Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Šáhnou nám na peníze??

ODS, TOP09 a Věci Veřejné jak se postupem času ukazuje, chcou šetřit všude kde se dá. Od snížení "socek", zrušení porodného,zvýšení daní atd... Tak se ptám, šáhnou nám na to málo co obyčejní policajti jěště mají? To že není na benzín na denní máme všechny hlídky pěší a jen v případu nápadu se vypisuje auto jsem překousl...Ale co asi už mě opravdu na°sere, jak mi vemou část toho ne moc velkého co mě motivuje k lepší práci. Váš názor? Pište....
SCOOP :: Datum založení: 12. 06. 2010 :: celkem 18 komentářů

Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PECA 12:14:02 24. 08. 2010
Peca.jpg
www.veciverejne.cz/program-vv-bezpecnost.html
POLICIE
Strana Věci veřejné si je vědoma nezastupitelné role Policie České republiky v oblasti vnitřní bezpečnosti, jelikož bezpečnost a respekt k právu zajistí pouze a jedině kvalitní a profesionální policisté hrdí na svoji práci, a proto prosazuje:
§ Zpracování jasného jednotného postupu práce policie a jejích úkolů.
§ Zvyšování vzdělání policistů a v souvislosti s tím i jejich platů – další vzdělávání i na odborných školeních na Školních policejních střediscích. Dnes vzhledem k masovému náboru školení téměř neprobíhají.
§ Zlepšení vybavení policistů – veškeré nákupy materiálů, výstroje a výzbroje provádět až po odzkoušení v praxi policisty a centrálním nákupem (společně i pro další bezpečnostní složky – není důvod, aby policisté měli zbraně od jiného dovozce než vojáci, tím dojde k velkým finančním úsporám).
§ Provedení ekonomického auditu – zaměření na investice (opravy, údržby, nové výstavby, pronájmy) a rozdělování nenárokových složek platu (odměn).
§ Snížení počtu řídících policejních úředníků a jejich přesunutí do ulic.
§ Zefektivnění práce policistů v terénu zjednodušením dokumentace.
§ Spravedlivý trest a zrychlení stíhání policistů, kteří spáchali trestný čin. Naproti tomu v případě nespravedlivého nařčení zajištění právní ochrany pro každého policistu.
§ Úzké propojení, spolupráce a jasné rozdělení pravomocí obecní (městské) policie s Policií ČR, aby nedocházelo k zbytečnému překrývání činností. Zavedení společných výcviků a akcí. Zavedení jednoho operačním střediskem pro MP i PČR, rozhodnutí o nasazení jednotlivých složek bude na operačním důstojníkovi.
§ V obcích nad sto tisíc obyvatel zřízení Metropolitní policie, která by byla tvořena příslušníky pořádkové, dopravní a železniční policie (ti budou vyjmuti z Policie ČR a tedy i z IZS) a příslušníky městské policie. Sloučená metropolitní policie může ušetřit až o desítky milionů ročně. Primární však je zvýšení kvality: aby ubylo trestných činů, vzrostla jejich objasněnost, a aby se občané cítili bezpečněji.
§ Nezbytnost vzniku dalších kontrolních orgánů – kromě aktuálního policejního, rezortního (Inspekce policie) také mezirezortních (vládních) a parlamentních (zejména pro oblasti kontroly dodržování zákonů policisty, dodržování lidských práv).
§ Důraz na rozvoj kamerového monitorovacího systému a jeho využívání v praxi, čímž se výrazně posílí akceschopnost policie.
§ Zavedení kamerového systému v krizových oblastech, zvážit jeho zavedení i do městské dopravy (i autobusy, tramvaje) po vzoru evropských metropolí (př. Paříž) pro snížení kriminality.
§ Znovuobnovení finanční policie.

Tak a můžeme si pomalu odškrtávat :)
Nejvíc nás pobavilo, že se nejprve jednalo o snížení mzdy policistům, hasičům etc. a dalším bodem jednání mělo být téma korupce a boji proti ní samé. Jedno druhé zcela logicky popírá...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHNNYK 17:06:08 21. 08. 2010
default.png
PECA [2010-08-11 19:01:59]: myslím, že je vhodný ještě doplnit paragraf e)z důvodu české vlády nelze zákrok provést :o))
a věř mi, že vztek ve mě není...spíš lítost z toho, co se děje a nikdo s tím nic nedělá...až se bude prát hospoda, tak to udělám, že si napíšu majitele s poučením ať přijde nahlásit škody a pak se to odloží na NP...věř mi, že tohle je nejlepší cesta...bohužel....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PECA 19:01:59 11. 08. 2010
Peca.jpg
for johnnyk - zákon o PČR § 10 Iniciativa :)
(4) Policista nemá povinnost provést úkon nebo
jiné opatření, jestliže
.........
c) k provedení úkonu nebo jiného opatření nebyl odborně
vyškolen nebo vycvičen a povaha úkonu
nebo jiného opatření takové vyškolení nebo vycvičení
vyžaduje, nebo
d) je zřejmé, že nemůže úkon nebo jiné opatření
úspěšně dokončit.
Jako nedávno u nás, hlídka - "Pere se to tedy a je to celkem dost lidí, můžeš mi poslat posily?" Operátor :"Nemám koho..."
Takže co zmůžeš, koukat na to leda z dálky a dělat si poznámky anebo jít do toho úrááá prsama, protože nějaký odebraný rizikáč tě přece nemůže zastavit. Stačí si představit fotku Kalouska a zlikviduješ celou hospu vlastníma rukama, to mi věř :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHNNYK 15:39:51 11. 08. 2010
default.png
Zdravím kolegy, já jenom, že se nám zvedla kriminalita v obvodě o několik výrazných procent, jelikož mi jako jednotlivý příslušníci s tím nemůžeme nic udělat nezbývá než se pomalu začít starat pouze o bezpečnost své rodiny a ostatních přátel a zbytek nechat světu, jelikož jestli zavedou z důvodu přehodnocení nízké kriminality nižší rizikový příplatek, tak až dostanu oznámení o vraždě, střelbě, rvačce tak argumentuju tím, že na to nejsem ohodnocen. (ve skutečnosti asi bych to neudělal, jelikož by se inspekce na mě hezky svezla, ale argument to je nebo alespoň důvod k tomu služební zákrok omezit na nezbytné úkony)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NENAZRANEJ 20:31:52 07. 08. 2010
default.png
Otázkou je proč je najednou všude krize a v naší zemi se opakuje stejný scénář jako před nedávnem na Slovensku. Asi to bude z vyších míst než je ČR a úkolem jedna, který tyto místa vydali je šetřiti. Peníze které se mohli nyní hodit, rozházeli prohnilí úředníci státu a jejich poboček a já se ptám, proč mám za tyto zloděje odnést kus trestu. ŠETŘIT MÁ VLÁDNÍ ÚŘEDNICTVO, KTERÉ NÁS DO TÉTO SITUACE DOSTALO.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NENAZRANEJ 20:31:50 07. 08. 2010
default.png
Otázkou je proč je najednou všude krize a v naší zemi se opakuje stejný scénář jako před nedávnem na Slovensku. Asi to bude z vyších míst než je ČR a úkolem jedna, který tyto místa vydali je šetřiti. Peníze které se mohli nyní hodit, rozházeli prohnilí úředníci státu a jejich poboček a já se ptám, proč mám za tyto zloděje odnést kus trestu. ŠETŘIT MÁ VLÁDNÍ ÚŘEDNICTVO, KTERÉ NÁS DO TÉTO SITUACE DOSTALO.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HELMUT 15:08:07 06. 08. 2010
default.png
Pan John chce propouštět policisty. Policie ČR je tu od toho aby bděla nad vnitřní bezpečností státu. tento kašpar a lidé, kteří jsou ve vládě s ním, bezpečnost státu přímo ohrožují. Proč chodit do ulic, pojďme plnit svou povinnost, tito lidé musí jít nejen z úřadů, ale sedět. My jako policisté bychom se a to i za použití nutného násilí měli postarat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MIRAN 11:06:27 06. 08. 2010
default.png
no myslim si ze k tomu to dotazu uz toho vite docela dost, nejen ze seberou deset procent,ale jeste budou snizovat stavy. Prijde mi to uplne zcestne - vubec se domnivam ze se ted nachazim v dobe kdy se vse stavi uplne na hlavu. Jedna kamaradka rikala ze jeji babicka rikavala ze se svet v prdel obraci - ta zena mela pravdu! Kdyz se oslavuji lidi kteri vykonali v teto zemi v dobe miru nekolik loupeznych vrazd a nakonec rekli ze se jednalo o odboj, kdyz se dava prostor jejich sestre,ale neposadi se proti ni i pozustali po obetech jejich bratru, kdyz ministr vnitra schvaluze loupeznou vrazdu, kdyz se nataci filmy o Kajinkovi ze ktereho se rovnez dela hrdina - no co si mam potom myslet o zakonnosti v teto zemi? Uvnitr mne krici svedomi - proc se neobjevi oficialni vysetrovaci spis z cinnosti bri Masinu a jejich udajne odbojove skupiny, proc se nemluvi o tom ze byl jeden z Masinu v kriminale uz coby dvacetilety, proc nereknou tem co veri v jejich hrdinstvi, ze si z uloupenych penez koupili nabytek ci motorku atd atd. mnoho otazek - jen jedno je jiste neni o to ze strany medii zajem - jednou se tady nekdo priklonil k tomu ze jsou hrdinove tak proc to kazit pravdou ze? Nekde jsem slysel o tom ze policie ma byt apoliticka - no asi ve sve praci ano - ale jak mam potom roumet tomu, kdyz pan ministr rekne verejne - nebude ve vedeni komunista ... a pak se opravi a rekne ... proste dame si tam svoje lidi - svoje mysleno se stejnym politickym nazorem. Odpolitizovani policie uz tedy neplati? Pan ministr se chova stale vic jako investigativni novinar nez jako ministr vnitra - proc komentuje udalosti kolem Kajinka - vzdyt on sam nahrava tomu ze se bude vytvaret snaha o to ohnout pravo a zakon - prestoze bude celou dobu tvrdit ze naopak chce aby bylo spravedlnosti ucineno za dost! Vlastne jen stale pokracuje ve sve praci ... Na vlastni oci! vzdy jsem si vazil lidi profesionalu - ale od pana Johna jsem se mimo jine pred minulymi komunalnimi volbami dozvedel ze ma byt udajne zavrazden pan Kubice - a co byla pravda? kde je jejich svedek ktery mel onu vrazdu provest? Proc mam ja a moji blizci doplacet na to, ze ti co jsou uz cela leta ve vysoke politice rozhazeli nehospodarne nase prostredky tak ze je dnes bilionovy dluh! Jedni to svadi na druhe - ale podivejte se do grafu http://cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A1tn%C3%AD_rozpo%C4%8Det_%C4%8Ceska#P.C5.99ehled_bilanc... ... je to vazne smutne tohle vsechno sledovat a predpovedet si vysledek toho vseho! zpomaleni ekonomickeho rustu, zvyseni nezamestnanosti, a dalsi propad - do budoucna snizovani populace a stale vetsi problem ve financovani duchodcu ..../// inu vratim se zpet k one pocatecni otazce a odpovim jednoduchym - |ANO"! o tom nepochybujte - stejne tak sledujte vyvoj u nich samotnych prvni vykrik byl z VV 20% snizit platy ustavnich cinitelu, druhy po volbach byl 10% shodli se vsak jen na 5% a po novem roce se jim zvalorizuji platy - alespon si myslim ze to tak je ---ale nejak se o tom nemluvi! /// jinak se omlouvam ze jsem do toho naimplantoval i politiku,ale ona je tim co zde vytvari situaci v jake se nalezame! - to si doufam uvedomuje kazdy!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JONESIX 20:44:57 19. 07. 2010
default.png
for Fesox
Fesofe nevím kde jsi v Praze sloužil, ale co já si za devět let služby v Praze pamatuji, tak se šetřilo PHM vždycky, nepamatuji, že by se min. od prázdnin už šetřilo PHM, taky pamatuji, kdy jsem jako zesílení po obvodě běhal s kufrem po. technika, foťákem a deskama na psaní chodil a zpracovával v terénu nápad. Jeden čas jsme chodili i na l 158 pěšky :-), takže to bude možná i o vedení MOP. Dokonce mi nedávno i kolega vyšetřovatel vyprávěl jak v roce 2003-2005 nebylo na papír a museli si kupovat svůj, aby měli na co tisknout spisy, takže nevím, kde jsi sloužil, ale je to určitě jak kde.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 18:56:05 19. 07. 2010
Andras.jpg
FESOF:
Limity v Praze byly, zhruba 5-6 let zpět. 30 km na službu. Platilo to i pro nehodáře. PMJ stáli celý den na určených kontaktních místech, a vyjížděli jen na tísně. Od té doby se občas zaváděli jen útvar od útvaru, na pokyn vedoucích. Nyní máme např. na mém útvaru nařízeno od vedoucícho šetřit kolometry, jsou zavedena kontaktní místa, kde se musí stát, a celkově omezen hlídkový výkon na ulici.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio