Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Brněnské čárkování
ilustrační
Foto: RC

Dnes deník Právo informoval na svých stránkách, že má k dispozici dokument, který přikazuje hlídkovým policistům v Brně, kolik pokut v dopravě musí rozdat. Tuto informaci zveřejnil i server Novinky.cz v článku redaktora Petra Kozelky.

Autor: redakce
Publikováno: 25. 03. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DYRUP 16:18:08 28. 03. 2011
default.png
for FANDALCZ
:-D
No vidíš u nás už to došlo tak daleko, že 100 bloky nám nikdo nedá a 500 také pomaličku začínájí odmítají vydat.

Bylo nám řečeno, že máme dávat min. částku 1000 Kč.

Jinak u nás je bodový a čárkový systém. tzn. že musíme nosit jen určité přestupky (pásy, telefony, červená) a navíc ve stanoveném min. denním počtu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FANDALCZ 11:39:05 28. 03. 2011
default.png
Dobrý den pánové, přidám si také svou kapku do ohně.
Sloužím bezmála 7 let a v současné době mám stejnou výplatu jako při nástupu, kdy se platily soboty, neděle, svátky a noční. Je velice s podivem, kde naše vedení beru tu odvahu a drzost se vysmívat řadovým policistům zveřejňováním takových čísel. Ať si vezmou svých 10 procent a vrátí zpět systém - jdeš do práce o víkendu a dostaneš zaplaceno. Ubylo by různých akcí, které nejsou ani kvalitně zpracované ani účelné ( jak může někdo na PP vědět jaké podmínky panují např. ve Zlínském kraji a co trápí třeba Kroměříž a co Vsetín? )
Ale abych jen nekřivdil, někdo přišel s nápadem vytvořit Ř kraje ZL aby to ulevilo všem. Sedí tam další lidé - velitelé starající se o blaho svých podřízených. Teď tak uvažuji, neměl bych radeji říct o KEP svých podřízených, kolonku -Za kolik- a -prioritní přestupek-? Asi ano. Policisté na místě samém a to budu mluvit o dopravním Policii mají prací ulehčenou o bodované přestupky, kdy si nadřízený určí tabulku hodnocení přestupků a podle dosažených výsledků hodnotí nejlepšího - do listu významné události, nebo naopak nejhoršího ..... Každý den se výsledky průměrují a pak jsou nám předkládány na poradách. Mimochodem, věděli jste, že policista na dálničním oddělení ujede 65 km než dá pokutu? Hrozné číslo že? Nevím , jestli mám zamáčknout slzu smíchu, nebo bolesti, že se nad tímto vůbec někdo pozastavuje. Sami si spočítejme kolik máme pokut (v KEP) na hodinu výkonu - porovnejme to s ostatními okresy a vyjde nám .. nejhorší a nejlepší. Pokud jste nahoře můžete být v klidu (alespoň pro daný měsíc), pokud dole - i vedoucí oddělení by se mohl bát protože neumí řádně motivovat podřízené k práci.
Že je v přestupkovém zákoně pokuta od - do? Nezajímá, pokuta za pásy je minimálně 1000 Kč a kdo dá míň bude opět předmětem diskuze popř. náběh na trest.
Ptám se proto kolik představitelů vyšších míst dalo podmět pro změnu Přesupkového zákona a popř. Správního řádu aby pokuta udělená na místě byla pokutou i pro správní orgán, proč nelze zabavit OTP a ŘP z apřestupky jako tomu bylo v letech minulých a jak se již v upravené podobě vrátilo zpět na Slovensku? Pak jsou policisté ne na ulici, ale u správních orgánů, kde opakují celou věc znova a znova dokud chudáček přestupce neuzná, že opravdu jiné řešení není. Proč se dělá práce ze které nic Policie nemá? K čemu jsou správní orgány, které si usnadňují práci a dávají malé sankce jenom aby je měli z krku? Zesměšňují práci Policie jako celku a plivají do tváře jednotlivcům, které práce "bavila" a chteli ji dělat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STARSKY 10:50:06 28. 03. 2011
Starsky.jpg
Smutná skutečnost dnešní doby. Vážení kolegové. To jestli máme nebo nemáme nějaké nařízení o tom kolik musím dát minimálně pokut mě nechávalo dosti chladným, neboť když se posadím do služebního auta a projedu se městem tak za jízdu z jednoho konce rajonu na druhý konec mi stačí 35 minut a po cestě rozdám za těch 35 minut 10 pokut. Řidiči jsou nedisciplinovaná zvěř!!! Stačí jen trestat ty přestupky, které odhalím a to i když neuložím všem pokuty a některé řeším domluvou. CO pak budu dělat ten zbylý čas ??? O čem se tu vlastně hádáme ?? Jde vlastně o princip. Že někdo chce abych vykázal nějakou činnost. Jak donutit některé "nemakačenka" aby něco vlastně vůbec dělali ??? CO to je za dnešní dobu ? politici a potažmo vedení policie je sklízí co zaselo !!!!!!! Dát 10 pokut není problém ani za 35 minut služby. Ne !! není klidně se můžu s kým koliv vsadit že to jde. Ale proč to máme nařízeno ???? Je to jednoduché!! většina policistů už nemá energii aby ty pokuty rozdávala a vedení policie to moc dobře ví !!! Když se rozhlédnu do svých vlastních řad tak zjistím, že 65% mích kolegů včetně mě má hypotéku a manželku na mateřský. Tak si nalijme čistého vína. Kdo z nás nemá vedlejšák ?????, aby tu rodinu uživil ? Pak chápu že běžný polda nenajde energii na vlastní práci. To se to z teplého místa krajského ředitele nařizuje počet uložených pokut při platě 100 tis a více na takovém místečku. Až se policejní ředitelé či politici začnou víc zasazovat a bít za platy svých policistů a jejich zabezpečení tak pak nebudou nutné tyto rozkazy.

Kdysi někdo řekl a všichni víme kdo " zaplaťme policisty dřív, než to někdo udělá za nás "

Proč se už sakra nikdo nezačne zajímat jak je možné že plat policisty je 31 tis. ?? Kde vzalo vedení PČR takový nesmysl ??? CO takhle udělat průměr platu policisty bez příplatku za vedení a hned poté udělat průměr platu u policistů s tímto příplatkem za vedení !!!!! Jak by to asi dopadlo.??? Ve finále mě dostalo když jsem v centru Prahy potkal bezzubého 60 letého metaře ze startkou v puse co zametal chodník. Ptám se kolik bere u Pražských služeb ??? říkal že 18 tisíc a stravenky, ale to ho moc nebaví. Před tím 15 x seděl a to bylo lepší, neboť měl jídlo třikrát denně a nemusel dělat nic. Teď ho má dvakrát a musí makat. No policista hlídkové služby má 17 500 a bez stravenek !!! když náhodou stihne oběd. Není někde něco špatně ???? Proč jsem se neuhlídal a psal jsem tu, už jsem zase nasran......... Hezký den všem a nenechte si to znechutit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 09:47:06 28. 03. 2011
default.png
S Hammerem se dá souhlasit, akorát vychází z předpokladu, že u sboru slouží řadoví policisté tělem a duší, a na vedouích funkcích od nejnižšího managmentu až postupně po ten vyšší sedí bezcharakterní karierní jedinci.

Současná situace je však jiná, dobrou třetinu sboru už tvoří lidé, kteří se k policii dostali snížením nároků výběrových řízení proto, že neměli práci a něco dělat musí. Nebo proto, že si myslí, že je to dobrá zašivárna při které můžou dělat melouchy. Jsou i jedinci a jejich podstatně více než v minulosti, že ještě neví na čí straně jsou a čerpají informace pro své správné rozhodnutí.Současná situace těmto anprosto vyhovuje.

Podobně je to i s nadřízenými né všichni jsou karierní bezcharakterní jedinci, ale taky někteří jsou policisté a v prvé řadě lidé či normální manageri. Současná situace tyto ničí, likviduje.

Poté se nastoluje otázka jak přimět tu první skupinu vůbec k jakékoliv policejní činnosti. A tu druhou řídící skupinu jak ji přimět k spravedlivému hodnocení policistů a jejich motivaci a zároveň zabránit tomu, aby ti co se vezou a nejsou policisté byli hodnoceni jinak než skuteční policisté.

Babo raď.

Čárkový systém funguje částečně všude a u všech moderních firem. Ono totiž i to, že někdo zaznamenává pozitívní ohlas na práci policisty je čárka. Na druhé straně policista, který nekompromisně řeší přestupce po zásluze, je taky pozitivní čárka. Na rozdíl od policisty, který neumí řešit přestupce či pro něj přestupce představuje větší problém než jeho nadřízený či o své práci je schopen hovořit dlouze hodiny aniž by skutečně nějakou vykázal.

Současný stav policie, závislý na minimu finannčních prostředků, přímo nahrává k absolutnímu čárkovému systému, k absolutní destrukci preventivní policejní činnosti, k vykazování zkreslených statistik, demotivaci skutečných policistů, kteří jsou právě při prevenci přímo úmerně závislí na přidělených prostředcích. Prevence je finannčně náročnější než represe a to už vůbec nemluvím o ztrátě motivace.

Osobně nějaké výkřiky ohledně čárkových systémů v současné době považuji za výkřiky do tmy, policie již není schopna řešit následky, natož vůbec příčiny někdy takto nesmyslně zavedených systémů čárek.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 08:40:04 28. 03. 2011
default.png
fs2: nejde o to, jestli to je otročina. Spíš je problém v tom, že je nařízeno minimálně těch 10 vyprodukovat a shánět další přestupky, za které dostanu body. Podle mě je ta práce o něčem jiném než shánět body do měsíční soutěže, kde za první místo nedostanu nic, ale pokud nesplním minimální počet, trest mě nemine (bez ohledu na okolnosti).

hammer: proč pořád propaguješ ten vedlejší příjem? Spíše by se mělo nemožnosti VPP využít jako důvod pro zvýšení platu, ne? Byl to snad i jeden z důvodu pro soudce, proč jim nelze snížit plat. Nerad bych slyšel Radka chlubit se v TV jak nám vybojoval možnost mít vedlejší příjem, tudíž si peníze můžeme vydělat jinde. Pořád si to neumím představit- co když si zařídím živnost. Jak pak ohlídáš, abych si v pracovní době u PČR nechodil vyřizovat věci týkající se mé živnosti a v noci se nechodil jen vyspat? Pokud pominu různé pomocné práce, je pro mě prostě další zaměstnání nepředstavitelné. Jedno zaměstnání bych určitě musel dost šidit. A hádej jestli to pro stát nebo soukromníka (případně sebe).
Asi jsem fakt shnilý, ale teď po noční jdu raději spát, než někam do továrny. dobrou noc

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 00:21:21 28. 03. 2011
default.png
10 pokut za měsíc? No, to je opravdu otročina :-))))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 22:42:39 27. 03. 2011
default.png
Jinak čárkovému systému a jeho popírání managementem PČR už Pepa Goebels říkal, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Kdybyste nevěděli kde na to přišel, tak náckové se učili (ale marně, stejně to nezvládli pořádně) všecky svoje prasárny od bolševika. No a ten tomu tady pořád velí, a když nebude on, tak jeho duch - alias styl práce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HUP 16:00:59 27. 03. 2011
default.png
to hammer: jako by si mi mluvil z duše...

jinak policie by fungovala naprosto špičkově i v polovičním počtu...stačily by dvě věci:

1)aby byla motivovaná (těch pár drobných co dostávám mě motivuje tak akorát k tomu, abych úspěšně dokončil vysokou a odešel do soukromého sektoru)
2)podpora v zákoně a vedení (tím myslím, abychom měli pravomoc pořádně zakročit tam, kde to je třeba, a aby nás pan John konečně přestal pomlouvat a házet nám klacky pod nohy(u něj už by byl významný pokrok směrem dopředu kdyby aspoň mlčel a neděl raději nic))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 11:40:44 27. 03. 2011
default.png
KAJLOS [2011-03-26 21:02:59]: No nechci ani domýšlet, jak dneska uvažuje takový dvadvacetiletý zoban u policie, který umí počítat: po patnácti letech bez možnosti postupu s tímto platem má nárok na 20% renty, to je při dejme tomu dvacítce čistého aby se to líp počítalo, 4 tácy měsíčně. Po dvaceti letech má nárok na 30% renty, to jest cca 6700,-Kč měsíčně. Řekněte mi, co, mimo vlastní cti, odradí takového četníka do toho, aby za přimhouřené oko u chlastu vzal pětku do kapsy? Když to udělá čtyřikrát do měsíce, má více dvojnásobný plat. Že ho vyhodí když na to dojdou? A jak by na to došli? Ten kdo to dal se jako přizná že pil? Že se na to nějak dojde? Dostane nějakou podmínku, nějakou pokutu, možná a vyhodí ho. Renta za nás byla dalším silným nástrojem motivace nebrat úplatky, ale dneska, když šla dole a platy s ní, už motivací nebrat pro mladé není.
Sacher po sametovém přerozdělování koryt řekl: zaplaťte policii, nebo ji zaplatí někdo jiný.
Bavíme se o morálce. Po policistech nasazujících denně rypáky na ulici se chce morálka, ale škubou se na platu jak o život. Morálkou zaplatit složenky a hypotéky nejde. Zákaz přivydělat si k almužně je zajisté vysoce morální. Vůči policistům se morálně nechová ani ten zaměstnavatel ani společnost. Je drzost od nich za těchto okolností žádat morálku. Za těchto okolností nemám odvahu odsuzovat snahu policistů přilepšování si k mizernému platu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ACE-VENTURA 21:40:46 26. 03. 2011
default.png
S elegancí a úsměvem každý z desítek tiskových popřou existenci čárkového systému. Jak praví klasik, nemusíte uložit BP, ale kádrový posudek si píše každý sám......, za největší zrůdnost nejvyššího, středního, či nižšího manegementu považuji pravidelně inovované tabulky výkonosti "plodnosti" konce policejního potravinového řetězce- poldy, co vyplňuje bloky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio