Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Platy policistů v roce 2011
Jaký bude plat policistů v roce 2011?
Foto: redakce

Nové volby, nový ministr vnitra, plánované snižování platů státních zaměstnanců o deset procent a následná reakce v podobě demonstrace odborových svazů. I tak by se dalo z pohledu policistů stručně shrnout dění roku 2010. Co se v roce 2010 plánovalo, stává se od 1. ledna 2011 realitou. Dne 17. prosince 2010 bylo ve sbírce zákonů uveřejněno nařízení vlády č. 374/2010 Sb., které upravuje "platové tabulky" pro rok 2011.

Autor: redakce
Publikováno: 21. 12. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu TONDA 16:40:00 07. 01. 2011
default.png
tak sem koukal na televizi a Jon se tam chlubý jak nakoupily 90 mini kamer za 200 000kč škoda jen že ta samá kamera na aukru stojí 200kč teda bez karty a karta podle velikosti od 200-400kč tak nevím co si o tom mám myslet jestli si dělaj srandu

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOLDA45 12:40:10 07. 01. 2011
default.png
Tak já si myslím,že je jedno kdo kde dělá jestli v Praze nebo mimo toho nápadu přibývá ,protože lidí ve službě ubývá. Nebo se hádat kdo bere víc jestli mi nebo učitelé a podobně nedošlo vám ,že o to jde naší vládě hádat se mezi sebou kdo má o 100 víc co se všichni spojit a něco s tím udělat.
Já jsem u Policie od 97 roku a sebrali mi 2400kč hrubého. Podle výpočetní kalkulačky jdu o 1400kč na čistým dolu ,ale pryč nejdu něak si neumím představit jinou práci a zatím to budu řešit brigádou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAMILIE 19:57:46 06. 01. 2011
default.png
FRANTA-POLIVKA [2011-01-06 03:42:57]: Pěkné a upřímné ... nevím jestli se mám více smát té košili z PETflašek ( velice výstižné ) nebo být smutný z té pravdy co jsi tu napsal.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MYTHOS 19:05:02 06. 01. 2011
mythos.jpg
FESOF [2011-01-06 10:30:42]: Přesně vím o čem mluvíš, ánšto budeme zřejmě ze stejného ÚO :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA-POLIVKA 18:13:59 06. 01. 2011
default.png
No, hádání se o praze neni snad uplně předmětem této diskuzze, tak do toho nebudu zabředávat, to bysme tu psali hodně dlouho koukám...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FESOF 10:30:42 06. 01. 2011
default.png
kluci pražští, vy si zase uvědomte že já když jedu někam na zákrok - rvačka, fyzické napadání, osoba v pátrání apod., tak na okresním OOP jsou na noční jedn dvě, max. tři hlídky a když jedna je někde již vyjetá, takže kolikrát jeden na rvačku na diskotého a hospody jen jedna hlídky, nanejvíš přijede druhá, takže se nám tam vysmějí a začnou napadat i nás, po zavolání posil přijede max. jedna hlídka dopravky, která ale stejně nic nedělá neb se bojí a po dalších asi 50 minutách přijede hlídka z vedlejšího okresu tudíž jsme tam max. 4 hlídky, tj. 8 lidí na třeba celý kulturák - což se již stalo (uvnitř byla napadena první hlídky která na místo přijela, utekla ven a my jsme pak museli čekat venku hodinu a půl než přijela pořádková z Brna ale to už mezitím Ti co napdali hlídky a co se rvali z kulturáku hromadně utekly a my jsem se na ně jen dívali, neb nás bylo 8 a jich asi 60.).
Zatím co když jsem služil v PRaze, sjelo se vždy min. 10 aut a hned byl pořádek. Tady se nám jen smějí do ksichtu. Tak nevím kde je větší riziko. Spíš v Praze je ho víc a je častěji, jenže lepé se eliminuje, než někde na okrese kde je ho mín, ale když nastane je to pak problém. Takže je to tak nějak vyrovnané.
No a kvalita zpracování např. vykradeného auta v Praze je jiná jak našeho, neb tam toho máte tolik, že logicky se s tím nemůžete srát a zjednodušujete si to a vedení to toleruje.
V Praze je víc peněz né ani tak kvůli vyššímu riziku, ale hlavně aby si tam ty lidi udržela, neb průměrný plat v Praze je dalekovyšší než kdekoliv jinde. Takže jestli má Praha větší plat či ne bych neřešil, prostě má a tečka, jinak to ani nejde, nevím kdo by tam dělal pod 20 čistého, já teda ne.
Ja jsem sloužil 3 roky v Praze a 4 roky jsem na okrese na OOP v JMK.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:02:27 06. 01. 2011
default.png
FRANTA-POLIVKA [2011-01-06 03:42:57]: Tak s tím, že v Praze je větší plat četníka díky tomu, že tam máte v rajonech větší bordel a nikdo tudíž nedělá prevenci, není rozhodně OK. OK by bylo, kdybyste měli ten plat nižší. Lidi nezajímá, kolikrát více je kolem nich bince, ale kolikrát méně. Neberme teď, za co řadový může a nemůže. Ale platit poldu podle toho, že bere tím více peněz, čím větší má bordel v rajonu, je zvrhlost. Ryba samo smrdí od hlavy, managerům bych tam posbíral i jejich boty za to, jak svou práce dlouhodobě těžce nezvládají - nejsou schopni udržet lidi (protože Praha na odměny a osobní musí mít prachy úplně jinší než venkov) protože si odměny rozdávají mezi sebou a nemají pak nic řadovým, ale rizikový příplatek zrušit a nahradit plně příplatkem jiným, který by odrážel klid v rajónu. Ale ne čárečkový, jak jistě některé čárkomany neschopné uvažovat jinak než o zatloukání oznámených věcí, napadne.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA-POLIVKA 03:42:57 06. 01. 2011
default.png
Tak předně, hádat se, jestli maj mít učitelé méně či více, tak ste zase dokázali jaký sou u sboru pitomci... samozřejmě má mít vysokoškolsky vzdělaný pedagog odpovídající mzdu a tu ted nemá.

Dále... nastoupil sem k policii před 6 lety, sloužim na MOP v Praze jako hlídkař. 4.pt. Tak předně kluci, mimopražský, uvědomte si taky, že v Praze od rána do večera jezdíš po vybranejch autech, bytech, ožralech atd., znám kluky z Brna, Ostravy a od jinak, tak vim jakej maj nápad tam a jakej je tady a nedá se to vůbec srovnávat. Takže to že je v praze větší plat, je ok....

Ale o co mi jde... po 6 letech služby koukám takhle po novym roce co mi to dává šéf za papír... jo, čekal sem to, ale i tak...

Kluk chce dělat policajta, po matuře se mu povede do firmy dostat a od té doby je už jenom a jenom šokovanej, kam se to vlastně dostal... a po 6 letech, kdy se odcizíte většině známých, protože máte jiný harmonogram života, vidíte lidi z jinýho pohledu atd., vás kopnou do zadku a z toho prdu co sme dostávali do teď nám ještě uloupnou. Vem čert jestli to je 5, 10, nebo 50 procent, ale co to má jako znamenat, to sme dělali tu práci všichni blbě, nebo za co nás jako trestaj ? A pak ve zprávách koukám na to, že tenhle štípl 500 kostek a poslal je na účet ODS, Gros se nám směje ze svýho bazénu na střeše a že nám slavnej ministr vnitr postupuje v případě ohlášení trestného činu tak, že by nás v tom inspekce tahala aspoň rok, než bysme se dohodli na podmínce....

Takže víte co ? Sbohem a šáteček... jdu dělat do raklamní agentury holku pro všechno, budu začínat s platem o třetinu vyšším než mám teď... Těšim se na volný víkendy, na to že si zajdu na oběd jako člověk a ne že budu utíkat od nedojedenýho jídla... na to, že budu chodit oblečenej jako člověk a ne v košili z PET flašek. A taky na to, že si budu moct zajít po práci s kolegama do normálního podniku a ne někam kde maj nejlevnější pivo a kde pak stejně usnu.

Po těch letech kdy sem té práci, stejně jako mnoho dalších, musel zásadně podřídit svuj život, ohýbat páteř před vedoucíma, snášet obecně jednání společnosti s námi, mi teď dali jasně najevo, co si o nás myslej. Co si o tom myslim já, psát radši nebudu.

Na závěr bych rád popřál zbylým kolegům hodně štěstí, pevné nervy a záda. Obávám se že těch, kdo to opravdu berou jako práci a ne jako poslední možnost jak nebejt nezaměstnaný, bude krutě ubývat. Pocítí to všichni až budou policii potřebovat, bohužel i já. Bohužel, do budoucna se zdá že být policistou, znamená žít od výplaty k výplatě a to mě opravdu neláká, byť mě to řemeslo baví sebevíc. Nemám v plánu chodit v 70 letech s klackem vybírat flašky z popelnic.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HATE84 21:43:51 04. 01. 2011
default.png
Trochu mi mrzí nastalá situace...u nás na MŘ došlo k plošnému dorovnávání ,,rizikáče,, na hranici 3500Kč, což mě stálo 900Kč na této položce(a stálo to přibližně 3/4 sboru u nás ve městě)...dále se v Esiaři dozvídám, že si naši hodnostní vedoucí funkce přilepšili o pár tisíc na ,,rizikáči,, na zmiňovaných 3500Kč z 1500Kč...škoda, že nam také výplatu nedorovnají nějakým způsobem, když oni můžou:(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAILMAN 10:30:43 04. 01. 2011
default.png
JÁ SE Z TOHO FAKT UŽ POS..!!! To už si dělaj snad z nás srandu ne?
http://www.lidovky.cz/vanocni-odmeny-se-rozdavaly-i-na-vnitru-vedeni-si-utrhlo-nejvic-pss-...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio