Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Policejní prezident představil své priority
Lessy představil, co čeká policii pod jeho vedením
Foto: P-CZ

Nastupující policejní prezident Petr Lessy včera představil své priority. Policie podle něj není v dobré kondici - ať už z důvodu řady změn, kterými prošla v uplynulých letech, tak i kvůli současné rozpočtové situaci.

Autor: redakce
Publikováno: 16. 02. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SEPULCHER 12:04:38 17. 02. 2011
default.png
Nevěřím tomu, že se něco změní.
Pokud by někdo změny myslel opravdu vážně, musel by za předražené nákupy a špatné vedení vyházet všechny krajské ředitele i s jejich náměstky a koordinátory. O tom, že zrušit minimálně 90 procent policejního prezidia by přineslo jen úspory je zbytečné mluvit. Až se zbaví aspoň stovky přebytečných důstojníků, budu mu věřit. Myslím tím ale jestliže je přinutí přijnout zodpovědnost za jejich jednání a zbaví se jich bez nároku za výsluhu, protože za to, co dělají si výsluhu nezaslouží!

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 10:26:44 17. 02. 2011
default.png
Hold tam kde nejsou peníze přijde řemen a bič a zase další ponížování, je to možné a vyloučit to nejde, spíš je to hodně pravděpodobné. Vždycky nějakému tomu funkcionáři vypadne nenápadně kousek cukru po kterém vyhladovělý na kraji sil a již bez lidské cti tukan skočí(čím víc bude vyhladovělý a bez prostředků o to menší kousek cukru bude stačit). Tak to chodí. Dělat si mylné naděje, že v této společnosti za těchto podmínek se najde nějaké větší množství lidí se ctí je hodně naivní.

Je možné, aby se stal policejním prezidentem člověk, který se během své kariéry bude chovat jinak než ostatní funkcionáři, není a je to u policie vyloučeno.
Je možné, aby člověk, kteý dosáhl absolutního postavení něco změnil, je(i když málo pravděpodobné). Takže uvidíme.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAR 07:21:47 17. 02. 2011
default.png
V prioritách PP zaznělo to, co ví většina policistů. Takže teď jde jen o to, zda se tato slova někdy stanou skutky. Chci zůstat optimistou a doufat, že tomuto nebo některému z dalších policejních prezidentů se to i někdy podaří realizovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:49:29 17. 02. 2011
default.png
CATANI [2011-02-16 22:48:59]: No dovol!!!! Jakápak nenávist? Já jsem dosud mimo úplných výjimek nikdy osobně nezískal jedinou kladnou zkušenost s vedením u policie, vždycky to dopadlo špatně, což je asi hodně slabé slovo.
Lidi, co se neštítí dopouštět z moci své funkce a absolutní nekontrolovatelnosti zločinu a chránit ty, co mají stíhat jen proto, aby měli odměny za čárečky, no Catani nezlob se ty ani nikdo jiný, pro mě je to drban jako drban.
Já tohle vydržel dvacet let v reálu, furt jsem válčil za naše barvy a Don Chuan byl proti mě vysoce efektivní válečník. Nic jsem nesvedl. Vůbec nic. Jediné co jsem dokázal bylo najít příčiny toho co se mi dělo v rajónu, říct si jaké mám moýnosti, jak prostě na to a vymyslet jak to budu dělat, aby se vlk nažral, koza zůstala celá a měla ještě kůzlata. Jenže vymyslel jsem tak jedině to, co už dávno kdysi moc lidí v téhle branži přede mnou, prostě došel jsem na to, že policajtská práce je všude stejná a má stejné zásady.
Do toho mi pořád banda ohvězdičkovaných drbanů vykládala, jak veřejnost očekává, že za svůj plat taky něco do státní pokladny vrátím a pokud možno hotově... no a však tohle všichni znáte.
Jediná, mě známá výjimka, je Policie ČR. Nemám moc přehled po okolních státech.
Opakuju se, ale kdo byl zapálený pro policii jsem byl já a to moc. A trvale. Přesto zápal a realita pro mě v jedno nikdy nesplynuly. Jakmile bylo jasné, že se přemnožené vedení dostalo s Langerem nyvýšenými platy do situace, že už nejde vyházet bez horentních nákladů na jejich renty a že jediné řešení je jen odklad těchto problémů až bolševičtí starci půjdou do důchodu a vykapou, věděl jsem, že tato doba je tak dvacet let a více vzdálená a v kešeni mi chybělo pět táců za měsíc a nic nenasvědčovalo tomu, že můj styl práce někdo u policie žádá. O čem se více rozhodovat. Měl jsem strach co bude, ale zbytečný. Můžu zodpovědně říct, že mě kecy nadřízených jak se venku nechytíme, dost vystrašily, ale došel jsem jedině na to, že se museli bát na základě toho, co neumí sami. :D
I kdyby to, co tady nakecal, myslel Lessy vážně, nemá nejmenší šanci. To musí vědět. Pokud si ale vážně myslí, že to dokáže, pak uvidí, co znamená nadbytek stupňů řízení pro možnost nějaký podnik řídit. Mimochodem, tohle jsou základní poučky managementu, pět základních pravidel, kde na konci je nutná zpětná vazba. A ta u policie jednoznačně nefunguje vůbec. Takový podnik pak nemůže fungovat rovněž. Jedině: musí ho živit stát.

Jinak ve službě jsem vyhořel úplně totálně. V podstatě všechno co jsem chtěl dělat na poli prevence mi zatrhli, znemožnili nebo znepříjemnili. A stát na těch DBA abychom vůbec prej něco dělali, to nemůže nikoho bavit, navíc mě to silně uráželo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 01:44:07 17. 02. 2011
honzad..jpg
nahodou, je hammerovo zapaleni a naboj sympatickej. Sice s nim obcas vubec nesouhlasim, ale tim spis ma muj respekt, nebot je z jeho slov videt, slyset, zapal pro vec a take zaroven vlmi realisticke hodnocni toho co vidi kolem sebe.

a catani, tvoje veta: "Hold v této zemi zlo vítězí nad dobrem, nic víc nic míň" je prilis nestastne zjednoduseni. pomer vitezeni dobra a zla je primo umerny ochote lidi pro to neco delat, jit do osobni nepohody a rizik a nespokojovat se s tim "ze to proste tak je". Mozna proto se mi hammeruv zapal libi..ze se jeste dokaze nasrat a vytocit. ze nevyhorl a nezcinictel. Vic hammeru !! :-) (byt me obcas svejma "policajstkejma" nazorama dokaze desne vytocit :-):-):-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 22:48:59 16. 02. 2011
default.png
HAMMER [2011-02-16 17:35:41]: Někdy jsem šokován tvou nenávistí a osobní zarputilostí. Říkám si, že jsi musel být opravdu hodně frustrován a zhnusen a myslím i poškozen. Nakonec, když si to přečtu poté dvakrát po sobě, není nic s čím bych polemizoval a asi bych ti musel dát ve všem za pravdu.

Hold v této zemi zlo vítězí nad dobrem, nic víc nic míň a nejen u policie. Nakonec dobře se mají lidé, co to nevidí, ti si to dobro mohou doslova zaplatit..

Žel my policisté co ještě sloužíme, přece jenom musíme trošičku věřit, jinak by to opravdu nemělo smysl.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 21:09:34 16. 02. 2011
default.png
HAMMER [2011-02-16 17:35:41]: for hammer, ty jsi se tedy rozjel .-))) no co dodat. držme se, jedeme čím dál tím rychleji .-(.. z kopce

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAJASAN 20:52:27 16. 02. 2011
KajaSan.jpg
Hammere, uplně mi mluvíš z duše. Kdybych neměl 13 táců hypotéku tak jdu do Céčka. Jinak až to uvidím na vlastní oči, tak uvěřím. Nám teď na ÚO Vsetín, potažmo Zlínském kraji vyhrožují, že kdo nejde s námi jde proti nám...tak musíme vkládat debilní fotky, kontakty apod. do systému. Já tam mám fotku už cca 2-3 roky. Ale podle vedoucího ÚO nevyhovující...Mám termín do 22. února abych to napravil, jinak se bude asi trestat...dokonce mi dneska volal dozorčí abych to co nejdříve napravil...jsem znechucen neustálým vyhrožováním a prezentací strachu ze strany vedení...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu 21 20:06:02 16. 02. 2011
default.png
Každý ví kolik milionů se utrácí zbytečně na konci roku jen aby se utratily. Jak jsou předraženy veřejné zakázky ja na bráchu, brácha na mne. Jak se rozdavaly statisicové odměny. Donutit odejít ty, aby nahodou nemohli ty mladé naučit jak nato. A s toho plyne když inspekce zjistí kolik lidí v tom má namočené prsty tak to radějí ukončí, protože i ti jsou zaměstnanci. Kde je kodex policie ti starší ví kde.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:45:55 16. 02. 2011
default.png
Při popisu toho, kde policie je a jak je to úplně v loji se nedá přehánět. Dá se jenom nevědět úplnou pravdu do všech brutálních detailů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio