Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Máme v domě potížistu zn. hledáme pomoc!
ilustrační
Foto: LH

Asi každý  zná ve svém okolí člověka, který ostatním lidem znepříjemňuje život. Takového člověka má zřejmě každá ulice. Říká se jim potížisté. Tito lidé nenávidí celý svět, protože ten nechce pochopit, že právě oni vlastní patent na rozum a jejich pravda je ta nejlepší. Ať už tyto lidi motivuje k jejich počínání nenávist nebo duševní nemoc, jedno mají společné. Do své křížové výpravy proti lidstvu s oblibou zatahují různé statní instituce a nejčastěji policii.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 27. 02. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 20:24:50 27. 02. 2011
Lukas Heinz.jpg
Ještě si dovolím podotknout, že samozřejmě termín FÍZLOVÉ NEBO FÍZL není spisovný ale hanlivý. Spisovně je to POLICISTÉ A POLICISTA. Než někdo začne spekulovat, že vlastně nelze tohoto člověka stíhat, protože on nenapsal si na auto nevylepil spisovný název pro policisty.

Představte si, že by měl na autě nápis SMRT NEGRŮM nebo třeba SMRT BUZERANTŮM. V obou případech jde nespisovné hanlivé názvy. V tom prvním pro lidi tmavé barvy pleti a v druhé hanlivý název pro homosexuály. Dovolím si tvrdit, že pokud by dotyčný měl na voze výše uvedené nápisy, byl by během několika málo dní odstíhán za rasovou nesnášenlivost a schvalovaní fyzické likvidace narodností nebo jinak sexualně orientované menšiny.Dotyčný M.L by skončil na několik let v kriminále.

Bohužel za nápis SRT FÍZLŮM, jej zřejmě žádný postih nečeká, neboť schvalování smrti policistů je u nás zcela beztrestné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 20:08:26 27. 02. 2011
Lukas Heinz.jpg
Doplnění: Moderátor byl vyhozen za podobný výrok ve Francii. U nás jsou podobné zvířata, (neboť nevím jak pana M.L jinak definova), hájena a zcela beztrestná.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 20:06:39 27. 02. 2011
Lukas Heinz.jpg
Kdo by nevěděl o čem Ace-Ventura mluví. Tak jde o tento článek.
http://janzima.blog.idnes.cz/c/178100/Smrt-fizlum.html

Jistý známý Česko Budějovický podnikatel s iniciály M.L má na svém voze nápis SMRT FÍZLŮM, POLIBTE MI PRDEL. Neví jak tisková mluvčí, ale mně to připadá jako zcela otevřený projev nenávisti vůči určité skupině obyvatel, kterou jsou právě policisté. A tento člověk zcela otevřeně schvaluje fyzickou likvidací policistů. Za podobný výrok byl před pěti léty z rádia vyhozen moderátor a i po té co se omluvil, byl mu udělen nepodmíněný trest.

Tady by měli asi nastoupit právníci PP, které si náš rezort vydržuje. Nebo se snad naše vedení necítí jako policisté???

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ACE-VENTURA 19:01:28 27. 02. 2011
default.png
V dnešní době, (kdy vůbec už tak historický odpor k uniformě v ČR byl přikrmen z našich míst nejvyšších, pokládám to za typickou kudlu do zad od našich představených a k tomu všemu na nechutná iniciativa na facebooku...) neni lehké s kýmkoliv jednat, protože dnes je naštvaný kdekdo, ať princ či chuďas, jak praví klasik a vrcholné číslo arogance a nemohoucnosti policejních nacpaných kanceláří je příklad z Českých Budějovic, kdy místní silnice za policejního dohledu brázdí vozidlo, jehož majitel si na zadní část vozu nalepí 30-ti centimetrová písmena : SMRT FÍZLUM, POLIBTE MI PRDEL. No a policejní mluvčí odráčkuje, že se musí vyzkoumat, čeho se dopustil. Je to facka celé Policii.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 17:52:50 27. 02. 2011
Lukas Heinz.jpg
I když hammer toho strašně nakecá :-D Přece jen sem si odnesl nový poznatek. Pobízet tyhle kverulanty aby ze sebe sypaly nesmysly a vše dokumentovat, aby je bylo možné posléze uvařit v jejich vlastní omáčce, to mně abych řekl pravdu nenapadlo. Něco na tom bude.

Bohužel jak řekl Catani. Chtělo by to zkušené poldy a hromadu mistní znalosti, což u Policie ČR na mnoha odděleních nedostatkové zboží.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 14:13:54 27. 02. 2011
default.png
Řekl bych, že celé povídání a diskuze se dá shrnout do jedné věty " osobní a místní znalost, léty a praxí ověřená". Aplikuje a dá se aplikovat vše, co zde bylo popsáno, jen musí polda vždy vědět co a jak a hlavně proč , dělá .-)) Slušný člověk se nemusí bát a polda by měl umět rozlišit podstatné a nepodstatné a řešit problémy efektivně, tudíž opět ve prospěch společnosti.

Opravdu ne vše se musí upravovat závaznými pokyny, stačí mnohdy jen zdravý rozum.

Bohužel, mnou popsané je v dnešní době spíš na obtíž, rychlokvašní VŠ, papíroví nadřízení, mistní a osobní znalostí a zejména praxí, nejenže ji neuznávají, oni jí přímo pohrdají.

Dnes se mnozí ani nestydí vám tohle říct do očí.

Takže výsledek je ten, že se nabírá vše, vše se důkladně prošetřuje a pro samou "práci" není čas na práci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:11:01 27. 02. 2011
default.png
CATANI [2011-02-27 12:53:41]: mladších, zásadní tu opravím

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 12:53:41 27. 02. 2011
default.png
HAMMER [2011-02-27 08:45:01]: Tak, tak..

lukas-heinz2: Nechci tady soutěžit kdo má větší kverulanty. Já mám zkušenosti, že při jakémkoliv i imaginárním příkladu uvedeném veřejně se toho někdo automaticky chytá, šetří nad rámec a něco hledá. Zásada je jednat podle zákona a to v případě kverulantů naprosto striktně, to na ně platí, částečně to popsal i hammer. Ústupky nad rámec, jenom proto, co kdyby si stěžoval jinde, co kdyby se na nás někdo škaredě díval, co kdyby přišla kontrola, jsou zásadní chyba.U mladčích policistů se často setkávám s neskutečnou naivitou, věřím, že je to naivita a né lenost s lidmi pracovat a neznalost svých práv a oprávnění jako zákonů.Samozřejmě vyjímky potvrzují pravidla a najdou se takoví i mezi staršími kolegy, ale podstatně v menším množství. Osobně i já s věkem již stále častěji podlehám onomu strachu i s ohledem na vnitřní klima v této firmě. Je to smutné a je to tak.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:45:01 27. 02. 2011
default.png
Samozřejmě že jako polda nemůžu člověka, který mi něco přijde oznámit poprvé, zařadit okamžitě jako kverulanta. Na to, kdo to je, přijdu až postupně, nebo mi to sdělí kolegové. Měli jsme spoustu legračních případů, kdy kverulant vylítnul z oddělení následován polobotkou na noze kolegy před důchodem, kdy jsme si jako zobáci trhali vlasy, co to kolega dělá... ale ono to fungovalo. Bez stížností, bez dalšího otravování.
Nadivoko, jakožto od stolu, se řešily případy notorických kverulantů, kdy jsme dokonale znali jak osobu, tak prostřdí kolem ní.
Samozřejmě že tip druhu: "někdo někde vaří perník", se musí prověřit, jenže často jsme v tom domě byli tak často, že jsme věděli, že se tam nic nevaří - společná spotřeba v normálu a sousedi v klidu.
Polda si musí uvědomit, že on neprověřuje při přijetí oznámení hotové skutečnosti, on začíná prověřovat už to, co je mu sdělováno a už první větou včetně jejího tónu dává oznamovateli jistotu, že mu může věřit. Časem už po první větě človíčka na recepci sezná, že je to ničema, ale musíte se pořád tvářit jakože mu to strašně baštíte, podporovat ho v jeho oznámení a on se sám napráská během vašeho prvního rozhovoru, ještě nezačnete ani psát. Čím víc toho necháte oznamovatele nakecat v nadšení z vašeho super vstřícného přístupu, tím víc a rychleji se shodí sám.
Pokud se najdou pitomci, co takovému ničemovi dopřejí ale sluchu ve smyslu, že zapíší bezduše co maník navykládá, a dělají pak svým následným šetřením "problémy" (byť se všemi ohledy) kverulantem nařčeným lidem, takovému narostou ramena a už se ho jen tak nezbavíte.
Pak, jak píše Lukáš, nastává druhé stádium, kdy si dobytek stěžuje na všecko a všecky a nikdo mu nic nevěří.
Vedení na toto reaguje zcela špatně tím, že tyto případy dostává ten nejzkušenější četník, klidně a´t se podělá. Chyba. Kdo si to zaprasil, ten ať si to napraví. Spolehlivá metoda jak mladého naučit přemýšlet nad tím, co dělá, jak to dělá... Že bude mít mladý spoustu problémů? No a? Buď se naučí, nebo půjde. K čemu jsou policii mladí, co něco zprasí a nemusí za to nést žádnou zodpovědnost a leští to za ně starý kus? Jsi četník, musíš si umět poradit. Ty si příště sakra rozmyslíš, jak povedeš výslech.
Nicméně kverulanta se endá zbavit, dostaneme se do toho stadia kdy už mu ale nikdo nic nevěří.
Pak už je to celkem snadné, když s ním mluvím mezi čtyřma očima - nikdo mu nic nevěří. Napadá mě slovně, na to můžu vzít jed, dal ruku dozadu, že mě udeří a volná žebra, kote- gaiči, na tělocviku víte jak strašně moc to umí bolet človka rozhýbaného a rozcvičeného - prostě nic se mu nestane, ale hlavně - maník z vás dostane strach. Já jsem časem zjistil, že s lidma se domluvíte vždycky, ale na tyhle platí opravdu jen hrubá síla. Protože:
jako mladý jsem se snažil s těmato lidma pořád domluvit. Starší kolegové se je nesnažili rozkecávat, ale jakmile jim drbani dali sebemenší příležitost, použili tuto jedinou účinnou metodu hrubé síly. Na mě si maník stěžoval, na kolegu, co ho "zmydlil", ale nikdy. Ať jsem chtěl nebo ne, musel jsem si toho všimnout.
Při studiu psychologie jsem se dostal nepřímo k tomu, že toto byli vesměs lidi, co vyrůstali buďto v neúplné nebo rozvrácené rodině. Společným jmenovatelem tam vždy bylo to, že chyběl otec rodiny, který by děcko srovnal. Prostě maník nikdy nedošel do styku s tím, že když "vyskočí", že ho někdo zatluče do země - rozuměj že ho táta srovná do latě.
Hledal jsem jako blázen proč tomu tak je, psychologové se tomuto poctivě vyhýbají, musel jsem do úplně jinších oblastí (kynologie) a zjistil, že toto se v přírodě děje odjakživa, že to je ta nejzákladnější přirozená výchova každého živého a trochu myslícího tvora. Hierarchie, chování v ní, stupně a způsoby zařazení jedince... Je to zajímavé a všem četníkům doporučuju. Uvidíte jak to rychle pochopíte a jak si vybavíte svoje příopady a pochopíte jak to skutečně přesně takto funguje.
Prostě je to takto: nadsamec alfa, (zde samolibý kverulant) který ovšem nikdy nedošel do styku s alfa samcem jakožto vůdcem nějaké komunity (zde otec jakožto dominantní hlava rodiny fyzicky) má pocit, že vládne celému světu. Přeneste si to klidně na domácí násilníky a další podobné.
Chcete takového srovnat? No řečma to nedokážete, vodu do kopce taky nepošlete. Příroda to zařídila ale lautr jinak, než si to myslí pseudohumanisté. Mimo to pseudohumanisté zapomněli svoje teze podle všeho a evidentně vysvětlit těmto lidem! :D Že tato pseudohumánní společnost má totálně dost je jedna věc, ale vy máte před sebou problém s jedním darebákem a desítkami jeho bývalých, současných a stovkami budoucích obětí. Teď jak se zachovat? Můžete si říct, zákon říká to a to, zákon mi pomůže, abych nemusel mít problémy ... ale budou je mít kolegové, oběti...
Nebo si ten zákon a všechno kolem přečtete konečně pořádně, zamyslíte se a využijete zákon na ochranu obětí. Nebudete hledat důvody, ale způsoby.
Musíte jít na samu hranu zákona, nebo až za ni, nemáte-li jako ten, co má chránit, selhat, jako trapný šašek.
Pseudohumanisté nám skutečně účinnou zbraň z rukou jakoby vzali, ale my jsme prostě v situaci, kdy buď můžeme svou činností darebákům už vyloženě aktivně (co se týče psychologického dopadu na jednání pachatele naším ustoupením nebo neúčinným zásahem) napomáhat, nebo ho efektivně srovnat a oprávněně poškozené účinně ochránit.
Má policista právo posuzovat, zda jsou zákony špatné nebo nemá? Právo možná nemá, ale zcela určitě, pokud svou práci má dělat, musí do tohoto problému denně opakovaně zabrousit.
Když nám voda teče jen z kopce ale zákon tvrdí, že to jde i do kopce, je zákon nahovno. Bez dalších debat.
Do hry vstupuje policejní čest, povinnost sloužit a chránit slabým a bezbranným. Odvést svoji práci v jejím nejzákladnějším provedení. Je to to samé, jako kdyby vám truhlář dodal neohoblovanou postel s tím, že nemá nástroj na hoblování.
Přitom opakuju, drbanovi se nic fyzicky nestane i když i fyzická újma by byla zákonně obhajitelná.

Je to super alfa samec nebo samice, musíte ho zvířecím způsobem poslat na žebříčku tvrdě dolů až na nějakou třebas omegu - a nesmíte mu ublížit, jste profíci a ne hospodští mlatci.
Domácí násilí mi fungovalo bezvadně až tehdy, kdy jsem pochopil, že tohle není oblast pseudohumanitních pouček, ale zákony přírody. Přímo před očima těch bitých jsem toho alfa nadsamce ponížil v této hierarchii - oni si totiž ani fyzicky netroufnou ve velké většině případů a když ano, holt se seznámil se svojí podlahou a nechal jsem ho kvičet jako podsvinče na nám všem známé páce na zemi. Podle pseudohumanistů je to jasné překročení zákona, nesmíte nikoho zbytečně týrat. Jasné překročení? Promiňte kolegové, ale já jsem ho netýral a už vůbec ne zbytečně. On už pak neměl problémy, oběti neměly problémy, jemu se nic nestalo a nemuseli jsme už na místo zpátky. Vlk se nažral,(policie zakročila) koza zůstala celá a měla ještě kůzlata (klid forever).
Násilník pak reagoval vždycky stejně: uchlastal se už v tichosti. Škoda lidského života? Já na to říkám: a copak to byl lidský život, copak se choval ten tvor jako člověk? Pokud si mám takto vybrat, jestli jeden život nebo tři, čtyři a podobně, pak ten jeden, co stojí za pendrek.

Jenom opakuju upozornění, že u civilistů nemůžete použít páku tak brutálně jako u kolegů na tělocviku. Ty pivní strýce bolí už to, že si na pivasu leží!!! Kolega na zemi nedržen ve stupni bolesti, kdy se nemohl ani hnout, vám klidně prohrábnul druhou rukou, k pobavení celé tělocvičny mimo vás samotných, vejce, však to znáte... :D

Můžete násilníka vozit do cely dvacetkrát za rok, vykazovat ho, ale když to nezabere poprvé, existuje jen jeden způsob, jak to utnout napodruhé. Fungovalo to dokonce tak, že ty ženské si mezi sebou moje jméno předávaly a docházelo k takovým situacím, že aniž mě znaly, chtěly po mně samotném, abysme zavolali jmenovitě mě, že chlapa srovnám. (on totiž někdy chlap nebyl ten, co dělal problémy a madame byly nespokojeny ale to je odvrácená stránka účinnosti vaší práce). Měl jsme případ, kdy ženská chtěla, abych u ní spal!!! To víš že jo! Já byl fakt blbec, ale takový zase ne.
Současná společnost mi přijde přesně jako z filmu se Sly Stallonem a Wesley Snipesem, kdy Stallone i Snipes byli zmrazeni a dostali se do buducnosti. Tam došlo k rozmrazení Snipese a Snipes kolem sebe jako zločinec střílel a policajti ho ukecávali...
Přemýšlel jsem i nad tím, jak je možné, že takto blbneme. Možné to je dost možná proto, že práce policie všude na světě aspoň v těchto "civilizovaných" zemích je dneska dostatečně účinná na to, aby se drtivá většina smetánky, co blije tyhle teorie o lidskosti, nikdy do styku s pořádným dacanem nedostala. Není-li pak lidský jedinec konfrontován s reálným životem, kdy musí bojovat o život, začne život samozřejmě vnímat jinak. Pokud začíná ovšem takto žít celá skupina lidí, máme tady umělý skleník, který ve svém prazákladě uvažuje o každé lidské bytosti v její schopnosti myslet, jednat a vnímat tak, jako myslí tihle nadšení pitomci.
Co vy na to?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 21:47:59 26. 02. 2011
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2011-02-26 14:22:19]: Ten příklad jsem hodně vážil, znám a máme obdobné případy a plně s tebou souhlasím. Osobně se domnívám, že vše končí na alibismu a doslova posranosti od některých policistů, nejnižšího přes vyšší managment přes státní zastupitelství přes úřady státní či samosprávy. Je to znovu jenom o lidech o ničem jiném. Pokud budou lidé na svých místech, skuteční kverulanti nenajdou skulinu v systému a nebudou otravovat okolí a znehodnocovat práci i třeba policistů. Žel v dnešní společnosti, stačí se podívat na vládní činitele a je to naprostá utopie. Samozřejmě, že mnohdy za kverulanta je označován člověk, který se oprávněně domáhá práva a všichni dělají, že neslyší protože je to befel ze zhora. Napadá mne název jednoho filmu, Nekonečný příběh.... Hold se s tím musíme smířit a bojovat dokud někoho netrefí pepka...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio