Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Činnost policie hodnotí kladně polovina občanů
Spokojenost s policií v posledních letech mírně roste
Foto: P-CZ

Na konci ledna zveřejnila výzkumná agentura CVVM (Centrum pro výzkum veřejného mínění) data o spokojenosti občanů s činností policie. Podle nich je policii nakloněna zhruba polovina občanů.

Autor: redakce
Publikováno: 22. 02. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 16:14:22 25. 03. 2011
default.png
Tak nad tímto jsem se taky zamýšlel a pravda je, že jsem k ničemu nedošel. Jsi mezi lidma, ať chceš nebo ne oni na tebe když je jim nejhůř spolíhají, shora jsi ale bitý jako první a nejvíc, com máš té bábi říct, když dojde s tím, že jí šlohli kolo: sorry bábo, jsem špatně placený, kálím na to?
Jenže druhá strana: jo, dodržuj si svoji přísahu, dělej pro ty lidi a na tobě se budou pást ty svině nahoře. Budeš je dobře svou prací živit, oni se ti postarají o nulové odměny a snížení platu....
Nesouhlasím s Martym, že s tím veřejnost nemá co do činění. Veřejnost sama policie opakovaně napadá skrz výsluhy atd, jestli nejste slepí vidíte sami, jak veřejnost klidně toleruje zloděje a násilníky, ale netoleruje policii. Tohle je národ zlodějíčků, úplatkářů a dalších šejdířů.
Já jsem svoje řešení našel a čím dál víc vidím, jak bylo dobré. Nechce-li společnost moji práci, nechce mě slušně zaplatit, tak jdu dělat jinou. Mám jenom jedno zdraví a jedny nervy. A dokud jsem zdravý, ničeho se nemusím bát.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 13:45:28 25. 03. 2011
martoo.jpg
ANDRAS [2011-03-25 13:10:52]:

Je pravda, že veřejnost se nechala napálit ODS, která tušila, že volby tradičním způsobem těžko vyhraje, tak v zákulisí uměle vytvořila politické strany TOP 09 a VV. Čachry jsou sice mezi těmito stranami různé, ale pokud by hrozilo, že z jejich koalice sestavená vláda nebude mít zajištěnou důvěru poslanecké sněmovny, hned všichni uvidíme jak potáhnou za jeden provaz. Ono vůně korýtka je silnější než naoko hlásané "politické přesvědčení".

Takže máš vlastně pravdu, v jisté míře za tento úpadek může i veřejnost. Na druhou stranu ale můžeme jen uvažovat, co by se snámi dělo, kdyby vládu sestavila levice. ČSSD volby vyhrála. Toť otázka, zda by jsme se měli lépe nebo by nás oškubala stejně či více.

Tak či onak věci mají jasnou návaznost. Pokud nebudeme mít dostatečné prostředky pro výkon svého povolání a vlastního živobytí, odnese to veřejnost. Žádná politická strana.

Bohužel musím souhlasit s Hammerem ve tvrzení, že pokud budeme dál dělat co nejkvalitněji svoji práci, nebude důvod nám jakkoliv přilepšit. Naopak se politici budou tlouct do prsou, že za míň peněz to jde taky. Jenže jak se pak má policajt na sebe podívat do zrcadla, když by svoji práci úmyslně flákal?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 13:10:52 25. 03. 2011
Andras.jpg
marto:
Já nesouhlasím, neboť veřejnost je za stav policie spoluodpovědná. Veřejnost volila takové lidi, kteří dostali policii do situace kde je teď. To ale nic nemění na tom, že je tak či onak nutné dostát přísahy a sloužit až do úplného konce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 07:55:06 25. 03. 2011
martoo.jpg
HAMMER [2011-03-25 06:41:41]:

Ač ti připadá, že náš management vše dokázal naaranžovat, aby si veřejnost myslela, že je vše v pořádku, opak je pravdou. Stačí aby policista někde o své práci promluvil a ukázal výplatní pásku. Jsou zkrátka hodnoty, ze který se "Potěmkinova vesnice" stavět nedá - policisté. Nablýskané recepce a draze zrekonstruované kanceláře nemluví.

To, že někdo i v tuhle strašnou dobu maká, neodsuzuj. Ať jsou podmínky práce jakékoliv, máme svoji povinnost vůči veřejnosti, ke které jsme se zavázali. Veřejnost za destabilizaci policie nemůže.

Plošně sice systém nefunguje, to souhlasím, ale policista může svojí prací pomoct svému obvodu dát pár střípků spravedlnosti dohromady ne? Jinak by jsme mohli už dávno sundat výložky, pověsit pistoli na hřebík a zavřít krám.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:41:41 25. 03. 2011
default.png
No a když to denně vidím a čtu, tak do médií je podáván obraz policie jako plně a dobře fungujícího sboru. Jinými slovy manageři to velice šikovně zařídili tak, aby to vypdalo jak dobře to funguje.
Sebrali vám peníze z plytů? To jste museli mít hodně peněz, když i to. co vám zbylo. stačí k tomu, abyste fungovali. Aneb problémy nejsou a jak se zdá, tak ani nebyly.
Nebo ještě tvrději: makáte i když vás sekají a odírají? Dobře vám tak, nikdo se s váma nebude zabývat, protože se ukazuje, že to jde i tak. Já jsem dospěl po hodně letech k názoru, že právě takový blbec jako já, policii škodil nejvíc. Zchraňování nefunčkního systému vlastním nasazením a morálkou. Právě takové užitečné idioty vedení potřebuje. Všem kolegům se za toto svoje pozdní prozření omlouvám.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:41:10 25. 02. 2011
default.png
No tak hošani, můžu vám sdělit, že tohle mám osobně vyzkoušeno a funguje to. Napřed musíte lidem říct co se děje, co je špatně, kdo na to doplácí - prostě je nasrat. Musíte si s tím dát práci na klubech důchodců, ukecat pošťačky aby si všímaly čeho mají, zapojit faráře kterého ovečky Kelišová a spol mají oči a uši všude a vždycky, místní rozhlas, kabelovku... masáž jako bejk. Samozřejmě že proslov co lidi mají dělat a co ne nemůže být v řeči policejních mluvčích, ale musí to být naprosto jednoduché a srozumitelné. Tohle doporučuju ověřit na nějakém obecním blbovi, jestli chápe, co se po něm chce.
No a pak už jen: volejte, volejte, volejte. Raději třikrát zbytečně než jednou vůbec.
Já tak v rajónu neměl pět let jediného úspěšně okradeného důchodce, vždycky lidi zavolali, jen co se drban objevil. Pravda ovšem je, že po půl roce kampaně mi to vedoucí zatrhnul a čtyři a půl roku to jelo jen setrvačností.
Můžu zaručit: funguje to. Jen ty lidi naštvěte proti drbanům. Seberte jim výhodu partyzána a to tichou podporu obyvatelstva alias nevšímavost. A uvidíte, jak to funguje. Akorát ještě upozorňuju, že na čárečky nebudete mít prostě čas.
PS: horší pak ale je, že vám to vaši frustrovaní kolegové začnou mlátit o palici, protože se jim nechce běžet kilometr z pěší, skokem přes okénko řidiče do auta co nemá benzín na objížďku a vyjet v podstatě zbytečně, protože dacan už byl málo vycvičenýma lidma varován a je v tahu. I když SPZ a auto máme. Samozřejmě když se ničeho nedopustil, tak aspoň poznateček.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MYTHOS 13:29:35 25. 02. 2011
mythos.jpg
Přesně tak, patosi. To video je velice dobrý nápad, ale je jasné, že se to nedá "provozovat" v naší zavšivené republice. Už vidím lidi, jak by si šli hned stěžovat, že je policie otravuje telefonáty. A o tom, že by nikdo nevolal se ani nezmiňuji. Tady totiž když nejde o onoho samotného člověka, tak je každý slepý a hluchý.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PATOS 11:35:44 25. 02. 2011
patoš.jpg
ANDRAS [2011-02-25 09:49:06]: Vždycky, když to video vidím, tak z toho mám dobrý pocit. Jen je zřejmě Burgernet spíše pro země, kde mají lidé dobrá srdce. U nás si spíše každý snaží někde uzobnout a pak je taková věc z velké míry zneužitelná, než ku prospěchu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 10:07:10 25. 02. 2011
Andras.jpg
http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/189791.aspx

Něco málo novinek o přístupu občanů k policii.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 09:49:06 25. 02. 2011
Andras.jpg
hammer:
S tím s tebou naprosto souhlasím. Bežný člověk, nemá moc šanci vnímat práci policie, kromě pár případů, které jsou prezentovány ve večerních zprávách, či ranních novinách. Je rozhodně třeba, občany zapojit do dění kolem nich. Vždyť právě kolikrát bdělí občané jsou uši i oči policie, a mnohdy se díky nim podaří chytit pachatele. Bohužel, setkal jsem se i s případy, kdy se mi občan, který volal na linku 158 doslova omlouval, že nás otravoval. Já se ho zeptal, proč se omlouvá, že nemá za co, neb my jsme tu přece pro něj a pro tuto práci. On mi odvětil, že minule přijeli kolegové, kteří byli značně naštvaní, neochotní, a prudérní k jeho osobě. Mnohdy si totiž tu špatnou pověst dělají sami policisté svým ležerním přístupem ke službě. A znáte pravidlo, dobré skutky se rychle zapomenou, ale ty špatné, ty jsou na podnosu vždy zpravidla dlouho. Ale na druhou stranu, poslední dobou se také setkávám z případy, kdy zejména mladí občané policii zpravidla nevolají, pokud se jich věc bezprostedně netýká. Jde o jakýsi projev lhostejnosti. Podle jejich inovovaného názoru se vlastně nejedná o nahlášení protiprávního jednání policii, ale o práskačství, a špatnou věc.

Jako příklad zapojení do dění jsem zde již uváděl Nizozemskou síť burgernet: www.youtube.com/watch?v=5UBVqc1KXYo
Ale nevím, jak by takový projekt fungoval v našich podmínkách.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio