Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Platy policistů v Rakousku
Ilustrační
Foto: Internet

Platy policistů jsou jistě nejen v České republice velice žhavým tématem. Ještě zajímavějším se toto téma stává při s rovnání s poměry v zahraničí. Dnes se s Policistou.cz můžete podívat, jak jsou za svou práci odměňováni policisté v sousedním Rakousku, kterým letos – na rozdíl od policistů českých – jejich vláda zaručila navýšení tarifních platů o 0,85 %, což představuje minimálně 25,50 eur.

Autor: Petr Klinovský
Publikováno: 10. 04. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 11:05:59 16. 04. 2011
default.png
HAMMER [2011-04-16 09:39:51]: Podívej se na to reálně, to jim chceš ty prachy darovat. Ti normální slušní a poctiví policisté, to odnášejí na zdraví, v nejlepším případě žaludeční vředy, hepatitida, nemoci krevního oběhu a srdce, revma, neurózy, následky nese rodina, pokud se nerospadne atd. Dnešní práce u české policie už se skutečnou policejní práci nemá nic společného. Ne, ne, já jim ty prachy prostě nedaruji(kdybych je měl měsíčně přeposílat na azylový dům), celkem čtyřikrát tady pěkně se mnou zametli, kdy to překročilo únosnou lidskou mez, jak lidsky tak finannčně, taže doporučuji všem vydržet aspoň do té renty. Aspoň tu měsíční almužnu, za to co člověk snášel a co odneslo jeho zdraví má mít.
Vydržaj pioněr!


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 09:39:51 16. 04. 2011
default.png
750XV [2011-04-15 19:56:27]: A jakou tu rentu budeš mít se svým platem? 20% po patnácti letech. Kolik máš hrubého? Dvacku nebo dokonce dvacet dva? No to bude darda ty vado! Dostaneš čtyři tácy, patnáct procent daně dolů, to je tři a půl čistá pařáta zhruba, no s tím toho uděláš! Nic jiného po patnácti letech služby pro civil podle lidí neumíš, protože oni mají velezkušené poldy jako lemply, co jsou blbí jako troky a vozí si zadek v autě.
Počítej s tím, že začneš od píky znovu jako zobák, ale počítej taky s tím, že rychle půjdeš nahoru, pokud fakt nejsi lempl, protože prostě se vyznáš, zvládáš jednání s lidma, psychologii, neencháš si kadit na hlavu... Přeju hodně štěstí, ale kdyby se ti nabídl nějaký slušný flek kolem dvacky měsíčně, kašli na rentu a jdi hnedka.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu 750XV 19:56:27 15. 04. 2011
750xv.jpg
Nač řešit plat, do renty,mám necelé 4 roky,nezvednou-li nám plat,seberu se a rád opustím tuto firmu. 750xv

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:27:49 15. 04. 2011
default.png
APPALACIO [2011-04-15 07:39:22]: No, já schválně píšu zrušit OÚ a ne kraje, protože borci na OÚ jsou podle toho co jsem měl možnost sledovat ti, co čárkový systém tvrdě prosazují do reality dne nekontrolovatelní shora a prosazují ho se vším negativním, co to přináší pro společnost a nakonec pro samotnou policii. Ti lidi jsou všechno jiné než policisté. Jen pro tento důvod to píšu.
Podpůrné útvary ano, ale jen podpůrné, řídící složky klidně na vedoucí ZÚ, krajský a PP. Samozřejmě tohle je na mě moc věcí, kterým fakt nerozumím. Jen ty stupně řízení max tři.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 15:05:01 15. 04. 2011
default.png
APPALACIO [2011-04-15 07:39:22]: Naprostý souhlas, prostě jedna struktura je tady navíc. Ukazuje se rovněž, že policie díky vnitřním podminkám, včetně mzdových a služebním postupu či kariérním řádu nemluvě, není schopna vygenerovat dostatek akceschopných managerů(všeho schopných těch je dost) na všech úrovní. Doslova někdy selské počty s rozpočty na krajích a jejich nevzládnutí, jasně dokazují, že není materiál a není z čeho brát. Každá obyčejná účetní malé firmy vzládá ekonomiku lépe než kraje, osobně si myslím, že rozpočet na kraji by zvládla kvalifikovaná účetní, která tam pracuje dnes a nemusí tam být tzv.manageri.Je to samozřejmě trochu nadneseno.

Bezpečnostní úkoly a kriminalita se řeší na místních a malých územních celcích, kde jsou specifika. Kraj akorát specifika generuje na průměr a výsledek je, že někde je nápad velký, policistů málo a špatně zaplacení a naopak, ale ve výsledku si každý kraj vede skoro stejně, kdy však občané v některých územních celcích evidentně trpí.Na krajích jenom specilizované pracoviště SKPV či pořádková jednotka, vše ostatní je nepřesná hlásná trouba PP, nenesoucí žádnou odpovědnost.Ale bezedná studna na odměny.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 07:39:22 15. 04. 2011
default.png
HAMMER [2011-04-14 18:42:19]: Osobně se domnívám, že lepší by bylo zachovat řídící strukturu na okresech, pardon ÚO a vyrušit kraje a max. okleštiti PP. Určitá řídící struktura zde musí být a musí být co nejblíže policistům. Dnešní stav, dky se ruší kompletní ÚO a nechává se to na kraji v reálu vypadá tak, že i pro sebemenší blbost (lejstro, papír na hajzl, šroubek, žárovku, prostě cokoliv) jedeš 50km tam a zpět. Když něco potřebuji od lidí (služebně), po telefonu je neseženu a musím opět letět 50km na kraj.

Řídící struktury musí být na ÚO a řídit, ne fiktivně papírovat desítky kilometrů vzdálené. Kde jsou ty doby, kdy okresní ředitel znal lidi osobně a vše záleželo na praxi, znalostech, tedy policejní práci. samozřejmě ani tehdy to nebylo úplně ideální, ale rozhodně lepší, než dnešní stav, kdy VŠ titul zametá cestičky lemplům a šmejdům a že jich mezi VŠ. Jako kdyby VŠ titul u lidí spouštěl nějaký gen lemplosti či co .-))))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:42:19 14. 04. 2011
default.png
MARTOO [2011-04-13 16:26:20]: Kamaráde, na systém policie ČR, kde jeden maká v terénu a deset na něj řve, aby mohli vykazovat svoji nezbytnost, neexistuje přizpůsobit žádný jiný osvědčený četnický systém ze států kolem nás. Tam deset slouží a jeden je nad nima. Nelze na od základů nefungující firmu s jejím v oblasti velení totálně zbytnělým personálním a hlavně dnes platovým obsazením po Íčkovi vlastně dělat vůbec nic. Teda takhle: mě dosud nenapadlo vůbec nic.
Kdybych teď měl být ve funkci, kdy bych měl policii reformovat, nezbylo by mi nic, než tabulkově do mrtě zrušit vedení okresů, tam by zůstalo jen něco jako týlové zajištění jako jsou zbrojaři, psovodi atd. na krajích nechat jen specializované útvary a výstrojáky, na PP to, co tam je te´d po zrušení 600 tabulkových míst. Údajně.
Tito darmožrouti by šli do céčka s rentama zhusta přesahující 20 tisíc. Přesto by policii zůstala polovina peněz na jejich nevyplácené platy nejméně.
Nic jiného mě nenapadá a možná je to blbost.
Zbav se toho nadbytečného managementu a vezmou ti kramle do céčka za strašných rent po dobu otřesných let než vykapou. Kdo to zaplatí?
Policie je dokonale v pérdeli, pane hrábě. Sama sebe dostala do šach matu a sama sebe drží pod krkem.
To mailman: hochu, na benzín nebylo od roku 1997 když byly na Moravě povodně. Od roku 1997 do roku 2007, než jsem odešel a za ty čtyři roky co jsem v céčku, se každý další (jako tomu bylo i za mě) rok situace na poli ekonomiky PČR nadále zhoršuje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAILMAN 18:16:06 14. 04. 2011
default.png
Zdravím ve spolek. Když jsem viděl tento článek na téma mzdy policistů v Rakousku, znechucen situací u PČR jsem nechtěl ani tento číst. Nakonec říkám ale proč ne, víc do háje už to u nás snad nepůjde (asi ale půjde,znovu chtějí prý snižovat rizikáč a na benzín pořád není)!! Kolegové, víte co jsem s lítostí zjistil. Za 2 roky mám nárok na ten příspěvek, kterému se tak rádo říká "renta"..po 15ti letech budu mít nárok po zdanění 15% na tu sumu co leží dlouhodobě společnosti tak v žaludku. S mým platem to bude celých 4.400,- Kč !! Už teď mám rozhozené sítě a hledám si jiné zaměstnání. Když sečtu plat v civilu a rentu budu třeba na tom co beru teď...ale ta čistá hlava, zaplacené svátky, noční, víkendy a přesčasy, žádných 150h ročně zdarma a navíc bez možnosti být jednou nohou v kriminále a druhou v penále. Sloužil jsem vždycky s čistím štítem a dobrým úmyslem pomoci aspoň trochu naší společnosti, bez nějakých stížností či pochybení a takhle se mi po odsloužených letech odvděčuje stát. Kolegové nevíte někdo jestli se do odsloužených let podle nového zákona počítá i vojna? Ten rok by bodl a byl bych pryč o to dřív. Omluvte případné pravopisné chyby.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 16:26:20 13. 04. 2011
martoo.jpg
Jakýkoliv kariérní řád, který je postaven více na zkušenostech a osobních předpokladech jedince, tedy i ten Rakouský, může být naše inspirace.

Jsou prostě věci, které jsou generacemi vyzkoušené, tak proč vymýšlet nějaký služební paskvil jako máme u nás?

Vždyť máme kolem sebe tolik policejních sborů, které jedou podle zajetých a generacemi vyzkoušených mechanizmů. Proč se neinspirovat?

Policie v České republice zažila tolik dramatických změn, zvratů v oprávněních a povinnostech, že si nemůžeme dovolit experimentovat. I kdyby jsme nějaký systém jen převzali a začali jej upravovat podle specifik našeho státu, udělali by jsme lépe.

Po roce 1989 byl stát předůstojníkovaný, novým zákonem se zase osobní zkušenosti nakopaly do zadku a vyměnily za tituly. Nikoho už nezajímalo, že někdo má praxi tři roky a jiný dvacet. Nemáš VŠ? Jdeš od válu. Máš ji? Napíchej si velké hvězdy a ode dneška nám velíš. Největší bordel pak vznikl z toho, že se hodnost spojila s platovou třídou.

Místo toho, aby se těm, kteří mají "dva a více křížků na hrbu", policie odvděčila a pochopila, že ten dotyčný dal policii značnou část života, soukromí a zdraví, raději je bude systematicky likvidovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:24:21 13. 04. 2011
default.png
SCHWAYK [2011-04-12 12:51:06]: Dopraváku inženýrskej, já ti to sdělení teď přeložím do srozumitelné řeči. Ne že vzdělání odborné není potřeba.
Jsi asi nějaký slušňák, otipovali si tě, že nepatříš mezi všeho schopné a tvoje kariéra je už nyní u konce s postupem. Nevidí v tobě člověka ochotného si ihned zamazat ruce až po ramena. To jen aby jsi věděl, jak dlouho jsi po tomto upozornění u té firmy zůstával ještě zbytečně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio