Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Boty do roboty (REDAKCE)

Boty do roboty
Magnum professional
Foto: LH

Někdo nosí rád sandály, někdo i s ponožkami :-D Někdo rád sportovní obuv, jiný zase eleganci. Nejtěžší je ale vybrat si pracovní boty. U policistů to platí dvojnásob. Policista potřebuje boty do terénu i na šlapání chodníku. Musí se v nich dobře řídit, ale zároveň musí chránit nohy před zraněním. Jednoduše policejní boty musí být malý zázrak

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 01. 10. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ANDRAS 20:16:49 30. 09. 2010
Andras.jpg
Já používám pouze boty fasované, a jsem s jejich užíváním nad míru spokojený. Letní variantu, boty částečně kožené, nad kotníkem s umělými vlákny, nosím každý den. Bota je pohodlná a flexibilní, odolnost mi také přijde na vysoké úrovni. Do zhoršených povětrnostních podmínek, a zimního počasí nosím fasované boty goretex, výrobce si nevybavím. S těmito boty jsem na výsost spokojený. Vibramová podrážka je ideální do chůze v těžkém terénu, a na hlídkovou službu v oblastech, které jsou lemovány kostkami ala kočičí hlava (kdo zažil, ví, o jaké úporné bolesti kloubů a zad jde bez pořádných bot). Boty mají dobré termatické vlastnosti, jsou odolnost. Z počátku jejich užívání jsou ovšem velice tuhé, a člověk si přijde jakoby měl na nohou lyžáky. Po několika dnech nošení je ovšem vše tak jak má být. V těchto botech jsem neměl ani jednou puchýře, či odřené chodidlo.

Jediné výhrady mám k celokoženým "kanadám", které Lukáš uvádí ve svém článku. Nepohodlné, špatné prodyšné vlastnosti. Tvrdá podrážka, a tendence stávat se velmi rychle "zraločími botami".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 18:07:03 30. 09. 2010
Lukas Heinz.jpg
Ja měl ostrými předměty spíše na mysli ostré kameny nebo skleněné střepy. O sekyrce jsem vážně neuvažoval. Té by asi odolala málokterá bota.

Bohužel je to tak, že řadových policistů se nikdo neptá v čem by chtěli chodit. Rozhodují to lidé z kanceláře a to je asi ten největší kámen úrazu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu WILLY 17:52:10 30. 09. 2010
Willy.jpg
K našim "zimním kanadám" mám výhrady, že je neprořízne ostrý předmět. Já jsem je odzkoušel na 2-leté strastiplné pouti po lese. V létě a v zimě jsem v nich šlapal po lese a dělal dřevo na palivo. Vlastnosti bot perfektní. Žádné louže ani ostružiní, suky u kulatiny, nic tyto boty nezničilo. Až, když mi při štípání polen sklouzla sekera se špalku na botu. Ze začátku jsem nic necítil, až poté divné teplo v botě a vlhko. jaké bylo moje překvapení, když jsem měl na noze řeznou ránu a v botě krve jako z "vola". A to mi jenom přejelo ostří sekery po botě. Dneska chodím do lesa jenom v KMM a ve službě šlapu v botách od fa S.W.A.T.
nevýhoda služby u Policie je ta, že můžete svoje boty za 10.000,-Kč, ale když máte mít v -15°C kontrolní bod a nemůžete se pořádně pohybovat, stejně mrznete. Toto vedení asi ještě nepochopilo.
ADD: V zimě bude v kancelářích také zima, když není na topení, tak se budeme asi s nimi na stanovištích střídat...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio