Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Rudolf Urban: neobyčejný osud obyčejného četníka
Rudolf Urban
Foto: Archiv Ondřeje Koláře

Dne 28. října 1918 vznikla první Československá republika a zároveň s ní vzniklo československé četnictvo, čerpající z tradic četnictva rakousko-uherského. O mužích, kteří žárlivě dbali na pořádek a bezpečí v mladém státě, si mohli čtenáři Policisty.cz přečíst už několikrát. Dnes budeme v této tradici pokračovat článkem o výjimečném muži a člověku Rudolfu Urbanovi, jehož příběh nám opět částečně poodhalí, proč jsou dnes - po více jak devadesáti letech - četníci považováni za téměř legendární policejní sbor.

Autor: redakce
Publikováno: 05. 12. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HLAVA22 12:20:19 08. 12. 2010
hlava22.jpg
Čest jeho památce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LIMITUS 15:24:49 06. 12. 2010
default.png
Pěkný příběh, pěkné fotky a navíc důkaz, že k tomu, aby člověk mohl dělat policejní práci dobře, nepotřebuje pět vysokých škol a deset titulů. Všech těhle skutečných policajtů si ohromně vážím.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio