Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Petr Lessy bude ještě dnes jmenován do funkce policejního prezidenta
Plk. Mgr. Petr Lessy
Foto: mvcr.cz

AKTUALIZACE 24. 1 . v 14:05 NA KONCI ČLÁNKU | Premiér Petr Nečas dnes po setkání s Petrem Lessym oznámil, že i přes trvající výhrady k výběrovému procesu nebude bránit jeho jmenování do funkce. Lessy bude jmenován policejním prezidentem ještě dnes v 15 hodin.

Autor: redakce
Publikováno: 19. 01. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 15:02:21 20. 01. 2011
default.png
CATANI [2011-01-20 13:15:01]: for catani, já jsem se vyjádřil přesně.. pokud nechápeš psaný text, tak to je tvůj problém... slátanina ve smyslu, tak první dva uchazeči byly jako vyřazeni v prvním kole a další, druhý den, je jako druhé kolo ??? to si snad děláš prdel, ne??!!!

Co kdyby se chtěl v druhém kole přihlásit znovu jeden z náměstků? Neměl šanci. Už jen tohle formální pochybení stačí k tomu, aby byla celá šaškárna zrušena.

Další pochybní jsou lhůty na vyhlášení a podání přihlášek atd.. a to ještě neznáme pozadí vyhozených dalších 6-7uchzečů, kteří se přihlásili... jak je mohli vyřadit z výběrového řízení?!, když bylo první kolo (to nebylo výběrové řízení) pouze pro náměstky?

Lidé z komise neposuzují a nemají právo posuzovat způsob konání výběrového řízení, protože tahle "komise" byla svolána na čestné slovo Johnem, bez opory v zákoně... (neříkám, že protiprávně), ale komise nemá ze zákona žádnou pravomoc. A Štěpánek tam byl jen proto, jak prohlásil Burda, aby si NOS ověřil způsob volby a zaznamenal chyby.

MYslím, že to pro začátek stačí, aby celá šaškárna byla smetena a udělalo se to po právní stránce v pořádku.

Nejsem zastáncem ani odpůrcem žádného kandidáte. Sice jednoho znám osobně a asi bych ho i bral ,ale v zásadě mi to je jedno, kdo bude PP. Jen chci, aby jeho kariéra nezačal nezákonností a trapností... což se evidentně děje.

K takovému člověku ( i kdyby to byl papež) nemohu mít úctu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 14:47:32 20. 01. 2011
Pim Burger.jpg
BINGO [2011-01-20 12:58:35]: Promiň bingo, bez urážky, ale já jsem snad v životě viděl a potkal jen jednoho či dva policajty, co nebyli arogantní, takže ono to s vámi asi ani jinak nejde...:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:58:33 20. 01. 2011
default.png
holky roztrhly

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:55:56 20. 01. 2011
default.png
HONZAD [2011-01-20 13:28:32]: Já osobně vzhledem k poměrům jaké vládnou u policie, jak jsou obsazována místa a jak zde funguje karierní řád, nevidím jediného vhodného kandidáta na funcki pol. prazidenta od náměstků krajů na horu. Znám jednu osobnost to je Martin Kotlan jednoho špičkového policistu, který na obdobné funcki byl tj.Komorous. Jinak ve většina tak jak se prezentují jsou to lidé(průměrní manageri, nemožností uplatnění v civilním sektoru) a né policisté, kterým nejde ani o kriminalitu či bezpečnost občanů, ani o své podřízené, ale o svůj vlastní prospěch, svou pýchu a své ego. Policisty mají za něco podřadného, kteří na rozdíl od nich nešlapali přes mrtvoly, známosti, pletichy a chlastačky aniž by o policejní práci někdy zavadili. Někdo pol. prezidenta dělat musí tak to je a není ani pochyb, že tento člověk se díky uvedenému systému dostal výš a výš těžko pouze férovým způsobem.

Na druhé straně jedna paní povídala, ale těžko bude Lessy objíždět každého ze 40.000 lidí u sboru, aby si o něm udělali obrázek(osobně v době kdy jsem jej měl možnost poprvé jenom vidět asi dest let zpět, byl jsem stejného názoru, jsou lidé pohlední sympatičtí, kteří jsou úplní hlupáci, ale holky by se pro ně roztrhli a pak jsou i lidé pracovití nebo inteligentní, kterým příroda třeba nepřála).Nakonec tyto diskuze jsou o ničem, nevidím proč když mám svůj názor měl bych ho někomu vnucovat a nebo protože většina jede na vlně tuto vlnu podporovat.
Jedno je jisté, pokud tam bude tato uvedená garnitura zlodějských politiků, bude policie bita pořád, to neznamneá, že policisté budou odmítat pracovat. Ono proč se více neobjasňuje, nebo proč není odhalena finannční kriminalita či korupce, taky ledacos vypovídá o stavu policistů. Né proto že jim někdo brání, bere peníze... Možná proto, že jsou někteří leniví, neumí to nebo se jim alibisticky nechce.
Nedávno mne jeden kolega pobavil, proč dávat lidem pokuty když ti nahoře kradou. To je přesně jakoby dělník ve fabrice řekl, proč mám tady něco vyrobit, když ti nahoře kradou. Nejlépe asi bude když budeme krást všichni.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 13:28:32 20. 01. 2011
honzad..jpg
catani, ty tady bojujes jako lev :-):-) ....

tak jsem se te chtel zeptat. Mas opravdu pocit, ze by to byl dobry PP? Neptam se te na to, jestli je nejvhodnejsi z TECH, kteri se do TOHOTO vyberoveho rizeni prihlasili. ptam se, jestli si mylsis, ze by byl VHODNY A DOBRY PP.



a to i s prihlednutim k tom co tady pisou k jeho osobe i jini ucastnici diskuse....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:15:01 20. 01. 2011
default.png
APPALACIO [2011-01-20 11:21:31]: Uveď konkrétní věc, která je v rozporu. Podle služebního zákona měl nabídnout místo náměstkům PP Martinů
- to učinil
- přihlásili se Bílek a Čech
- Čech plně podle služebního zákona po jednom měsíci znovu nastoupil na své místo a znovu do služebního poměru, jeho místo ještě nebylo obsazeno, takže je to plně v souladu.

druhého kola se mohli zůčastnit všichno policisté s danou platovou třídou, tj. kvalifikací a splňující předpoklady výběrového řízení. Což se účastnili, kde vidíš právní problém.

Pokud chceš o něčem argumentovat že není něco v souladu s právem, napiš konkrétně co odporuje zákonu a nehovoř v dvojsmyslech a chimérách.

Mimo jiné v komisi zasedali špičkové právní autority i co se týče služebního zákona(včetně těch co se na zákoně a jeho tvorbě podíleli) a ti neviděli v ničem pochybení.Včetně bosse Štěpánka.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINGO 12:58:35 20. 01. 2011
default.png
hammer: Ano, podle toho, že místa, včetně toho posledního, kde měl nějakou rozhodovací pravomoc, se nevyznačovala nějakým ústupem od čárkománie, tak na tvé obavě může být nezanedbatelný kus pravdy.

jack-ripper: Také se ke mě něco o té záležitosti doneslo. Podle toho co jsem slyšel, měl to být bossing jako z učebnice. Ale u porad, kde se to řešilo, jsem neseděl, takže je to také jen z doslechu.
Co ale z doslechu nemám je skutečnost, že jsem nedávno hovořil s jedním civilistu, který se s titulu své funkce dostal s plk.Lessym do kontaktu v souvislosti s přípravou jednoho opatření. A hned první slovo, který dotyčný bezděky použil při popisu jednání s ním bylo "arogantní". Dotyčný civil není žádná citlivka a už je za ty roky zvyklý na ledacos, takže mi toto jeho spontánní hodnocení docela utkvělo. V souvislosti s ostatními informacemi to tedy zatím nedává příliš optimistický obrázek.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 11:23:49 20. 01. 2011
default.png
...že ty si právo ohýbáš.... chybka

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 11:21:31 20. 01. 2011
default.png
CATANI [2011-01-20 09:46:01]: Je vidět, že ty si právu ohýbáš alá styl John.. jsi dobrý adept .-) gratuluji

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEPULCHER 10:35:41 20. 01. 2011
default.png
Dneska už je na Seznamu krátkej rozhovor, kde tvrdí, že chce zlepšit komunikaci uvnitř policie. Nechme se tedy překvapit, jestli nám, policistům, bude mít co říct, nebo jestli bude jen kecat nesmysly jako jeho předchůdci. Teprve se ukáže, jestli udělá taky něco pro nás, nebo jestli to bude jen další rozdělovatel odměn kamarádům...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio