Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Vrakoviště: Test teleskopických obušků a jejich nástavců (REDAKCE)

Vrakoviště: Test teleskopických obušků a jejich nástavců

Foto: TILIUS, o.s.

Jakožto dlouholetý nositel teleskopického obušku od firmy ESP jsem si chtěl vyzkoušet jak obstojí produkty této firmy v souboji se sklem automobilů a jak platný pomocník je teleskop proti pachatelům uzamčeným ve vozidle. Firma ESP dodala ještě pár zajímavých novinek a prototypů ze světa teleskopických obušků a jejich nástavců - souboje s automobily mohly tedy začít.

Autor: Ondřej Skalník
Publikováno: 23. 06. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 09:14:49 25. 06. 2010
default.png
for Jarda.. u nás na okrese jsou už nové Matry... stejný systém, jen vysílačka je "lepší". Jestli víš, jak vypadala Nokia 5110, tak si k tomu přidej o pár cm delší anténu, pár mm na výšku a jsi skoro na nové Matře .-) Funkce se "ladí" na barevném displayi. Výdrž má určitě o dost větší, používal jsme ji min 10hod a baterka se ani nezapotila. Možná to bude tím, že byla nová. To je bohužel obecný problém starých Mater, že jakákoliv baterie, která se tam dala jako nová, byla vlastně ze skladu, kde ležela několik let (desítek měsíců).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 07:58:12 25. 06. 2010
default.png
Appalacio: kdyz mi tu mame jen skvele stroje matra easy, popr. smartky. A na ty se mi zda to pouzdro moc siroke. Tak jsem si rikal, ze treba uz nekde maji neco lepsiho... protoze ta matra easy ani s novou baterkou nevydrzi celou smenu na prijmu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 22:42:13 24. 06. 2010
default.png
Doplním, že obecně je opravdu lepší "tlouct" do skla, spíše někde na okraji. Jde o pružnost skla, zejména těch bezpečnostních či automobilových, kdy směrem k pevnému okraji sklo méně pruží a "lépe" se rozbíjí. Pokud má člověk po ruce jen teleskop bez nástavce, doporučuji jednu "fičuru". Použijte klíče, či obdobný ostrý předmět a rýpněte do skla kříž, několik čar, kruh atd.. Narušíte povrchovou strukturu a napětí a sklo se lépe prolamuje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 22:38:08 24. 06. 2010
default.png
for Jarda.. je to pro klasickou policejní Matru.-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAPESNICK 14:18:02 24. 06. 2010
default.png
APPALACIO [2010-06-24 10:29:14]:
Přesně jak píšeš, je to o té hraně. Jednu dobu se poblíž vybraných aut nacházely kousky porcelánových pojistek vážících pár gramů a okno se s nimi dá vybít poměrně snadno.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 10:29:14 24. 06. 2010
default.png
Musím nesouhlasit s pisatelem a jeho tvrzením "Co řeší problém nedostatečné dopadové energie na konci obušku je náš první testovaný nástavec - biják na rozbíjení skel". Není to apriori hmotnost a těžiště, ale ostrá hrana nástavce, co především rozbíjí sklo. Osobně má zkušenost, že např. boční sklo automobilu nerozbijete ani přímím úderem kladiva, pokud jde na plocho a tam je těžiště taky na konci.. druhý extrém, který potvrzuje co píšu je ten, že vám i přední sklo rozbije drobný kamínek.. tedy, ne hmotnosti, ale hrana .-))) jinak je článek hezký.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 16:46:02 23. 06. 2010
default.png
pekny clanek

Mel bych jeden off topic dotaz. Na ctvrte fotce ten pruhledny obal vlevo na hrudi (na srdci) je predpokladam na vysilacku. Nejak si, nic z toho co znam, nedokazu do toho vlozit. Co pouzivate za typ?

P.S. Snad nezadam vyzradit statni tajemstvi :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 11:03:28 23. 06. 2010
Lukas Heinz.jpg
Skvělý článek Ondro, ale že sis dal načas :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio