Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Lidé nenávidí poldy! Nebo ne? (REDAKCE)

Lidé nenávidí poldy! Nebo ne?
Ilustrační
Foto: Internet

Tak přesně tohle jsem si myslel posledních deset let.  Setkával jsem se ve službě většinou jen s grázly a jim podobnými lidmi.  Pacifikoval opilce, narkomany, násilníky a zloděje.  Viděl sem ty nejhorší lidské vlastnosti. Po deseti letech u Pohotovostní motorizované jednotky jsem přestal věřit, že je v lidech za mák dobrého.  Věřil jsem, že většina lidí nenávidí policisty a já začal nenávidět lidi.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 29. 04. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 20:59:50 29. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
Jo jo taky na mně první týdny lidi koukali, jako že sem spadl z Marsu. Naštěstí už kolega přede mnou nachodil nějaké kilometru, tak nebyli vyplesklí všichni. Teď už na mně hulákaj i Vietnamští obchodníci,"Doby, doby pane, vsechno ok, nikdo nekladl".

Ne všichni nás rádi vidí, ale většina docelo jo a když na lidi nekoukáš furt jenom skrz zavřené okýnko policejního auta zjistíš, že proti četníkům nic nemají, naopak nás docela rádi vidí.

Ale jak říká Makatszu, stačí jeden kretén v uniformě co si léčí komplexy a podělá ti práci za půl roku. Lidi se tě púak ptají, co že to tady jezdí za blbce. Výuka diplomacie a chování by se u policie docela uplatnila. I když znám lidi, kteří by se chovali jak řeznický pes i kdyby měli takovou výuku 3 x do týdne.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 20:52:23 29. 04. 2010
default.png
Není to v Praze zbytečná duplicita, když MP má celé území Prahy pokryté okrskáři, kteří se věnují výhradně svojí specifické činosti ve svém nevelkém okrsku?
Tím neříkám, že by to měla být výhradně práce MP, ale připadá mi zbytečné, aby současně fungovaly dvě "sítě", které mají dělat to samé.

Jinak pokud jde o vztah lidí k policii, tak se obávám, že u většiny lidí je zcela odlišný, dle jejich momentální situace.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 19:42:17 29. 04. 2010
default.png
jo jo..už jen vzpomínám .-) přes 1,5roku nejsem na ulici... když jdu v civilu, vždy se najde někdo, kdo si mě pamatuje a pozdraví, zejména "šmejdi" .-)))) Občas to zahřeje u srdce.. no a pak vidím mladý jak sem tam projdou po ulici a krčí se tak při zdi, koukají do země a nedej bůh mají s někým mluvit... někdy to vypadá jak v pomocný škole...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MASAKATSU 17:22:25 29. 04. 2010
default.png
Bohužel to není "nemoc" pouze Pražských obvodů. I na menším městě dostaneš jsi dejme tomu ze 17 služeb pouze 4 x v rajonu a to nemluvím o stavu, když by bylo pár kolegů nemocných a tudíž se práce musela přirozeně rozložit mezi zbývající. Osobně jsem dostal rajón v takovém stavu, že když jsem ho poprvé procházel, lidé na mě koukali jako na blázna, co tam dělám. Jejich první otázka zněla: "Co jsem zase provedl? To špatně parkuju? Ale ono tam nebylo jinde místo..." Když jim odpovím, že se nic nestalo, a pouze se jich jdu zeptat, jestli je v dané oblasti něco "nepálí" a pokud ano, tak jestli jim s tím mohu nějak pomoc, myslím, že ze zjištění, že při kontaktu s policií nemusí dostat pouze pokutu, nemohou další tři dny usnout. Ale je pravdou, že pokud projdu rajon, tu se zastavím u seniorů debatujících na lavičce a pozorujících "cvrkot" dostanu víc informací, než za použití vyhodnocení kamerových záznamů. Poté nabitý dobrým pocitem, že jsem si celkem fajn popovídal s lidmi a možná udělal kousek policejní práce zjistím, že právě toho dědečka či babičku, popřípadě maminku s kočárkem, vytrhnou někde hlídkaři za to, že přechází silnici na místě, kde to není dovoleno, a to nejlépe rovnou za 300,- či s nimi jedná jiný kolega velmi arogantně a povýšeně. Ale co jim mám vyčítat? Tlak vedení na vykazovaní činnosti ve směru ukládání pokut je obrovský...A chování alá "řeznický pes"? Snad až jednou oni budou šlapat rajon, poznají, že je dobré se na člověka občas usmát, pozdravit a zastavit se ve věčném honu za objasněností...jinak chválím článek, super napsáno, jsi četník s velkým Č, víc takových

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 14:20:11 29. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
Vím, to je bohužel nemoc většiny Pražských obvodů. Územáci jsou zavaleni jinou prací než pro kterou jsou určeni a tak jsou územáci jen papírově. Díkybohu nejen že u nás tomu tak není a nikdo na mně nehází tuny spisů, ale dostal jsem se tak daleko, že příští měsíc budu mít spolu s magistrátem přednášku pro obyvatele mého rajónu, týkající se problematiky osobní obrany, prostředků osobní obrany, legislativy týkající se této problematiky a budou následovat další. A světe div se, nikdo mi neříká jak to mám dělat. Podléhá to jen schválení ze strany preventivně informační skupiny a financema, které má ta tuto činnost magstrát. Ničím jiným nejsem limitován. Spolupráce magistrátu super,ze strany vedení podpora, dělám svoji práci podle toho jak uznám za vhodné. Spolupráce s kolegou z protišichty super. Veškeré informace si předáváme, když je něco důležitého zavolá mi.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ULICNIK 13:59:33 29. 04. 2010
default.png
Takováto byla i má představa o výkonu územáka. Jenže! Ve svém rajónu trávím minimum času. Né z vlstní vůle. Když se podívám na plán služeb, tak jednou týdně mám výjezd a zpracování nápadu, minimálně jednou týdně vychází noční. To je 8-10 směn ze 16 měsíčně, kdy nejsem v rajónu. V současné době nějaké zabezpečení na fotbal, tělocvik, narychlo naplánované akce vedoucího oddělení či vedoucího územního odboru, a když se daří dodržovat plán služeb tak na službu v rajónu mi zbývají 3-4 směny. Občané mě prostě nemůžou poznat a svěřit se a krysy můžou hodovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio