Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Musado MCS (REDAKCE)

Musado MCS

Foto: Jaroslav Vokoun

Agresivita pachatelů trestné činnosti, ale i pachatelů přestupků se neustále stupňuje. Na druhou stranu se společnost stává přehnaně citlivá na jakékoliv násilí použité ze strany policie. Z těchto důvodů vznikla potřeba naučit policisty jednoduchý systém, který by byl dostatečně účinný při zásahu proti agresivním osobám a zároveň nebudil negativní emoce u věřejnosti. V nedávné době se objevil izraelský systém Krav-Maga. Jeho úspěšnou evropskou konkurencí je systém MUSADO MCS

Autor: Jaroslav Vokoun
Publikováno: 15. 03. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JAROSLAV-VOKOUN 13:35:08 16. 03. 2010
default.png
Barevná odlišnost Musado je rozděleno do dvou základních odvětví - Tradiční (TM) a Vojenské (MCS). Proto byla pro obě odvětví cvičenců vytvořena ústrojová norma :-) S přihlédnutím k zaměření daného odětví. Máme zde ústroj maskovanou a tradiční černo bílou. Po dosažení určitého stupně v TM a předepsané době cvičení, však může i cvičenec TM požádat o zk. na základní stupně MCS a po úspěšném absolvování :-) oblékat tobok (kimono) maskovaného vzoru se symboly Musado. Jednotlivé dosažené stupně se označují barevnými pásy. www.musadocz.cz ps. myslíte, že na barvě a vzoru cvičební ústroje spočívají vaše dovednosti ?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu S-LV 12:20:28 16. 03. 2010
default.png
Kimono Vysvětlete mi prosím někdo, proč je maskovací kimono takový problém? To smí jako nosit jenom někdo? Označuje to snad nějaký stupeň technické vyspělosti? to: CHIP... nic osobního, nevím kolik toho víš o Tai-Chi, ale k Tai-Chi nesklouzneš, neboj, k němu se dá totiž asi jen dospět :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAROSLAV-VOKOUN 07:31:15 16. 03. 2010
default.png
Realita Zdravím všechny současné i bývalé cvičence :-) Je tomu již přes 10 let a já stále aktivně cvičím Musado MCS. V současné době Musado opravdu doznalo patrných změn. Především při úpravě MCS pro potřeby běžných policistů. Více info samozřejmě naleznete na www.musadocz.cz případně kontaktujte současné instruktory policejních klubů, kteří vás rádi do celkové problematiky zasvětí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLICEJNILAMPICKA 07:00:10 16. 03. 2010
default.png
zkouska

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 21:37:37 15. 03. 2010
Chip.jpg
Jest třeba rozlišovat Musado MCS a tradiční Musado. Jinak, fyzická kondice je základním požadavkem pro jakýkoliv funkční bojový systém. Jinak to sklouzne k Thai či a podobně. Mimochodem, už jsem pár let mimo Musado, ale vždycky byl hlavním instruktorem 1. policejního klubu Míla V. Copak se děje, Olda už zavedl nové pořádky i v policejním klubu?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EYE 16:30:50 15. 03. 2010
default.png
Musado Do Čimic jsem na musado chvíli chodil. Je to asi 5 let. V té době vycvik vedli civilisté a hodiny probíhaly tak, že 3/4 hodiny jste dřepovali a klikovali a půl hodiny probíhala nějaká výuka na kterou jste ani neměli sílu. Nehledě na to, že jste si koupili drahé maskovací kimono, které jste pak nakonec nesměli používat. Z tohoto důvodu mnoho lidí odešlo. Co jsem slyšel od kluků co chodí do policejního musado klubu, tak od té doby co výcvik převzali policisté, tak skončilo nesmyslné dřepovaní a klikování. Zvyšovaní kondice je na každém poluchači a učí se především bojovat. Také už se může hned od začátku používat maskovací kimono a nebo čerňáky. Civilní instruktoři si zřejmě mysleli, že policisté potřebujou pakárnu i mimo práci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio