Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Platy policistů v roce 2011
Jaký bude plat policistů v roce 2011?
Foto: redakce

Nové volby, nový ministr vnitra, plánované snižování platů státních zaměstnanců o deset procent a následná reakce v podobě demonstrace odborových svazů. I tak by se dalo z pohledu policistů stručně shrnout dění roku 2010. Co se v roce 2010 plánovalo, stává se od 1. ledna 2011 realitou. Dne 17. prosince 2010 bylo ve sbírce zákonů uveřejněno nařízení vlády č. 374/2010 Sb., které upravuje "platové tabulky" pro rok 2011.

Autor: redakce
Publikováno: 21. 12. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu FAMILIE 23:12:18 30. 12. 2010
default.png
JEN PRO INFORMACI - zde je originál článku ( http://www.e15.cz/domaci/udalosti/soudci-se-budou-opet-branit-snizovani-svych-platu )

Soudci se budou opět bránit snižování svých platů
čtk | Publikováno 30.12.2010 19:43

Soudci se kvůli snížení platů o pět procent opět obrátí na soudy a posléze i na ÚS, zda je opatření legitimní. První žaloby přijdou v půlce února příštího roku. Severu Euro.cz to dnes potvrdil viceprezident Soudcovské unie ČR Tomáš Mottl.


„Soudci jsou k tomu bohužel nuceni zjevně nikdy nekončícími nekompetentními a populistickými zásahy politické reprezentace, která vytrvale odmítá vzít na vědomí a respektovat maximy vyslovené ÚS ve vztahu k tomu, co je v právním státě vůči soudcům dovoleno,“ vysvětlil serveru Mottl.

Viceprezident připomněl vyjádření ÚS z letošního října, kde je řečeno, že zásah do materiálního zabezpečení soudců nesmí být výrazem svévole zákonodárce a je přípustný pouze jako naprosto výjimečné opatření, v době mimořádně tíživé situace státu a v rámci celospolečenské solidarity a proporcionality.

Podle Mottla v tomto případě nejde o žádné výjimečné opatření. Platy soudcům se snižují pravidelně od roku 2002. Tíživost situace státu navíc nevidí horší než v předchozích letech.


Související článkyDomácí politika
Klaus podepsal novelu o snížení platů ústavních činitelů

Poslanci snížili platy ústavním činitelům

Poslanci si odhlasovali snížení platů

Domácí události
Ústavní soud otevřel cestu k informacím o členství soudců v KSČ

Komentáře
David Klimeš: Boj s politiky se soudcům vymstí

„Nedochází k požadovanému rozlišení postavení soudců a zaměstnanců veřejné správy, plat se snižuje soudcům, ale ne už tak státním úředníkům. Nezohledňuje se, že právě u soudců tvoří plat jediný zdroj příjmu a významnou záruku nezávislosti. Tím se porušují relace platů ve veřejném sektoru a valorizační princip nastavený zákonem o platech ústavních činitelů,“ dodal viceprezident.

Soudce a žalobce čeká snížení platů pouze v příštím roce. Platová základna u soudců by měla příští rok představovat 54 005 korun, u žalobců 46 557 korun měsíčně. U soudců by se v letech 2012 až 2014 měla základna vrátit na 56 849 korun.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAR 21:17:29 30. 12. 2010
default.png
Žádné odvolání nemá smysl. Kdyby náš služební fukcionář ty peníze měl, tak by nám je dal. I kdyby našemu odvolání chtěl vyhovět, tak nemůže, protože by nám to pak neměl z čeho zaplatit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAR 21:17:29 30. 12. 2010
default.png
Žádné odvolání nemá smysl. Kdyby náš služební fukcionář ty peníze měl, tak by nám je dal. I kdyby našemu odvolání chtěl vyhovět, tak nemůže, protože by nám to pak neměl z čeho zaplatit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JUNIS 19:46:36 30. 12. 2010
Junis.jpg
CIVIL [2010-12-30 19:39:20]:
Dík, též přeji vše dobré v novém roce! :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CIVIL 19:39:20 30. 12. 2010
default.png
Chtěl by vám touto cestou poděkovat za vaší nelehkou prácí a přejí vám všem ve všech útvarech hodně úspěchu v Novém roce,hlavně zdraví , trpělivost a víru ,že snad se časem něco zlepší a vaše práce bude konečně ohodnocená a nemylím tím jen peníze .Bylo by zahodno ,kdyby si vás lidé více vážili a chápali ,jak důležitou práci máte.Peníze nemám ,ale doufám ,že vás aspoň potěší,že né všichni vás nemají rádi a že jsme i takoví co vás chápem a věříme vá.Díííííky!!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FESOF 17:51:28 30. 12. 2010
default.png
Kdyby úspěšnost mých dětí závisela v současné době na učitelých, tak bych se v práci musel asi zastřelit, neb bych je asi o víkendu chytl jak někde kouří trávu, chlastají a čmářou po fasádách a nadávají kolegům do zkurvených fízlů. Tak asi tak, to je zas můj náhled.
Na druhou stranu je fakt, že učitelé toho moc nezmůžou, neb tělesné tresty jsou ted už problém a děcka jsou drzé, je to hlavně věc rodiny. Takže rodina má prioritně vychovávat, učitelé působí jen subsidiarně a podle toho mají být ohodnoceni. Není možné aby učitel ZŠ bral víc než nejníže postavený policista na ulici. Tyto povolání jsou nesrovnatelná a stejně tak hasič, nebo zdravotník

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FESOF 17:45:13 30. 12. 2010
default.png
To by mě zajímalo s čím by jsi se mnou pochyboval.
To naopak ty nevíš nic o policejní práce. Právě ty co jsou ve třetích na hlídkové, tak ty dělají tu nejhorší práci u policie - jsou první na místech činů.
A že učitel vychovává? Panebože jen ne moje děti. KDyž se podívám kolem sebe vidím jak vychchovává. Pojd někdy se mnou o vákendu na noční a uvidíš jak ty děti učitelé vyhovácají. Svoje děti si v první řadě vychovává rodina. Já si svoje vychovávám sám. A vzdělání? To že učitel na ZŠ odvykládá nějakou látku, to není učení. Stejně pak to doma děti učím já, případně se to učí doma z knížek. Tak jaképak učení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JUNIS 17:45:04 30. 12. 2010
Junis.jpg
Mám tu pár mustrů na odvolání - sebrání směnnosti a snížení rizikáče, kdo máte zájem, můžu přeposlat - kontaktujte mě přes osobní zprávy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JUNIS 17:43:50 30. 12. 2010
Junis.jpg
Ještě k odvoláním - má to smysl třeba u rizikáče, kde je takové to vágní zdůvodnění, že se "...změnila bezpečnostní situace blablabla...", to by se dalo utáhnout, ale u rozhodnutí závislého na nařízení vlády, kdy není v moci příslušného sebevýš postaveného funkcionáře, aby s tím teď něco udělal, to je jenom zbytečná námaha.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JUNIS 17:41:23 30. 12. 2010
Junis.jpg
No, vážení, a jsme u toho, že se tu budeme dohadovat, kdo je víc. Nikdo není víc, opravdu nikdo, každá práce má svoje a na každém je, jak si to zařídí.

Sloužím u téhle firmy proto, že mě to baví, ne proto, že bych se jinde neuživil. To že mě sejří, když nám berou brachy, to je fakt, ale abych poukazoval na druhé stylem "...a voni mají víc než já a dělají míň", k tomu se opravdu snižovat nepotřebuju.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio