Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Máme v domě potížistu zn. hledáme pomoc!
ilustrační
Foto: LH

Asi každý  zná ve svém okolí člověka, který ostatním lidem znepříjemňuje život. Takového člověka má zřejmě každá ulice. Říká se jim potížisté. Tito lidé nenávidí celý svět, protože ten nechce pochopit, že právě oni vlastní patent na rozum a jejich pravda je ta nejlepší. Ať už tyto lidi motivuje k jejich počínání nenávist nebo duševní nemoc, jedno mají společné. Do své křížové výpravy proti lidstvu s oblibou zatahují různé statní instituce a nejčastěji policii.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 27. 02. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 13:16:23 26. 02. 2011
default.png
STARSKY [2011-02-26 10:59:13]: Ty využíváš toho, že policie je povinna oznámení přijmout. To je jedna věc a s tím naprostý souhlas.
Druhá věc je tzv.důvodné podezření a forma přijetí. Pokud někdo oznamuje něco co zjevně nespadá do kompetence policie(či trvá na novém oznámení, byť již stejné oznámení bylo jednou přijato a on se domnívá, že je třeba, je přijmout znovu, neboť policie zcela jistě nepočítala s tím, že v onen den vyšlo a zapadlo slunce), nebo něco co nenaplňuje ani podezření, že by mohlo být spácháno něco v rozporu s jakýmkoliv zákonem, není na místě věc šetřit, byť jako přestupek a už vůbec nehovořím o trest.činu. Formy přijetí nějakého oznámení jsou jednoznačné, zápis v knize fonogramů, číslo jednací, přestupek nebo podezření z TČ. To,že soused natírá svou plechovou střechu a sousedovi to nevoní, ať se na mne nikdo nezlobí není co šetřit(zápis do knihy fonogramů), pokud sám oznamovatel vylučuje jakékoliv jiné jednání ze strany souseda již při samotném oznámení(věc je jiná jestli to pochopí onen oznamovatel). Pokud chceš po policistech aby šetřili jakou barvou onen soused natírá plot, můžeš rovnou chtít po hasičích, aby ti v sobotu vytřeli chodbu. O "kverulantech" je zbytečné se bavit, posuzuje se vždy obsah jejich oznámení. Oznámení je posuzováno podle obsahu nikoliv podle toho kdo jej podává. Člověka - oznamovatele neposuzuju podle toho pokolikáté přišel, ale musím k němu chovat přiměřenou úctu, abych vždy vyslechl jeho žádost či oznámení(především obsah) a posoudil ho nestranně, na druhé straně jsem policista muž zákona a zástupuji stát co se týče zákona, né nějaký štamgast v hospodě.

Přijímat se má všechno, forma přijetí musí mít hlavu a patu a forem vyřízení oznámení je nespočet.

S kaucemi naprostý souhlas!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 11:33:41 26. 02. 2011
Lukas Heinz.jpg
To Hammer
Je to tak, že nikdo nejsme neomylný. Dá se samozřejmě řešit i hammerovým způsobem. Ale jde o řešení na divoko a můžeš se i škaredě splést. Může jít o kverulanta, kterému se ale skutečně do baráku nastěhoval třeba chlápec s varnou pervitinu a ty ho pošleš k šípku, protože víš, že jde o člověka, který obvykle tímto způsobem terorizuje sousedy. No a máš zaděláno na průser. Navíc s dnešní policejní omladinou bych si ano nedovolil experimentovat, že pozná kverulanta.

Myslím, že vyřešit věc kaucemi je lepší. 1.) v případě, že jde ze strany dotyčného opět o terorizování sousedů, ti pak mají možnost satisfakce v podobě obdržení části sankce od stěžovatele a navíc je alespoň z části uhrazena práce policistů druhou částí sankce.

Dokážeš si představit notorického stěžovatele, když mu sdělíš, že soused kterého chtěl vláčet po úřadech dostal část jeho kauce. Myslím, že si každý takový kverulant rozmyslí další obtěžování sousedů.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STARSKY 10:59:13 26. 02. 2011
Starsky.jpg
No já tedy kolegové dávám za pravdu Lukášovi. Zcela jistě jste nepochopili jednu věc. NELZE shodit nějaké oznámení a nešetřit nebo šetřit jen na půl jen PROTO že se domnívám že oznamovatel je kverulant. Takto nelze!! To co musíme je nabrat TČ či PŘ řádně a svědomitě. O tom jestli je to kverulant by měl rozhodnout zpracovatel nikoli stálá služba. Oznámení se musí nabrat byt je to sebevětší ptákovina, protože to je povinností policisty který příjmá TČ.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEPULCHER 10:44:20 26. 02. 2011
default.png
Je to pěkně napsaný, ale opravdu musím dát za pravdu hammerovi. Taky se při výsleších takovýchto dárečků zaměřuji na jejich protiprávní jednání, které nejčastěji okamžitě oznamuji. Jestliže má někdo problémy se svými nájemníky, kterým ale dělá ze života peklo, napíšu si taky žádost na finančák, jestli z nájemného platí daně atd. Stížností se v tomhle případě nebojím, protože znám zákony.
Další možností je pak pokud by se dalo vyhodnotit jednání takovéhoto oznamovatele jako přestupek, poučit jím poškozované, o možnosti postupu podle správního řádu, kdy správní orgán na jejich návrh před projednáním může vydat předběžné opatření...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:54:21 26. 02. 2011
default.png
Lukáš v článku správně poukazuje na to, že policie se musí každým křivým uprdnutím zabývat.
Jenže proč se tím musí zabývat? Přijde mi na služebnu Franta Vobšáhlo, který se pokouší notoricky kverulovat a je jasné, že se ve věci jeho buzerování jiných nejedná o trestný čin ani přestupek ze strany jím udávaných osob, sepíšu s ním sakumprásk všecko co navykládá plus ohledačku plus další věci a je jasné, že se ten zmetek dopustil trestného činu buď křivého obvinění, pomluvy atd atd atd.

Měl jsem případy, které se odstěhovaly jinam, když viděly, že jim tady pšenka nekvete. Jiní se snažili otravovat s bláboly, ty jsme ani neřešili. Je jen věcí policisty, jak se s těmata individuama vypořádá. Pokud jim všecko někdo odkývá a jeho šetření skončí na půli cesty, že se skutek nestal, pak se nemůže takový polda divit, že druhý den tam má chlapa zase.
Ideální na takového magora je věnovat mu plný zájem, vykládat mu jak po tom případu jedu jak Pendolíno do Prahy, jak s viníkem kurňa šopa zatočíme... on se vám tak nadšeně rozvykládá i do protokolu, že spolehlivě napráská sebe sama.
Že po tom případu jedu i že s viníkem zatočíme jsem ale přitom myslel smrtelně vážně, jen ten človíček nikdy nechápal, že jedu jen po něm. Můžu vám říct ještě jedno: samotný výsledek je pro něho obrovský šok, tito darebáci se nikdy nezmohli ani na to, aby si na mě stěžovali, protože bohužel, protože navykládali spousty věcí, jimž odporovala přímo ohledačka na místě a další a další skutečnosti a já si je jen vedl kam jsem potřeboval, aby si ještě sami potvrdili, že na místě ohledání je úplně něco jiného, než oni vám tvrdí do protokolu.
Ta porážka je pro tyto lidi v takovém případě tak těžká, že je to zcela vykolejí.
No a zbytek takových těch nesmyslů se řeší od stolu nebo telefoniky: "Cože? Já vás neslyším, zavolejte znovu, díky!"
Drbanovi došly v budce nebo v mobilu za chvíli peníze a byl klid. Zavolal na 158, operačnímu se řeklo, že věc je už vyřešená, že si pán nebo dáma zapomněli vzít svoje prášky...
Mým kreditem bylo sloužit a chránit, ne dělat idiota.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 02:24:17 26. 02. 2011
Lukas Heinz.jpg
To dyingcz

Neboj dostane ode mně sušenku za exkluzivitu. Mimochodem dluží mi ještě 8 Kč za rohlíky :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DYINGCZ 02:20:27 26. 02. 2011
DyingCZ.jpg
Ježiš Lukáši, co tam dělá fotka toho průseráře? Já původně myslel, že tim potížistou myslíš jeho:) Hlavně se mu tim pochlub, že si z něj udělal internetovou celebritu:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio