudých zemích nejen přežít, ale dopřát si určitý minimální komfort pro sebe a svou rodinu. Minimální komfort se zdaleka nebliží tomu, čemu říkáme komfort u nás v Evropě. Takže žádné DVD, Playstation a podobné kraviny nepotřebné k životu. Miní se tím dostatek jídla pro celou rodinu, zaplacení školného alespoň pro jedno dítě, a možnost koupit materiál pokud vám zatéká do vašeho minidomečku. Prostě netlačí pěstitele pod výrobní cenu, jako jiní odběratelé. Přiznávám, že já Fairtrade kávu nekupuju, protože za a.) Platím hypotéku a na fairtrade kafe prostě nemám, takže nakupuju tady www.balirny.com/Cenik.html b.) Třetí země jsou daleko a mám dost práce se zachraňováním majetku a zdraví občanů této země, čímž si svůj fair přistup odbudu u nás. c.) Spousta lidí dá 10 tisíc na obyvatele Haiti co jsou v nouzi,( a je mi jich skutečně lito), ale nechá na ulici pojít českého důchodce. Ja to beru naopak. Občas koupím sváču, nebo donesu oblečení panu Červenkovi, který už dvanáctý rok přespává pod Libeňským mostem, protože je to jeden z mála slušných hommlesáků a na rozdíl od squoterů, jemu pán Kocáb byt za korunu nenabídne. Je šlechetné být fair vůči pěstitelům kávy z třetích zemí nebo si adoptovat dítě z Afriky, ale až v okamžiku, kdy pomůžete své invalidní sousedce nakoupit a uklidt, připadně ji přispějete do kasičky, aby ji za měsíc nevystěhovali z bytu na ulici. To je asi tak k Fairtrade obchodům. A nyní zpět ke kávě: Africké kávy jsou kyselejší a hodně silné. Pokud tedy pijete hořkou kávu, nedoporučuji. Africké kávy jsou výborné s mlékem. Zjemní to jejich chuť a opravdu si takovou kávu vychutnáte. Doporučuju Keňu, Etiopii,Zambii. Pokud se chcete probudit, namelte si najemnou Keňskou kávu, udělejte si ji v Cafetiéru,(vznikne turek bez lógru) s trochou smetany. Zaručuju, že už neusnete. Pokud máte zácpu, doporučuji udělat si hrnek hořké, silně pražené africké kávy, výsledek do 30 minut, ale nic příjemného to nebude. Jihoamerické kávy, jsou přirozeně sladké, mají výraznou chuť,úžasné aroma ale nejsou kyselé. Pokud tedy pijete hořkou kávu nebo kávu z cukrem velice doporučuji. Jednožnačná jednička je Kolumbie. Mezi výborné kávy patří Kostarika, káva Z Dominikanské republiky nebo Ekvádoru. Vzhledem k tomu, že piju hořkou kávu je na mně Mexická nebo Brazilskí káva dost silná, ale s cukrem jsou vynikající.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 22:55:30 14. 02. 2010
honzad..jpg
dobry kafe hodne dobry, ale i zajimavy, kafe je mozny koupit a vyzkouset ve fairtrade obchodech, treba tady: www.mamacoffee.cz/shop/

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ELEPHANT 22:45:43 14. 02. 2010
default.png
Kafe No on člověk nemusí být znalec, aby poznal kvalitní kafe od standardu nebo rozpustného hnusu. A co je kvalitní nemusí být drahé. He zajímavé, že jsou lidi co musí mít značkové oblečení, ale malokdo si umí koupit kávu nebo čaj. Lidi utratí několiksettisíc za auto a nedají o dvacku víc za kvalitní kafe nebo čaj.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 22:06:58 14. 02. 2010
Out.jpg
Ještě něco k tématu:D www.youtube.com/watch?v=lnaxRp2PnRE

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 21:58:10 14. 02. 2010
Out.jpg
Škoda, že neni rozebrána závislost. Osobně kávu nepiju téměř vůbec (ani nevim proč), ale když vidim svoje kolegy co si musí za den dát 4 silný kafe aby vůbec dokázali fungovat tak mě to celkem odrazuje:D Vůbec nejhorší kombinace je pak u člověka s cigaretou. A úplně nejlepší když si do toho hodí 4 sáčky nebo kostky cukru:D No, píšu to sice s nadsázkou, ale už mi to pak jako závislost případá... Já sem pořád za benjamínka co chlastá vodu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio