Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Lidé do nás nevidí (REDAKCE)

Lidé do nás nevidí
ilustrační
Foto: P-CZ

Občané této země mají často oprávněný pocit, že jejich policie je tajemná jak bermudský trojúhelník. Nejsou rozhodně daleko od pravdy. Občané se ovšem pletou v důvodech onoho tajnůstkaření.  Nejde o to, že by policejní generálové kuli tajné pikle. Policie ČR má jednoduše stále problém s vlastní prezentací a prezentací své práce. Jsou tady pořady typu 112ka, ale o fungování policie si dělají lidé obrázek spíše ze seriálu jako Kriminálka Miami nebo Sběratelé kostí apod.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 24. 05. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 16:34:17 16. 07. 2010
default.png
Nyní si dovolím trolinku pokračovat v mém předchozím říkání. Omlouvám se za případné překlepy a pravopisné chyby.

Situace na bojišti, kde jednou stranou je Policie ČR a druhou drbani všeho druhu, je také hodně podobná partyzánské válce, chcete-li. Partyzán může úspěšně existovat jedině tehdy, má-li podporu obyvatelstva. Na čí straně je podpora obyvatelstva, ta strana vítězí.

Že by bylo obyvatelstvo na straně naší macechy PČR jsem si dosud ani náznakem nevšimnul. PČR se chová jako Yankees v Iráku nebo Afghánistánu: jenom střílí kolem sebe, dupe jako slon v porcelánu. Všechny poštve proti sobě.

Pokud chceme, aby obyvatelstvo přestalo partyzány krýt a podporovat aneb dodávalo nám potřebné informace, součinnost nebo rovnou pomoc, musíme si ho získat. Zcela jistě to nepůjde formou sdělení tiskových mluvčích, kterým lidi nerozumí, zda vůbec mluví česky.
Naši hlídkaři ani územáři nejsou nikým učeni základnímu čtyřbodovému pravidlu nabírání důvěrníků: přijetí oznámení - prověření a opatření - zpětné informování občana (ale ne dnešní prasáckou formou třemi větami trapným dopisem, kde jinými slovy občanu říkáme že na to kálíme a na něj taky!!!!) a to osobně s podrobným vylíčením šetření a opatřeními aby se věc neopakovala + opatření musí občan vidět nebo jakkoliv pocítit - nabrání nového poznatku od spokojeného občana, jehož důvěru si polda takto snadno získá.
Příklad: ožralý soused v noci podupal záhonky před domem oznamovatele: návštěva souseda, pokus o náhradu škody a omluvu poškozenému ze strany opilce, v jiném případě využít proti němu na hranu zákona všech oprávnění, které policie má: zákaz tomuto člověku nalívat alkohol kam se v rajónu hne v případě jestliže jeví jakékoliv známky podnapilosti, kontroly jeho jízdního kola na osvětlení - přestupek, zabavení kola, oznámení SO a předání kola SO ať rozhodne, nebo auta na různé drobnosti jako zavírací špendlík v lékárničce a to vše do doby, než soused škodu uhradí a omluví se. Že dostane ještě nějaké trapné bububu na SO je už irelevantní, stejně nic takový člověk nikdy nezaplatí.

Můžu vám zaručit, že takový dacan se vás pak bude bát a ten strach přenese na podobné sojky, jako je sám. Ve vašem rajónu máte mít ramena největší vy, ne jakýkoliv drban.

Efekt toho, že si pořádková s hlídkovou odvedou svoje na poli účinné prevence bude jediný: SKPV se sníží počty jejich spisů, bude se moci věnovat méně spisů a tím kvalitněji. Zcela jistě to nepůjde během týdnů, ani měsíců, ale v řádu roků. Nebude zbytí, nějak se od dotírajícího mnohočetného nepřítele musíme odpoutat a to nějak může být jedině ústupem. Na nějaký útok ve stadiu, kdy jsou téměř všichni poldové udušeni nesmyslnými spisy (aby měli ti darmožrouti nahoře co přežvýkávat) nemá PČR kapacity a dneska už ani schopné lidi. Ty si vychová za hodně dlouho, protože je nemá kdo vychovávat a musí se učit sami ze svých omylů.

Všimněte si, že jsem se tu ani slovem nezmínil o nefungujících zákonech o marnosti vaší práce. Záměrně. Není možno spoléhat na pomoc dalších složek v trvalém úpadku a marastu jako jsou SZ nebo soudy.

Dokud prostě pořádková a hlídková nebudou dělat efektivně svoji práci = nebudou používat svoji hlavu místo stání na KB a DBA na stále stejných místech a stejných časech a nezískají si tou efektivní prací občany a partyzáni neztratí jejich podporu, budou policisté válčit pořád v marné defensivě proti obrovské přesile. Věřím tomu, že to nikoho z poldů takto nemůže nikdy bavit.

Tento systém je samozřejmě dávno vyzkoušený dávno před námi a fungoval, než si z této práce pár set luder udělalo svoje pískoviště nebo spíše rýžoviště.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:30:24 15. 07. 2010
default.png
Dovolte mi k tomuto se vyjádřit: nejprve k Lukášovu tvrzení, že chytré hlavy se snaží dosáhnout co nejvyššího procenta objasněnosti aniž by se zatěžovali četníci spisovou.

Lukáši, napsal jsi chytré hlavy a fakt jsi to tak napsat chtěl? Lukáši, koho z lidí venku zajímá nějaká vaše čárkománie? Tohle je úplně hlavní důvod, proč policii lidi berou jako neschopnou, nevěří ji.

Procenta objasněnosti se odjakživa dělí na čtyři díly: cca 25 % je jasných hned, pachatel je znám od samého začátku. Dalších 25% se menší či větší snahou dohledá, předposlední čtvrtina jsou už oříšky a poslední čtvrtina podvody, staré případy nebo jinak nevyřešitelné věci.

Procenta objasněnosti v zahraničních policejních sborech znají jen někteří, kteří dělají se statistikou, je to pomocná statistika nevypovídající ale vůbec o ničem.

U nás tohle bylo zavedeno za bolševika, kdy se procenta blížila stovce neustále a titéž lidé tuhle idiotskou hru na policajtíčky praktikují pořád i dneska.

Za bolševika se za procenta objasněnosti rozdávaly odměny, nejinak je tomu dneska. Ale jen mezi vedením. Při soustavném a nejméně dvacet let trvajícím křivení statistik, jakožto aktivitě jednoznačně vycházejí z velitelských kruhů, se policisté dopouštějí a´t už z donucení nebo proto že chtějí mít klid, jednoho trestného činu za druhým - starý tr. zákon měl takové zajímavé číslo paragrafu -158.

Tato prasárna nikde nikdy nefungovala, nefunguje a fungovat nebude bez ohledu na to, kolik si za ni velitelé rozdají odměn, kolik pachatelů trestné činností díky jejich nemorálnostem unikne jednou provždy trestnímu stíhání a bez ohledu na to, jak se policisté jakožto ochránci zákona musejí chovat. Já jsem šel k policii darebáky chytat, ale byl jsem nucen je místo toho poslouchat.

Abych nezapomenul, tak policie má ještě další prasárnu a to rizikový příplatek, který je v podstatě jenom o tom, že kdo má v rajónu větší bordel, ten bere víc peněz. Nebavme se o tom proč ten bordel tam má, ale kde vidíte v dosud fungujícím systému práce tohoto nešťastného spolku nějakou zmínku o prevenci?

Abych se pokusil vysvětlit jaká je situace dnešní policie a jejího stylu práce, vezmu srovnání s nedávnou vojenskou historií. Uvidíte, jak je si všechno podobné.

Situace u policie je situací NATO v době studené války. Proti policii stojí ohromná přesila looserů, stejně jako proti NATO ohromná přesila pojízdných šrotů. Policie má,m mnohem kvalitnější lidi, je chytřejší, ale ti na druhé straně mávají svýma čapkama, že poldy prostým počtem umlátí. Policii tato přesila ničemů pouhým svým počtem zahlcuje, policie je nestačí ani na "bojišti" (spisovém i jiném) likvidovat a ani už zapisovat. Přesto dobře kovaná bolševická a nebojím se říct zločinná chátra v jejím vedení pořád uvažuje nad zvyšováním procent objasněnosti.
Bohužel musím při svém přirovnání srovnat velení PČR s velením NATO. Snad mi to vojáci odpustí. Stejně jako velení NATO tak i tihle duchové vedou minulou válku, kdy dělají to nejhloupější a dělají to tím nejdražším způsobem - likvidují protivíka (marně) přímo na bojišti.

Dá se to říct i jinak: jako nějací šašci běhají s lopatičkou za pachateli, kteří trousí svoje hovínka a tou lopatičkou se ti šašci pokouší ty hovínka všechny pozametat.... Což takhle ty psi nakopnout silně do zadnice, aby je přešla chuť nám kálet na slušné lidi?

V NATO měli štěstí: velení vědělo, že v případě vypuknutí konvenčního ozbrojeného konfliktu nedokáže NATO svojí palebnou kapacitou prostě lavinu silně podřadných obrněných ruských šrotů zastavit. Může do nich střílet jak chce, může i vybojovat vzdušnou převahu, ale do tří týdnů bude Varšavský pakt u břehů Atlantiku. Z toho důvodu vybudovalo NATO podél hranic s VP jaderné studny jako odstrašující ale zároveň i sebezničující hrozbu.

Přišel ale jistý col. Warden. Ten pracoval jako analytik. Měl za úkol lavinu ruských šrotů zastavit jinak, než použitím jaderných zbraní.
Warden věděl, že to na bojišti nejde. Policie to zatím nechápe ani chápat nechce, odměny za čárky jsou bližší než menší nápad a tím menší rizikáček, menší čárkové odměny.
Proto hledal způsob, jak protivníka srazit tak, aby mu jeho lavina šrotu nebyla nic platná. Ptal se, zjišťoval.
Pak vytvořil pořadí důležitosti cílů protivníka, které učiní z jeho sebesilnější armády nepoužitelnou a neorganizovanou tlupu blbců. Nejzranitelnějším místem bylo jednoznačně politické a vojenské vedení země. Dále infrastruktura, průmysl, až jako úplně poslední to byly bojové prostředky na samotném bojišti. To je právě ten nejhloupější a nejdražší a časově nejnáročnější způsob likvidace protivníka. To je přesně dvacet let nejméně trvající neměnný debilní styl Policie ČR.

Warden došel na to, že VP má celkem šest velkých skladů PHM od severu na jih, přičemž v tomto směru mezi sevou ty sklady nemají žádné propojení. Pouze z východu na západ. Pak zjistil, že každý z těchto skladů má jen čtyři čerpací stanice. Dostal tak 24 cílů, které do 48 hodin zastaví celý slavný VP. Když přišel koncem osmdesátých let s řešením toho, s čím si nevěděli rady "odborníci" od konce druhé světové války, spadlo asi padesát brad na stůl poté, co jim Warden sdělil, že během deseti minut trvajícího konfliktu takovou konvenční válku po zničení pouhých 24 statických dobře známých cílů v podstatě ukončí.

Ještě první Válka v Zálivu byla vedena N. Schwarzkopfem postaru, protože tento dinosaurus nedokázal pochopit, že házet drahé pumy na jednotlivé zakopané bezcenné tanky je zbytečné, že stačí v jejich zázemí zbořit mosty a tanky nedostanou údržbu, osádky pak jídlo ani pití...

V Jugoslávii NATO pracovalo už podle Wardena a vrátilo Srby do doby kamenné zničením všeho, co mohlo jejich armádu udržovat v chodu. Útoky na vojenskou techniku byly docela řídké.

Takže jak na to v policii?
Procenta objasněnosti k čertu, trestné činy zpracovává výhradně SKPV bez ohledu na to, co stíhá nebo ne. Lidi chtějí vidět především zájem o svůj problém a ten zajistí volné ruce uniforem. Dva řádky o odložení věci p měsíci nebo třech od přetížených zpracovatelů je pro lidi jen výsměch, je nezajímá jaký bordel vytvořilo rudé bratrstvo. Oni uvítají uniformu, která pouinformuje co je v případu nového, poptá se domácích na to co oni mají k případu, poinformuje co se děje v okolí.. Lidi nechtějí slyšet strašné žvásty tiskových, ale holou brutální pravdu: "nemáme kapacity, díky neschopného vedení až dosud nás lidi nenávidí a jsme v tom sami. To musíme změnit, jinudy cesta nevede."

Zkontrolovat na všech odděleních ETŘ, zda mají nějaké vyhledané trestné činy ze strany policistů, kde není znám pachatel a pokud ano, vedoucího ponechat na místě. Jinak všechny okamžitě přeřadit na chodník. Tohle je spolehlivý ukazatel, co je vedoucí zač. Že tam skončí 98% vedoucích? Jistě skončí, ale už si nikdo nedovolí kálet daňovému poplatníkovi na hlavu, řadoví se přestanou bát mluvit a začne se dělat policejní práce, začne se skládat mozauika se všech střípků a ne jen těch, kde je znám pachatel a ten zbytek se vyhodí!

Řídící aparát omezit na vedoucí ZÚ, krajského a PP. Aby ze čtyřiceti tisíc poldů bylo jen necelá polovina v terénu, no to je snad legrace, ne? Pak nejsou na nic prachy.

Jediným ukazatelem výkonnosti policisty a to každého, musí být jeho aktivita a kreativita, ne bezduché stání na kontrolních bodech. Sám si určí co má v rajónu za problémy, sám si určí jak na to, tohle všechno předloží vedoucímu.
Každý hlídkař i územář bude mít jednou za měsíc veřejnou besedu s občany svého úseku, kde jim bude muset vysvětlit jaký že má binec v rajónu, proč tam ten binec má, co se stalo za poslední měsíc, po čem se pátrá, jak se vyvarovat okradení např v obchodě - živá debata na konrétních případech z bezprostředního okolí lidí. Tohle přiměje netáhla odejít, makat nebudou nikdy.

Samozřejmě ne všichni občané budou mít zájem nebo čas... Máme ale možnost veřejných vývěsek např. v prodejnách potravin kde chodí nejvíce lidí, kabelové televize, vlastních internetových serverů. Farář má pro řadu lidí daleko větší vážnost než obejda v modrém... Používaný jazyk pro lidi musí být srozumitelný, ne ty naprosto nepochopitelné bláboly od tiskových, jen aby hlavně nebyl problém!!!! Připodělané vedení za svoje peníze nemusí na svých místech vůbec být.

Aby lidi začali spolupracovat, musí je policie nasrat. To dokáže jednoduše, stačí je informovat o tom, jaký binec je v jejich okolí. Já mám tohle všechno vyzkoušeno z devadesátých let osobně, takže vím o čem mluvím. Než mě to můj vedoucí spolu s ředitelem bez zdůvodnění zakázali. Ono těžko zkousnout, že jsem psal o přestupku odcizeného kola a pátrání po něm, když majitel doložil při oznámení jeho hodnotu na deseti tisíci korun a policie ho dokázala "amortizovat" na dva, že?

Hospody a nálevny všeho druhu: násilná TČ a vandalismus vychází až velmi často z nalívání osobám, co to nezvládají, na to máme zákon, nedostanou prostě napít. Nevěřili byste, jak tohle hostinští uvítají, vy jste ten zlý, hostinský darebovi spolehlivě nenaleje. Dareba u vás bude škemrat... My máme klid, hostinský tržby, když mu tam někdo dělá binec, nemá kšeft. Jak prosté.
Kontroly všech hospod a KO na všechny KZO a neznámé osoby, kdo byl obsluha a důvěrníky. Ti vám druhý den spolehlivě řeknou kdo a s kým a kdy odešel... jakém stavu... Z toho se pak prima vaří. Jenže ono je to jinak - když to uděláte dobře, není proč vařit.
Když ještě KZO do očí sdělíte, že si je pohlídáte, že dneska mu pšenka nepokvete, máte do rána klid.
S kolegou jsme takto provedli přes padesát nočních, kdy jsme se vysrali na KB a DBA a ani jednu takovou noční jsme neměli žádnou vloupačku, výtržnost, nic. Spoustu KO, ale víc v podstatě nic. Bez výsledku? Pro bolšáně ano. Vedoucímu jsme se to ani neodvážili říct, aby nám to nezatrhnul.
Na KB si můžou ti blbci, co nechápou, že máme mobily nebo vysílačky, postavit lepenkové panáky, ne chlapy s maturitou.

Policista má být ten, co tvoří a myslí samostatně. Teď si každý v hlavě proberte, kdy se po vás něco takového chce?

No nikdy, máte jenom dělat čárky a objasňovat to, co se nepodařilo shodit do přestupků.

Ty moje postupy měly ještě spousty detailů, ale můj příspěvek je už strašně dlouhý... Jinak samozřejmě vše co jsem "vymyslel" a realizoval není nic nového, jenom Bratrstvo bolševické pracky to nechápe ani ho to nezajímá a když to zjistí, tak vám to zatrhne.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 13:41:03 30. 05. 2010
default.png
S mnoha příspěvky se tu dá souhlasit. Nicméně můj názor na funkci policie je takový, že není možné jakkoliv zlepšit práci policie pouze změnou policie. Celý problém je třeba brát globálně. Tedy pokud chci působit např. na snížení nápadu tč v oblasti vykradených aut, musím začít u toho kdo se jich nejčastěji dopouští. A to jsou samozřejmě narkomani. Takže chci-li snížit jejich účast na krádežích musím jim vzít důvod, aby je prováděli. Toto se dá provést pouze tak, že je buď zbavím závislosti nebo separuji. S tím, ale policie neudělá nic, a proto je třeba změnit legislativu (pro soudy a zdravotnictví), aby bylo možno takové lidi poslat na dlouhodobé léčení i bez jejich souhlasu, ale pozor tuto léčbu neopakovat více jak 2x. Jistě všichni víte, že pokud u narkomana léčba nepomůže ani podruhé nepomůže nikdy. Proto pokud dotyčný bude i po druhé šanci pokračovat v užívání drog bude na něj již nahlíženo jako na zločince a bude separován na delší dobu a již na něj nelze pohlížet jako na nemocného (jak to dnes bývá), ale jako kteréhokoliv jiného recidivistu.

Co se týká prevence, tak si nemyslím, že by bylo nejlepší úplně ji odstřihnout od policie, protože například pro mladé lidi a děti je rozdíl jestli je před něčím varuje policista v uniformě nebo někdo ve vyšívaném svetru. Nicméně práce těchto lidí se musí úplně změnit. Dnes většina preventistů nedělá prakticky nic a jen sedí v kanceláři bere výplatu a dělá vše proto, aby si jich nikdo nevšiml nebo něco nechtěl. Nebo nemají vůbec ponětí o policejní práci (protože nikdy nesloužili) nebo zákonech a jsou pak lidem pro smích, když se jich na nějaké akci někdo zeptá na něco jiného než mají napsáno na papíře.

Co se týká byrokracie a papírování u policie tak tu začal snižovat tuším Ruml v 95 roce a od té doby je o 400% větší. Problémem je, že policie je stále někde v roce 1985 a veškeré vymoženosti 21. století používá stále paralelně s 20. stoletím. Nicméně se tomu ani nedivím, protože u policie neexistuje starý dobrý selský rozum. Vše se tu dělá jen na oko, aby byla ve statistice čárka a dali jsme např. EU počet čárek který chce, ale aby nebylo nutné něco měnit.

Z toho my osobně vyplývá jediná věc, která je za toto vše odpovědná. A to je úmysl. Prostě nefunkční policie, byť vykazuje různou výslednost v podstatě nevyšetří nic co politici nechtějí aby vyřešila. A o to jde asi nejvíce odtrhnout policii od politiky a to se ještě nikomu nepodařilo a bojím se, že ani nepodaří.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 20:49:37 26. 05. 2010
Danik.jpg
Jo, já bych se také nehádal s takovou kapacitou :) - prý spadající MOP, jaká skromnost - napiš celá Praha mě zná :) Chvíli jsem myslel, že si píšu s bratrem a z toho plynul ten lehce konfliktní podtón mého příspěvku. Jinak souhlasím, jen prostě bylo třeba naplno zmínit i tu druhou stranu.

Jinak si také myslím, žes měl štěstí na vedoucího. Můj současnej vedoucí by mě po třetí stížnosti odeslal na přilehlou vesnici, kde bych měl vlastní filiálku našeho OOP II. typu.

Co už nesouvisí - dneska jsem přesně dostal pod ocas za to, že si kolegové z SKPV nedali tu práci mi říct, že realizují můj spis a já pak byl se svým lehce prázdným spisem za vola. Že sem měl všechno udělaný, jen né v ETŘ mi bylo prd platný. Jinak práci zdar.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STARSKY 22:29:45 25. 05. 2010
Starsky.jpg
Re DANIK a Jarda. O tom co jste oba napsali se samozřejmě nepřu. Souhlasím s tím, že MOP je vytížené na maximum co jde. Jen chci ale zmínit, že je důležité naučit se rozlišit co má a co nemá prioritu. Je to o přístupu k lidem. Jako zesílení jsem ohledával auto a jak uvádíš samozřejmě si majitel stěžoval že jsem přijel po hodině a dalších dvacet minut i trvalo auto. Tvrdil mě, že si to chce rozmyslet a hlásit to nechce. Jasně jsem u odpověděl že o tom sepíšu UZ, který zašlu na pojištovnu. Věř nebo ne ale rychle se uklidnil protože si moc dobře uvědomil že v takovém případě by mu pojištovna nic neuhradila, nebot toto je dále upraveno pojistnými smlouvami. Takže asi tak :) Je potřeba přemýšlet jak občanovi vysvětlit že mám nejen právo na to aby byl jeho případ zpracován ale má také povinnosti, když už tedy něco žádá. A co se týče stížností??? Těch na mě za ty roky přišly mraky a nikdy mne nikdo nepotrestal protože jsem vždy dodržoval služební předpisy. Nevím jak kdo má zkušenost ale nikdy mi za ty roky až na jednoho velitele v jednom případě nepotrestal nikdo za poctivý přístup k práci. K informaci o vzdělání na SKPV mohu jen sdělit že okolo mne se to hemží samým por. z BC z kde jaké hnojárny a švindl vysoký a výsledky nikdy ba dokonce ještě dělají ostudu svou neprofesionalitou a blbostí. To jsou děti Langerovi nové doby ale s tím nic nenaděláme. K případu z Prahy 5 o znásilnění tak mohu uvést že jsem se s tímto také několikrát setkal a dokonce jsem se snažil tuto věc vyřešit. Vím že někteří vyšetřovatelé výjezdu si věc ujednoduší nedostatečnou kvalifikací TČ neboť raději volí snaží variantu sdělení obvinění pro např. omezování os. sv. či věc řeší jako vydírání, jelikož si řeknou že jsou za tyto skutky stejné sazby a obajsnění je tedy důkazně snaží, ale osobně si myslím že toto je samozřejmě špatně. Abych nezapomněl na připomínku že se to stejně policisté z obvodu nedozví tj. jak dopadl ten či onen případ, tak to je samozřejmě chyba !
Je to nesystémové řešení a je to špatně že se to policisté nedozví jelikož není zpětná vazba. Toto je dále i chyba v samotném vedení MOP a jejich podpory a spolupráce z SKPV. Konkrétně mě a mého partáka znají všichni policisté sloužící na MOP které pod mne spadají a vědí že jím vždy dám vědět když si beru spis do realizace a dále nemám problém napsat návrh na odměnu či je pochválit u vedení MOP, když se jim něco povede. Je to zkrátka o komunikaci. Dokonce se ani netajím s tím, že cca 30 až 40 % pachatelů které zrealizuji mám díky poznatkům od policistům z MOP či OHS, se kterými si troufnu říci mám velice nadstandardní vztahy a díky tomuto si vycházíme vstříc. Snad drazí kolegové pochopíte že si vůbec neztěžuji na práci MOP jen chci poukázat na to že od 1 republiky byl základ policejní práce zadokumentovat, z těmi informacemi pracovat na ulici a ty pak využít a zavřít. Kvalitní dokumentace ulehčí práci později a usnadní práci těm co to pak dále dostanou do ruky. Neříkám že to tak dělají a věří tomuto všichni. Já osobně věřím a doufám že tento názor nezměním. Dobrou noc.

Ps. pro Lukáše nelze spis na vloupání do vozidla snížit z 60 stran na méně. Musíš si uvědomit že část spisu musí na OSZ apod. není to jen o policii !!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 18:59:26 25. 05. 2010
Lukas Heinz.jpg
Re Starský a Daník.

Na vašich příspěvcích lze vidět, že každá mince má dvě strany. Na jedné straně je snaha mít vše zadokumentováno pro využítí jednotlivých složek Policie ČR, které s těmito informacemi pracují, na druhé straně obrovská administrativní vytíženost Odvodních a Místních oddělení.

Jsem přesvědčený, že by nebylo složité odbourat určité administrativní úkony. Když sdělím běžnému občanovi, že standardně ma spis na vloupání do vozidla na konci své cesty 60 a více stran, padá do kolen.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 14:01:03 25. 05. 2010
default.png
STARSKY: ano a prave nejaky chytry clovek z prislusneho utvaru SKPV (nazev vsichni vime, ze) tvrdil, ze dohledat lze pouze pausal, u predplacenky to neni technicky mozne... Sepsalo se to samozrejme na OOP, ale z toho skpv se ozval kdyz to odkladal.

- i kdyz puvodne byl cil ziskat jen razitko pro operatora, aby se nemuselo platit vystaveni duplikatu simky, tak po tom technickym zduvodneni, proc telefon nelze nalezt jsem spis mel pocit, ze misto aby nekdo neco udelal, tak se radeji bude pet minut do telefonu vymlouvat. Doufam, ze to byly vymluvy a ze tomu sam neveril. Kdyby jen prisel papir, ze pripad byl odlozen, tak ho bez mrknuti oka vyhodim, protoze jsem ani nic jineho necekal.

Pak se div, ze kdyz nas "klient" vidi podobny pristup, tak v pripade kdy to razitko od PCR nepotrebuje, ze radeji ozeli navigaci za 8000,- nez by to sel oznamit.

P.S. kdyz pracujes na SKPV- je potreba pro praci na skpv na financni, pocitacovou apod. kriminalitu odborne vzdelani v prislusnem oboru, popr. praxe v oboru, nebo staci jen jakykoliv vs titul?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 12:19:05 25. 05. 2010
Danik.jpg
A vono je třeba zmínit i C. A C je, že vzhledem ke zbytečnému administrativnímu zatížení, o ktérém se tady bavíme, je velmi obtížné mít motivaci a snahu něco dále dělat. Takže bychom se mohli bavit o tom, že když něco objasní milé SKPV, tak místňák ani obvoďák se to nedozví - čili jen vytváří papíry a v duchu ví, že je to s odpuštěním k hovnu. Sám říkáš, že objasníš jednou za čas šńůru a to hlavně proto, že je ti práce koníčkem. Ale i na malém MOP nabíráš takové vybrané auta 3 až 5 denně. Což znamená jen tak zhruba 100(nejspíš víc) denně na Prahu. Kolik z toho se objasní? A ty lidi to vydí, tudíž ví, že 90% jejich práce je k ničemu a to je velmi demotivující (dělal jsem to a říkával jsem tomu, že jsme dokumentační firma). A tohle je sice šlendrián základních útvarů, ale šlendrián logicky jednoduše zdůvodnitelnej a úplně mě překvapuje, že jestli jsi dělal na vytíženém MOP, že ti to není jasné. Když jsem se totiž na jednom vloupaném vozidle moc dlouho zdržoval, tak jiné už čekalo, čekal poškozený a rostla jeho nasranost. S tou rostla šance, že si bude stěžovat minimálně v lepším případě mému šéfovi. Asi oba tušíme, jak by se vedlo poldíkovi, který by nasbíral pro svou poctivou práci 2 až 3 takové stížnosti za měsíc? A jsme zpět u toho. Snížit administartivu, víc lidí z teplých kanclů do ulic a PŘESNĚ jak říkáš, osobní poctivost vůči té práci. Ale v současném systému je to moc těžké.

K tomu KSU, trošku zapomínáš, že tak 80% lidí, tyhle čísla vůbec neví, krabice neschovává atd. Sám sem rozdal hromady navštívenek - podívejte se doma, najděte to číslo - tím se ta šance ohromně zvětšuje atd. Výsledek tak 2 z 10.

A k tomu šlendriánu - jednou jsem dojel na místo pokusu o znásilnění naše 158 tam sundalala ukrajince z holky, táhl jí z Anděla k Mövenpicku do parku, kde se jí pokusil znásilnit - byla pomočená a v těžkém šoku. Když jsem se dozvěděl, že na místo dojel nejmenovaný vyšetřovatel z P5 a celou záležitost na místě rozchodil, chtělo se mi zvracet. A to si na něj dali kluci i stížnost. Výsledek 0.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHNYJFK 09:55:09 25. 05. 2010
johnyjfk.jpg
STARSKY [2010-05-24 22:15:59]:

naprosto s Tebou kolego souhlasím taková je REALITA :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 00:14:42 25. 05. 2010
Lukas Heinz.jpg
Re Starský

Z části máš pravdu. Nicméně víš, že spousta agendy se vytváří jen pro statistiku nebo ze setrvačnosti. Musí ve světě existovat model, který je efektivnější než to naše nekonečné papírování.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio