Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Boty do roboty (REDAKCE)

Boty do roboty
Magnum professional
Foto: LH

Někdo nosí rád sandály, někdo i s ponožkami :-D Někdo rád sportovní obuv, jiný zase eleganci. Nejtěžší je ale vybrat si pracovní boty. U policistů to platí dvojnásob. Policista potřebuje boty do terénu i na šlapání chodníku. Musí se v nich dobře řídit, ale zároveň musí chránit nohy před zraněním. Jednoduše policejní boty musí být malý zázrak

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 01. 10. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CHIP 20:07:01 02. 10. 2010
Chip.jpg
Nehořlavé? Opravdu? Myslíte ty goratexové kanady od Prabosu? Teda kombinézy a kukly jsou skutečně nehořlavé, z nomexu, ale v životě jsem neslyšel o nehořlavých botách:-) Jsou to naprosto obyčejné goratexové kanady. Stejné používá i armáda. (jedny mám armádní, druhé od PČR a liší se jen přejímací značkou.) Nejsou špatné a docela dost vydrží, ale ve srovnání s Matterhornama, co jsem měl dřív, jsou dost těžký. Nafasovat ano, ale za 4700, se dají sehnat daleko lepší boty. PS. Řídit se v nich dá docela ok, jen si na to člověk musí zvyknout.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 15:31:09 02. 10. 2010
martoo.jpg
X1-RAY [2010-10-02 13:57:34]:

Hele to nevim.. Až půjdu do práce, zeptám se kluků z PJ. Pak to sem napíšu..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 13:57:34 02. 10. 2010
default.png
MARTOO [2010-10-02 11:35:32]:
mimochodem nezjistil někdo co je to značku a model? myslím ty kanady pro PJ

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 11:35:32 02. 10. 2010
martoo.jpg
Z nafasovaných kanad ujde polní verze.. Boty mají slušnou kvalitu, dobře se v nich řídí, ale horší je to s pevností nohy.. Nedá se pořádně utáhnout tkaničkami..

Nejlepší je nehořlavá verze kanad, kterou fasuje PJ. Kluci si je moc chválí. Bohužel pro nás mimo PJ je nedostupná a pokud si je chce někdo opatřit za vlastní, musí si připravit 4.700,- Kč. Jediné, na co si stěžovali, že se v nich hůře řídí auto.

Jinak sám celých 1,5 roku nosím polní kanady US Jungle a nedám na ně dopustit. Kvalitní pevná kůže, vyztužená špička, supr drží nohu, auto se v nich řídí líp jak v teniskách. Zatím jsou bez jediného poškození. A to už zažili oheň, ostnatý drát, sklo atd..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu P_H 22:18:03 30. 09. 2010
default.png
ale jinak ty Magnumy jsou vcelku pohodlný, rozhodně nikde na kotníkách netlačí, rychle vyschnou vložky z bot atd..

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu P_H 22:16:58 30. 09. 2010
default.png
ANDRAS [2010-09-30 20:16:49]:

no já jsem si před 4 roky pořídil Magnum Response II viz: http://www.magnum-eshop.cz/magnum-boty-obuv/eshop/1-1-Boty-MAGNUM/0/5/8-MAGNUM-Response-II...
noha v nich taky "plave", mají pevnější tu přední část boty a tkaničky to neutáhnou. Ať si do nich vezmu jakýkoliv ponožky, tak je mám také skoro mokré, dost propocené a smradlavé :-( Dále se mi u nich neustále rozlepují špičky na obou botách :-(
Polobotky nenosím vůbec, radši si vezmu tyhle magnumy
Kanady nosím, mám verzi s Thinsulate. V těch si mi nohy tak nepotí, ale na nošení mi příjemný teda nejsou. Nemůžu nějak to správné utažení tkaniček :-(
Goretexy nafasuju ve výstrojáku ? Nemá je náhodou jenom PJ ?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu J-WAYNE 22:13:00 30. 09. 2010
J.Wayne.jpg
Já osobně mám starý model Hi-tec midnite plus, kotníkové ( http://www.bobsarmysurplus.com/boots/hitec_midnite.JPG ) a skutečně u těchto ještě úplně nevychytali odvod potu, ten se vsákne do vložky.. takže během šichty minimálně jednou suším vložku na topení.. :) mám je 3 roky a spokojenost.. skutečně chůze v nich je super.. je to takový kompromis.. dají se nosit v civilu, k šeďákům i čerňákům... mám nohu 9 a velikost boty je UK9, EUR 43, 273,96mm a perfektně sedí, nic netlačí.. ani ve špičce kde mám u spousty bot problém.. :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 21:03:12 30. 09. 2010
Lukas Heinz.jpg
ULICNIK [2010-09-30 20:51:24]:

No jsem taky územák. Doporučuji něco z měkké kůže nebo kombinaci umělých tkanin a kůže. Doporučuju prohlédnout si pořádně vnitřek obuvi. Mnoho výrobců si nechá záležet na vnějším vzhledu ale odbude vnitřek, což je ta nejdůležitější část boty, která dělá právě botu pohodlnou. Pokud jsou vystélky v ohybech precizně oddělený šitím a tvoří jednotlivé oddělené polštářky, bude se v obuvi pravděpodobně chodit pohodlně. pokud je vnitřek naomak hrubý a jednolity jako kdyby v botě byla všita ruská válenka nebo fusekle z hrubé tkaniny, bude noha v botě lítat a jakožto územák si zaděláváš na pořádné puchýře.

Tato recenze byla zaměřena na poldy, kteří šlapou chodník jako já a jen semo tamo se svezou v autě. Pokud máš chodit velkou část dne, jsou pohodlné boty základ.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ULICNIK 20:51:24 30. 09. 2010
default.png
Opravdu, policejní boty musí být malý zázrak. S veškerou běžně fasovanou policejní obuvi nejsem spolkojen. Polobotky jsou nevyhovující ve všech směrech. Neprodyšné, tuhé, netvárné a noze nepřizpůsobivé. Kanady, jak již tady bylo popsáno se po několika služebních krocích stávají krokodýlem. Používám ještě gore-texové boty fa. Prabos, které jsou ideální pro službu PMJ, SPJ, prostě pro zákroky. Jako územák na ulici je nevyužiji. A dále, pokud není ošetřována speciálními přípravky, přichází o své vlastnosti. Ale jako jediná je nositelná a drží. Odlehčenou vysokou obuv jsem neměl doposud možnost vyzkoušet, jelikož ve skladech nemají mou velikost.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 20:19:36 30. 09. 2010
Andras.jpg
Ještě bych dodal. První typ bot, který jsem uvedl, je velice vhodný pro řízení služebních vozidel, druhý goretexový typ však díky vibramové podrážce přiliš komfortní pro řidiče služebních vozidel není, kvůli snížené citlivosti chodidel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio